ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 maaliskuu 2011 11:46

Kansainväliset viheriöt haaveena

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Johanna Vainionpää (vas.),Tinja Jokelainen ja Tiija Oivakumpu ovat päässeet valmistautumaan kalottiotteluihin Rovaniemen Keskuskentällä. Johanna Vainionpää (vas.),Tinja Jokelainen ja Tiija Oivakumpu ovat päässeet valmistautumaan kalottiotteluihin Rovaniemen Keskuskentällä.

Rovaniemen Palloseuran B-tyttöjen joukkueessa pelaavilla Johanna Vainionpäällä, Tiija Oivakummulla ja Tinja Jokelaisella on sama haave. He haluavat joskus pelata jalkapalloa kansainvälisillä kentillä.

Pientä esimakua kansainvälisistä otteluista on luvassa viikonloppuna, kun tytöt pääsevät ensimmäistä kertaa edustustehtäviin Oulussa pelattavassa kalottimaaottelussa. Pohjois-Suomen alle 16-vuotiaat tytöt kohtaavat kahdesti ruotsalaisen Norrbottenin joukkueen.
Tytöt tietävät, että haaveiden toteutuminen vaatii pitkäjänteistä ja tunnollista harjoittelua. Pohjatyötä tehdään koko ajan, sillä harjoituksia on käytännössä joka päivä.
– Joukkueen harjoitusten lisäksi tehdään myös omia treeniä, Tinja paljastaa.
– Ja me kaikki ollaan sitoutuneita tähän, Tiija jatkaa. Johanna on samaa mieltä.

TIIJA JA TINJA ovat 15-vuotiaita, Johanna 14-vuotias. Nuoresta iästä huolimatta kokemusta on karttunut jo melkoisesti. Tiija ja Tinja ovat pelanneet 10 vuotta, Johannalla on menossa yhdeksäs vuosi jalkapallon parissa.
Kolmikko pelaa tulevana kesänä Kakkosta sekä B-tytöissä että naisissa.
– Tänä vuonna naisten pelejä tulee enemmän kuin viime vuonna, koska pelasimme silloin oman ikäluokan Ykköstä, Tinja paljastaa.

TOINEN vahvaa juniorityötä tekevä rovaniemeläisseura FC Lynx on edustettuna kalottiotteluissa neljän pelaajan voimin. Ida-Sofia Helppikangas ja Päivi Takkunen pelaavat tyttöjoukkueessa.
Joonas Hakala ja Eetu Soppela kuuluvat alle 16-vuotiaiden poikien kalottijoukkueeseen.

Jaarli Pirkkiö
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3612 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309