ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 kesäkuu 2012 12:46

Rovaniemen junnuderbyssä tasapeli

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Joonas Hakala ja Lynxin Sampo Kuusela väänsivät tasatahtiin A-junioreiden kohtaamisessa. RoPSin Joonas Hakala ja Lynxin Sampo Kuusela väänsivät tasatahtiin A-junioreiden kohtaamisessa. Kuva: Jussi Leinonen

FC Lynx ja Rovaniemen Palloseura pelasivat tasan 1 – 1 (1-1) A-poikien Ykkösen C-lohkon paikallispelissä. Maalintekijöinä kunnostautuivat RoPSin johtoon vienyt Erkka Alamäki, ja pelin tasoittanut Viljami Kerola.

Ennakkoasetelmiin nähden tasatulos oli yllätys, sillä RoPS on sarjassa mukana käytännössä B-pojilla. Sarjapiste ja tehty maali olivatkin ensimmäiset A:n sarjassa kauden viidennessä ottelussa. Lynx on vastaavasti voittanut neljä peliä ja on mukana lohkon kärkikahinoissa
– Tämä oli meiltä heikko esitys. Lopputulokseen saa lopulta olla tyytyväinen, Lynxin valmentaja Jouni Seppälä kommentoi.
Lynx hallitsi ottelun alkua, mutta hukkasi etsikkoaikansa. RoPSin valmentaja Jari Alamäki ei myöskään hihkunut riemusta, vaikka pistetili aukenikin ja vielä paikallispelissä.
– Olemme pelanneet pallollisesti parempia pelejä. Maalinteko on yhä vaikeaa, pallo ei mene sisään edes muovikassilla kantamalla.
Alamäki korosti, etteivät tappiot ole masentaneet.
– Jokainen matsi opetellaan peliä, tulosta ei tavoitella hinnalla millä hyvänsä.

PAIKALLISPELISSÄ joukkueet ovat toisilleen tuttuja, ja etenkin nyt, kun RoPSissa pelasi runsaasti vielä viime kaudella Lynxiä edustaneita poikia. Avauspuoliajalla molemmat ryhmät pyrkivät kontrolloimaan palloa, ja pelaamaan nättiä lyhytsyöttöpeliä. Peli olikin hyvää mainosta pelaajia kehittävälle juniorifutikselle. Toisella puoliajalla tuloksen varmistelu alkoi näkyä hieman varovaisempina otteina. Molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta veskarit, RoPSin Jaakko Hotti ja Lynxin Tomi Väänänen säästivät joukkueensa lisätakaiskuilta.
Seppälä piti joukkueensa yleisilmettä väsyneenä.
– RoPS oli pirteämpi ja pelasi meidän aseilla. Luulisi A-poikien voittavan nuorempansa kaksinkamppailuissa, mutta kyllä nyt kävi toisin päin.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2351 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309