ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 17 elokuu 2011 08:24

Rovaniemeläisen juniorijalkapalloilun kruunun jalokivet kohtaavat

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemeläisen juniorijalkapallon 1994 ja 1995 ikäluokkien B-juniorijoukkueet Rovaniemen Palloseura ja FC Lynx kohtaavat ehkä historiansa viimeistä kertaa tulevien tähtien “el classicossa”. Kaupungin junioritähtien kohtaaminen tapahtuu Keskuskentän upealla alustalla torstaina 18.8. klo 18:30.

RoPS:n nykyisen B-juniori ikäluokan taustavoimat ovat rakentaneet poikien jalkapalloilullisen opin kehittämistä pitkäaikaisella projektilla, jonka tarkoituksena on ollut alusta pitäen tehdä pojista urheilullisia, reiluja toisia kohtaan ja opettaa heitä kilpaurheilun maailman mittelöihin. Sekä pelaajien että taustavoimien valtava työmäärä vuosien saatossa lähenee huippuaan kun pojat kirmaavat kentällä viimeisiä otteluitaan ennen kuin he astuvat junioriluokasta A-nuorten peleihin valmistelemaan itseään koitoksiin miesten sarjoissa. Kauden päätyttyä 94 ikäluokan on aika siirtyä kaupungin yhteiseen Rovaniemi A joukkueeseen pelaamaan samassa joukkueessa."

FC Lynxin 1994 ja 1995 ikäluokat ovat kulkeneet pitkälti, ennen tätä vuotta, omina ryhminään rakentaen jalkapalloon vaadittavaa taidon, taktiikan, fysiikan ja henkisten osa-alueiden pohjaansa useiden hienojen, eri valmentajien opeissa. Kuitenkin näiden ikäluokkien sulautuminen yhteen viime syksynä sujui ennennäkemättömän hyvin. Poikien motivaatio oppia tämän kuningaslajin oppeja on ollut valtaisaa ja se on vienyt heidät tällä kaudella aivan uudelle tasolle pelaajina.

Kun kumpikin joukkueista on aloittanut sarjansa loistavasti ja ovat huippuvireessä niin kohtaamisesta on luvassa sitä suurinta jalkapallonautintoa mitä rovaniemeläinen juniorijalkapallo tällä hetkellä tuo katsojilleen. Ottelusta ei tule puuttumaan kaverillisen yhteenoton räiskyvää kipinöintiä eikä ottelun sankareiden tai Rovaniemen tulevien jalkapallotähtien puuttumista.

Luvassa on historiallinen hegemoniaottelu kahden vuosien saatossa kasvaneiden rakkaiden kilpakumppanusten koitos Rovaniemen juniorijalkapallon valtikasta. Luvassa on elämys. Elämys futiksesta, suurista tunteista, kaveruudesta ja periksi antamattomasta taistelusta kentällä, joka ei jätä ketään katsojaa kylmäksi.

Otteluun kutsutaan myös kaikki RoPS:n ja LYNX:n nappula- ja juniorijoukkueet seura-asuissaan seuraamaan ja kannustamaan joukkueita. B joukkueet järjestävät tilaisuuden yhdessä ja pitävät mm. bufettia. Tilaisuudessa on myös yleisölle toimintaa, pallotutkaa ja pelailua RoPS:n edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Tilaisuus alkaa klo 17:45.


Jännittävää paikallispeliä oli tullut seuraamaan lähes 300 katsojaa, joka toi oman jännityksensä pelaajille, mutta myös hyvän tunnelman. Ammattikuuluttaja hoiti hienosti pelaajaesittelyt ja kuulutukset. Edustuksen pelaajat touhusivat nappuloiden kanssa mm. pallotutkan kanssa ja jakoivat heille palkintoja.

Peli oli tasainen ja kummallakin joukkueelle oli omat painostushetkensä. Tasaisen pelin ratkaisi RoPS edukseen pelin viimeisellä minuutilla. Jyri Kokkosen hieno vapaapotku läheltä 16 rajaa upposi maaliin ja näin RoPS vei viimeisen paikalliskamppailun. Ottelun parhaat pelaajat, RoPS:lta Ilari Mikkola ja LYNX:ltä Aleksi Lohela (mv), valitsi SPL:n Hannu Haverinen ja Tapio Koski.

© 2011 RoPS

Luettu 3034 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309