ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 15 huhtikuu 2010 12:50

RoPSin B-tytöt intoa täynnä Ykköseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin B-tyttöjä odottavat Ykkösessä uudet haasteet. RoPSin B-tyttöjä odottavat Ykkösessä uudet haasteet.

Rovaniemen Palloseuran B-tytöt avaavat sarjakautensa ensimmäisenä joukkueena Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 18. huhtikuuta. RoPS kohtaa Ykkösen ottelussa kokkolalaisen Gamlakarleby Bollklubbin.

Viime syksynä tehdystä keskuskentän remontista on suuri hyöty, sillä tytöt pääsevät harjoittelemaan kuusi kertaa ulkona ennen avausottelua. Joukkue pelaa myös kotiottelunsa keskuskentällä.

- Onhan tämä iso asia koko rovaniemeläiselle jalkapalloilulle. Meidän ei tarvitse antaa harjoitus- ja kilpailuolosuhteissa tasoitusta muille joukkueille, B-tyttöjen valmentajat Raimo Miettunen ja Kai Montonen toteavat tyytyväisenä.

B-tyttöjen tilanne näyttää kaikin puolin valoisalta ennen kauden alkua. Pelaajalistalla on reilut kaksikymmentä nimeä, ja valmennuksesta vastaa viiden henkilön tiimi. Miettusen ja Montosen lisäksi harjoituksia ovat vetäneet Arto Autti, Janne Vainionpää ja Mika Posio.

- Harjoituksissa on huomannut, että tytöillä on kova into päällä. Uusi sarjataso on tuonut motivaatiota tekemiseen, Miettunen tuumii.

Tasainen sarja

RoPS nousi Ykköseen, kun Vaasan IFK:n kolmosjoukkue ilmoitti joulukuussa luopuvansa sarjapaikasta. Myöhemmin luopumisesta ilmoittivat Vaasan Palloseura ja Kemin Into. Molemmat kaupungit ovat kuitenkin edustettuna Ykkösessä, sillä Vaasasta ovat mukana IFK:n kakkosjoukkue ja Sundom IF sekä Kemistä Visan Pallo.

- Olemme pelanneet harjoitusotteluita poikajoukkueita ja Visan Palloa vastaan. Visan Pallo pelasi viime kaudella SM-sarjassa, mikä näkyy vielä tasoerona. Joukkueena olemme kuitenkin menneet koko ajan eteenpäin, Montonen sanoo.

Pohjoisimman C-lohkon suosikeiksi Montonen mainitsee iisalmelaisen Klubi-36:n ja VIFK:n kakkosjoukkueen.

- Klubi-36 sai vahvistuksia Kuopion Mimmifutiksen kakkosjoukkueesta, mikä olisi pelannut A-lohkoa mutta luopui sarjapaikasta, Montonen toteaa.

Valmentajat uskovat, että RoPS pystyy vakiinnuttamaan paikkansa Ykkösessä.

- Tasaisia otteluita on tiedossa. Lohkossa on viisi-kuusi joukkuetta, jotka pystymme haastamaan.

Nuori joukkue

RoPSilla on nuori joukkue. Harjoitusrinkiin kuuluu vuosina 1992-1996 syntyneitä tyttöjä, joista vain kaksi on ikänsä puolesta viimeistä kautta B-tytöissä.

Luopumisten takia joukkueella ei ole myöskään putoamispelkoa vielä kevätkierroksen jälkeen.

- Saamme rakentaa joukkuetta rauhassa. Kovat pelit kehittävät joukkuetta.

RoPSin osalta sarjaohjelmasta tuli hieman kummallinen, kun pari peliä jäi pois. Kevätkierroksen viimeinen ottelu on 8. kesäkuuta, ja sen jälkeen - parhailla futiskeleillä - on puolentoista kuukauden tauko. Kausi jatkuu syyskierroksella aina lokakuulle asti.

Ykkönen

B-tyttöjen Ykkösen C-lohkon joukkueet: FC Wimma (Kajaani), FC United (Pietarsaari), Gamlakarleby Bollklubb (Kokkola), IFK Vasa 2 (Vaasa), Klubi-36 (Iisalmi), Oulaisten Huima, Oulun Naisfutis 2, Rovaniemen Palloseura, Sundom IF (Vaasa), Visan Pallon Juniorit (Kemi).

RoPSin ottelut kevätkierroksella: 18.4. RoPS-GBK, 25.4. FC Wimma-RoPS, 2.5. SIF-RoPS, 9.5. RoPS-Visan Pallo-j, 13.5. Klubi-36-RoPS, 16.5. RoPS-OuHu, 29.5. ONS/2-RoPS, 30.5. FC United-RoPS, 8.6. RoPS-VIFK/2.

Jaarli Pirkkiö
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1964 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309