perjantai, 12 huhtikuu 2013 11:45

RoPSin B-tytöillä edessä täysipainoinen pelikausi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin B-tytöt ovat harjoitteleet tunnollisesti koko talvikauden. Kuvassa Keskuskentän tekonurmeen ottaa tuntumaa Iida Savolainen. RoPSin B-tytöt ovat harjoitteleet tunnollisesti koko talvikauden. Kuvassa Keskuskentän tekonurmeen ottaa tuntumaa Iida Savolainen. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura kolkutteli viime kaudella jo SM-karsintasarjan portteja jalkapallon B-tyttöjen Ykkösessä. Joukkue sijoittui pohjoisimmassa lohkossa toiseksi.

Nousutavoitteesta ei puhuta isoon ääneen, mutta tosiasia on että RoPS kuuluu alkavalla kaudellakin sarjan etukäteen vahvimpiin joukkueisiin.
– Jokaista peliä lähdetään tietysti voittamaan, valmentaja Janne Vainionpää kiteyttää tavoitteen.
Valmentajan mukaan nousu ei haittaa, mutta tärkeintä on kuitenkin pelaajien kehittäminen. Siinä seura onkin tehnyt pitkäjänteistä työtä.
– Kesällä tulee paljon pelejä, sillä osa tytöistä käy myös mahdollisuuksien mukaan naisten Kakkosen sarjapeleissä, Vainionpää toteaa.
Naisten ottelut tuovat kovuutta.
– Ringissä on urheilullisia tyttöjä, jotka ovat treenanneet hyvin koko talven. Siinä mielessä voidaan odotella hyvää ja mielenkiintoista pelikautta, valmentaja sanoo.

B-TYTTÖJEN Ykkösen C-lohkossa ei tule kohtuuttomasti matkusteluakaan, sillä kaukaisimmat vastustajat ovat linjalla Kokkola-Iisalmi- Kuopio.
Joukkueeseen kuuluu 15 tyttöä.
– Pelaajarinki saisi olla aavistuksen leveämpi. Nyt ei ole juuri särkymävaraa, Vainionpää kertoo.
RoPS ja FC Lynx ovat alkuvuonna ottaneet askeleita nais- ja tyttöjalkapallon yhteistyön kehittämisessä. B-tyttöjen Ykkösessä molemmilla seuroilla on omat joukkueet. FC Lynx leireilee paraikaa Barcelonassa ja aloittaa kauden viikon kuluttua.
– Jos paikkakunnan parhaat voimat yhdistettäisiin, nousisi joukkue varmasti SM-sarjaan, Vainionpää vakuuttaa.
RoPSin ensimmäinen ottelu on Keskuskentällä sunnuntaina kello 14.30. Vastassa on suosikkijoukkueisiin niin ikään lukeutuva Oulun Naisfutis 2.

Joukkueet: Ajax-OsPa (Kempele), FC Lynx Napapiiri (Rovaniemi), Haukiputaan Pallo, Klubi-36-SiPS (Iisalmi), KPV:n juniorit (Kokkola), Kuopion Pallokissat 2, Oulun Naisfutis 2, Oulun Naisfutis 3, Rovaniemen Palloseura, ToJKTP- 47-MelU (Tornio).

Jaarli Pirkkiö
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 1461 kertaa