ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 10 lokakuu 2011 10:34

FC Lynx vetäytyi akatemiasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vesa Tauriainen pelasi 80- ja 90-luvulla yli sata pääsarjaottelua kasvattajaseurassaan RoPS:ssa. Kotkassa ja Anjalankoskella liigavalmentajanakin toiminut mies alkaa jatkossa nostaa RoPS:n junioritoimintaa. Vesa Tauriainen pelasi 80- ja 90-luvulla yli sata pääsarjaottelua kasvattajaseurassaan RoPS:ssa. Kotkassa ja Anjalankoskella liigavalmentajanakin toiminut mies alkaa jatkossa nostaa RoPS:n junioritoimintaa. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran ja FC Lynxin yhteinen A-poikien joukkue Rovaniemi A on tullut tiensä päähän.
FC Lynx päätti vetäytyä yhteistyöstä vastikään. Taustalla on seurojen erilaiset linjaukset nuorempien junioreiden toiminnassa.

– Olisimme olleet halukkaita jatkamaan yhteistä A:ta, mutta Lynx vetäytyi, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva vahvistaa.
Lynxin puheenjohtaja Pasi Hiukan mukaan edellytyksiä yhteistyölle ei enää ollut, kun Lynx jäi pois seurojen suunnittelemasta huippujalkapalloakatemia-hankkeesta.

ROPS, LYNX ja Lapin Urheiluopisto ovat puuhanneet pitkään huippuvalmennukseen keskittyvää yhteistä jalkapalloakatemiaa. Suunnitelmiin kuului päätoimisten juniorivalmentajien palkkaaminen.
Pasi Hiukan mukaan projekti edellyttäisi seuralta 40 000 euron vuotuista satsausta, joka on liian suuri.
– Tulimme siihen tulokseen, että satsaus on liian suuri suhteessa sen hyötyihin. Tämä koituu pienen porukan eli käytännössä muutaman poikajoukkueen hyödyksi ja esimerkiksi tyttöjalkapallo jää akatemian ulkopuolelle.
Lynx jättäytyi akatemiahankkeesta ainakin tulevaksi vuodeksi.
– Meidän tahtotilamme on jatkaa yhteistyötä ja tilanne arvioidaan uudelleen vuoden kuluttua. Lynxin puolelta Rovaniemi A ei lakkaa, vaan jäädytetään, Hiukka muotoilee.
Nivan mukaan RoPS jatkaa akatemiahanketta yksin ja perustaa RoPS akatemian, joka tekee yhteistyötä Lapin Urheiluopiston kanssa.
– Mielellämme olisimme pitäneet Lynxin mukana, mutta he eivät olleet valmiita osallistumaan hankkeen kustannuksiin. Me olemme nyt tosissamme luomassa junioreille polkua kansalliselle ja jopa kansainväliselle huipputasolle, Niva linjaa.

VIRALLISESTI ROPSIN yhteistyösopimuksesta Lapin Urheiluopiston kanssa ja RoPSin akatemiasta tiedotetaan ensi perjantaina.
Tulossa on lappilaisessa mittakaavassa ennennäkemättömät ja Suomenkin laajuudessa harvinaiset panostukset juniorivalmennukseen. RoPSin akatemian rehtoriksi tulee liigassakin valmentanut Vesa Tauriainen, ja akatemiassa toimii useita päätoimisia juniorivalmentajia.
Tauriainen on vaikuttanut aiemmin Lynxissä juniorivalmentajana, samoin kuin RoPSin B-poikien tuleva valmentaja Jari Alamäki.
– ”Vesse” on todellinen ammattilainen ja on hienoa, että hän palaa töihin kasvattajaseuraansa, Niva kertoo tyytyväisenä.
Tauriainen, joka luotsasi taannoin FC KooTeePeetä päävalmentajana ja MyPaa kakkosvalmentajana, toimii Lapin Urheiluopiston valmennuskeskuksen jalkapallovalmentajana.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3511 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309