keskiviikko, 13 maaliskuu 2013 08:31

RoPSin Kumpula rytinällä maajoukkueeseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran 16-vuotias hyökkääjänä tai keskikentän laitapelaajana viihtyvä Santeri Kumpula murtautui kertarytinällä ikäluokkansa maajoukkueeseen.

Vain yhden maaottelun, viime viikolla Hollantia vastaan pelannut Kumpula valittiin lopulliseen Unkarin EM-jatkokarsintaryhmään.
Kumpula vakuutti debyyttiottelussaan päävalmentaja Ilkka Mäkelän, jolta rovaniemeläinen sai erityiskehut ottelun jälkeen.
Suomi hävisi ottelun 3 -1, Kumpula oli avauskokoonpanossa ja pelasi 71 minuuttia.
– Ei tässä vielä ole tapahtunut mitään, vasta yksi hyvä maaottelu alla, Eerikkilästä A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelaisen vetämältä tehoryhmäleiriltä tavoitettu Kumpula kertoi jalat tukevasti maassa.
Leirille Kumpula kutsuttiin juuri hyvän maaotteluesityksen perusteella.
– Jatkokarsinnassa minulla on tarkoitus saada peliaikaa ja onnistua. Kovat pelit myös kehittävät minua pelaajana.
Vain jatkokarsinnan voittaja selviytyy EM-lopputurnaukseen, joka pelataan toukokuussa Slovakiassa. Ennakkosuosikit ovat Unkari ja Ruotsi.
– Aika nappiin pitää mennä, jos jatkoon aiomme, mutta se on tietenkin unelma, Mäkelä kertoo Suomen Palloliiton nettisivuilla.
Suomen ottelut EM-jatkokarsintaturnauksessa on 26.3. Unkari – Suomi, 28.3. Suomi – Ruotsi ja 31.3. Valko- Venäjä – Suomi
Mäkelä valitsi tiistaina seuraavat 14 pelaajaa, ja joukkue täydentyy vielä yhdellä maalivahdilla ja kolmella kenttäpelaajalla.
Miikka Mujunen (mv) FC Lahti, Niklas Friberg SalPa, Alex Lehtinen HJK, Aleksi Ojanperä TPS, Lari Sauranen HJK, Samuli Virtanen FC Jazz-j, Elliot Galibert HJK, Richard Jensen FC Twente, Onuray Köse FC Lahti, Fredrik Lassas HJK, Juha-Pekka Jääskeläinen KaaPo, Karim Jouini HJK, Santeri Kumpula, RoPS ja Jaakko Oksanen SalPa.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

 

Luettu 2241 kertaa