ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 12 huhtikuu 2013 11:45

RoPSin B-tytöillä edessä täysipainoinen pelikausi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin B-tytöt ovat harjoitteleet tunnollisesti koko talvikauden. Kuvassa Keskuskentän tekonurmeen ottaa tuntumaa Iida Savolainen. RoPSin B-tytöt ovat harjoitteleet tunnollisesti koko talvikauden. Kuvassa Keskuskentän tekonurmeen ottaa tuntumaa Iida Savolainen. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura kolkutteli viime kaudella jo SM-karsintasarjan portteja jalkapallon B-tyttöjen Ykkösessä. Joukkue sijoittui pohjoisimmassa lohkossa toiseksi.

Nousutavoitteesta ei puhuta isoon ääneen, mutta tosiasia on että RoPS kuuluu alkavalla kaudellakin sarjan etukäteen vahvimpiin joukkueisiin.
– Jokaista peliä lähdetään tietysti voittamaan, valmentaja Janne Vainionpää kiteyttää tavoitteen.
Valmentajan mukaan nousu ei haittaa, mutta tärkeintä on kuitenkin pelaajien kehittäminen. Siinä seura onkin tehnyt pitkäjänteistä työtä.
– Kesällä tulee paljon pelejä, sillä osa tytöistä käy myös mahdollisuuksien mukaan naisten Kakkosen sarjapeleissä, Vainionpää toteaa.
Naisten ottelut tuovat kovuutta.
– Ringissä on urheilullisia tyttöjä, jotka ovat treenanneet hyvin koko talven. Siinä mielessä voidaan odotella hyvää ja mielenkiintoista pelikautta, valmentaja sanoo.

B-TYTTÖJEN Ykkösen C-lohkossa ei tule kohtuuttomasti matkusteluakaan, sillä kaukaisimmat vastustajat ovat linjalla Kokkola-Iisalmi- Kuopio.
Joukkueeseen kuuluu 15 tyttöä.
– Pelaajarinki saisi olla aavistuksen leveämpi. Nyt ei ole juuri särkymävaraa, Vainionpää kertoo.
RoPS ja FC Lynx ovat alkuvuonna ottaneet askeleita nais- ja tyttöjalkapallon yhteistyön kehittämisessä. B-tyttöjen Ykkösessä molemmilla seuroilla on omat joukkueet. FC Lynx leireilee paraikaa Barcelonassa ja aloittaa kauden viikon kuluttua.
– Jos paikkakunnan parhaat voimat yhdistettäisiin, nousisi joukkue varmasti SM-sarjaan, Vainionpää vakuuttaa.
RoPSin ensimmäinen ottelu on Keskuskentällä sunnuntaina kello 14.30. Vastassa on suosikkijoukkueisiin niin ikään lukeutuva Oulun Naisfutis 2.

Joukkueet: Ajax-OsPa (Kempele), FC Lynx Napapiiri (Rovaniemi), Haukiputaan Pallo, Klubi-36-SiPS (Iisalmi), KPV:n juniorit (Kokkola), Kuopion Pallokissat 2, Oulun Naisfutis 2, Oulun Naisfutis 3, Rovaniemen Palloseura, ToJKTP- 47-MelU (Tornio).

Jaarli Pirkkiö
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 1724 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309