ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 18 elokuu 2010 23:23

JR-jalkapalloseminaari

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Bo Augustsson tulee RoPS:n vieraaksi pitämään seminaaria jr-valmentajille. Bo Augustsson tulee RoPS:n vieraaksi pitämään seminaaria jr-valmentajille.

Rovaniemen Palloseura järjestää juniorivalmentajille Juniorivalmennusseminaarin. Seminaarin isäntänä on RoPS:n edustusjoukkueen päävalmentaja John Allen. Vierailijoiksi saapuvat vetäjiksi turkulaisen Veikkausliigajoukkue TPS:n juniorivalmennuksen johtaja, ruotsalainen Bo Augustsson ja entinen ruotsalainen pelaajasuuruus Stefan Schwarz. Mukaan seminaarin on kutsuttu myös paikallisen FC Lynxin ja Rovaniemi A:n valmentajia.

Seminaarin tarkoituksena on antaa uusia eväitä rovaniemeläisille jalkapallon juniorivalmentajille. Seminaarin yhteydessä järjestetään luentoja ja käydään kentälläkin ottamassa mallia ja oppia harjoitusten vetämisestä - malliryhminä toivat eri RoPS:n ikäkausijoukkueet ja mukaan pyydetyn FC Lynxin ja Rovaniemi A:n joukkueet.

John Allen näkee seminaarin hienona mahdollisuutena oppia uutta, mieli avoimena. Hän sanoo itsekin seuraavan kaiken ikäisten junioreiden harjoitteita, eikä epäröi ottaa oppia: "Jos näen esim. B-junioreiden valmentajan tekevän jonkin harjoitteen tehokkaammin tai pedagogisesti paremmin, kuin joku toinen, minä mukaan lukien, kopioin sen varmasti mukaan omaan tekemiseeni!" Allen lisäksi toivoo tällaisista seminaareista jatkuvia
- "Olisi hyvä että näitä tapahtumia olisi vaikkapa kolme kertaa vuodessa! Se lisäisi valmentajien motivaatiota ja takaisi heillekin tärkeän kehittymisen omassa työssään."

Myös RoPS: junioripäällikkö Marko Koivuranta pitää seminaaria loistavana tilaisuutena valmentajille: " Seminaari on näillä leveysasteilla ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä juniorivalmennuksen uusimpia tuulia ammattilaisten vetämänä. Kokemus on myös ainutlaatuinen paikallisille junioreille, jotka pääsevät nauttimaan ammattivalmentajien vetämistä harjoituksista. Toivottavasti mahdollisimman monet paikallisista jalkapalloihmisistä löytävät tiensä tapahtumiin!" toteaa Koivuranta.

Seminaari on kaikille jalkapallovalmennuksesta kiinnostuneille maksuton.

Tilaisuuksia:
20.8. klo 19.30-21.00 Keskuskenttä Harjoitusten seuranta
21.8. klo 14.00-15.30 Ounashalli Harjoitusten seuranta
21.8. klo 18.00-20.00 Hotelli Santa Claus, Auditorio Luento
22.8. klo 14.00-15.30 Keskuskenttä Harjoitusten seuranta

Seminaarivieraat pähkinäkuoressa:

Bo Augustsson, 57 v, on kokenut valmentaja, jolla on Euroopan jalkapalloliiton Uefan korkein ammattitutkinto. Augustsson, 57, saavutti pelaajana 1970-luvulla Helsingborgissa Ruotsin mestaruuden ja cup-voiton.
Hän on pelannut Ruotsin vuosien 1974 ja 1978 MM-kisajoukkueissa keskikentällä.

Valmentajana Augustsson on Ruotsin lisäksi toiminut Hollannissa ja kuusi vuotta Arabiemiraateissa. Malmö FF:n valmentajana hän oli Suomen nykyisen maajoukkuevalmentajan Roy Hodgsonin alaisena.

Stefan Schwarz , 41 v, on ruotsalainen entinen jalkapalloilija, pelipaikaltaan keskikenttäpelaaja.

Schwarz edusti seuratasolla kotimaassaan Malmöä, Saksassa Leverkusenia, Portugalissa Benficaa, Englannissa Arsenalia ja Sunderlandia, Italiassa Fiorentinaa sekä Espanjassa Valenciaa. Hän saavutti urallaan yhden Ruotsin-mestaruuden ja kaksi Portugalin-mestaruutta. Schwarz pelasi myös Ruotsin maajoukkueessa. Hän edusti Ruotsia MM-kisoissa vuosina 1990 ja 1994 sekä EM-kisoissa vuonna 1992. Schwarz saavutti Ruotsin riveissä MM-pronssia vuonna 1994. Hänet palkittiin Guldbollenilla Ruotsin vuoden pelaajana vuonna 1999.

Pasi Gynther
© 2010 RoPS

Luettu 2310 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309