ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 19 elokuu 2011 13:05

RoPS:n D-tytöillä ”Amerikan apuja”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n D98-tyttöjoukkueen kapteenin Moona Kiistalan (vas) mielestä Amandan ja Olivian taidot kertovat, että Amerikassa harjoitellaan kovempaa kuin Suomessa. RoPS:n D98-tyttöjoukkueen kapteenin Moona Kiistalan (vas) mielestä Amandan ja Olivian taidot kertovat, että Amerikassa harjoitellaan kovempaa kuin Suomessa.

Rovaniemen Palloseuran D98-tyttöjoukkueella on tänä kesänä ollut joukkueessaan ”Amerikan apuja” ja vieläpä oikein kaksin kappalein.

Toinen heistä, Amanda Honkanen voidaan tosin laskea jo rovaniemeläiseksi, sillä hän on asunut kesästä 2010 lähtien perheineen Rovaniemellä ja pelannut RoPS:n tyttöjoukkueessa. Amerikan vuosia hän saa kuitenkin kiittää siitä, että jalkapallon pariin löysi.
– Aloitin jalkapalloilijanurani seitsemänvuotiaana Walnut Creek Soccer Clubin (WCSC) alaisuudessa Unicorns-nimisessä joukkueessa. Toki olin pelaillut pihapelejä tuohon mennessä jo vuosia, Amanda kertoo uransa alkuvaiheista.
Kaliforniassa Amanda aloitti recreational eli ns. harrastelijoiden joukkueessa, mutta jo toisen pelivuotensa jälkeen tuli valituksi niin sanottuun Winter selectjoukkueeseen, joka pelaa koko talvikauden kestävää liigaa.
– Kauden 2008-2009 pelasin sitten oman ikäluokkani ykköstiimissä missä olisin jatkanut seuraavankin kauden, mutta perheemme paluuaikeet Suomeen sotkivat hieman kuvioita, Amanda selvittää.

TÄMÄN KESÄN ”jenkkivahvistus” Olivia Wadzinski on viihtynyt elokuun Rovaniemellä ja on harjoitellut RoPS:n tyttöjoukkueen kanssa. Otteluihin hänellä ei ole ollut vielä tänä kesänä asiaa, sillä tytön pelilupa on Washingtonin kupeessa sijaitsevan joukkueensa Arlington Travel Soccer-teamin hallussa.
– Pelaan lisäksi kouluni Gunston Middle Schoolin joukkueessa ja myös koripallo kuuluu harrastuksiini. Toivottavasti pääsen ensi kesänäkin Rovaniemelle isovanhempien luo ja toivottavasti pääsen silloin myös RoPS:aan pelaamaan, Olivia toivoo.
Tyttöjoukkueen valmentaja Erkki Ollila kehuu ”ulkomaanapujen” taitoja erinomaisiksi.
– Amandan ja Olivian asenne on huippulaatua, heillä on erinomainen harjoitteluinto ja halu oppia uutta. Erityisesti korostuvat heidän kovat laukauksensa ja hyvät syöttönsä, Ollila ylistää joukkueensa ”Amerikan apuja”.

© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3503 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309