ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 26 maaliskuu 2010 13:07

RoPS:n B SM-Mitalikahveilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Joukkueen kapteeni Eetu Kurvinen kehui puheessaan joukkueen yhteishenkeä. Joukkueen kapteeni Eetu Kurvinen kehui puheessaan joukkueen yhteishenkeä.

RoPS:n B juniorit voittivat viime sunnuntaina hienosti Futsalin SM hopeaa. Joukkue palasi väsyneenä pelireissultaan maanantai-aamuna ja tiistaina joukkue yhteistyökumppaneineen juhlisti tuoreita SM-mitaleita rovaniemeläishotellissa. Paikalle tilaisuuteen tuli kaikkiaan 50-henkinen juhlayleisö, mukaan lukien seuran edustajia ja edustusjoukkueen päävalmentaja John Allen ja apuvalmentaja Matti Vikman.

Koko joukkue säteili ansaitusti tyytyväisyyttään saavutusta kohtaan. Juhlayleisön joukosta RoPS:n junioripäällikkö Marko Koivuranta halusi myös korostaa saavutuksen arvoa: ”Edelliset SM-mitalit juniorijalkapallosta ovat 15-20 vuoden takaa. Vaikka kyseessä on jalkapallon ”sivulaji”, täytyy muistaa että kaikki isot seurat tätä lajia harrastaa ja sarjan voittanut FT Lempäälä on Futsalin erikoisseura!” Koivuranta oli sarjakaudella mukana joukkueen futsal-harjoittelussa.

B-junioreiden valmentaja Keijo Kurvinen ja toinen joukkueenjohtaja Juha Mikkola kuvasivat joukkueen tunnelmia SM-turnauksessa huikeiksi. ”Onnistumiset ruokkivat meidät tähän saavutukseen. Joukkueen motivaatio ja pelaajien keskinäinen yhteistyö ja laaja pelaajarintama olivat menestyksen salaisuus. Lisäksi joukkue onnistui nopeasti kokoamaan vahvan taustajoukon tukijoita mahdollistamaan pitkän pelimatkan Lempäälään. Kun vielä huomioi, että joukkueen pelaajat ovat suurimmalta osin vielä nuorempia b-junioreita, niin hopea on todella voitettu saavutus! Päävalmentaja Kurvinen kehuu vielä joukkueen fysiikkavalmentajaa: ”Markus Suontakasen fysiikkaharjoitukset toivat lisäksi pohjakunnon, jolla pitkät turnauspäivät on jaksettu painaa läpi.” Suontakanen huolehtii lisäksi poikien lihashuollon ammattitaitoisesti. Hänet tunnetaan paremmin suomalaisen huippuampumahiihdon taustavoimista.

Pelaajat suitsuttivat tilaisuudessa toinen toisiaan. Ratkaisijoita ei oikein kukaan tahdo nostaa esiin, mutta yksi nimi vilahtaa esiin muita useammin: maalivahti Mikko Rantala torjui välieräottelun rangaistuspotkukilpailussa voiton ja lisäksi upotti itse ratkaisevan rangaistuspotkun puolivälierässä. Hyökkääjä Jeremias Fisk, puolustaja Kalle Puranen ja joukkueen kapteeni Eetu Kurvinen kertovat kahvittelun lomassa, että joukkueessa ei ole heikkoa lenkkiä ja että joukkueen yhteishenki on loistava! Pojat odottavat innolla myös tulevaa pelikautta: ”Pitkälle mennään, tuumaavat kaverukset…!”

Mitalikahvien nauttijoiden joukossa oli siis mukana RoPS:n edustusjoukkueen valmentajakaksikko John Allen ja Matti Vikman. Heidän läsnäololleen oli selkeä syy: 5-6 poikaa on jo käynyt edustusjoukkueen harjoituksissa kokemusta hakemassa. ”Olen ollut täällä nyt pari kuukautta ja olen seurannut omien pelaajien lisäksi junioreita koko ajan. On mahtavaa koko kaupungille että täällä on tällainen joukko B junioreita, jotka nyt nappasivat kansallisen tason SM-mitalit. Tämä tietää hyvää edustusjoukkueelle ja RoPS:n tulevaisuudelle, kun nämä pojat vielä vähän kasvavat. Koko kaupunki ilmeisesti sitä myös odottaa.” Allenilla on selkeä mielipide, miksi junioreiden täytyy päästä jo nuorena vanhempien ikäryhmien harjoitteluun mukaan. Syy on kehittyminen: ”On ehdottoman tärkeää että nuori pääsee harjoittelemaan kovaa, parhaiden pelaajien kanssa. Tämä takaa nuoren pelaajan kehittymisen. Litmanen pelasi jo 16 -vuotiaana liigassa ja näissä junioreissa on sitä samaa potentiaalia!”, kehuu Allen junioreita.

 Allen näkee B-junioreissa rungon RoPS:n tulevaisuudelle.

Allen kaipaakin tiivistä yhteistyötä vanhimpien juniorijoukkueiden, akatemian ja edustusjoukkueen kesken. ”Kehittyminen omalta tasolta eteenpäin vaatii töitä ja uusia haasteita, jotta kehitys jatkuu. Edustusjoukkueen valmennustiimi haluaa tarjota nuorille pelaajille nämä mahdollisuudet mahdollisimman monelle rovaniemeläiselle pelaajalle.” Allen jatkaa asian merkitystä: ”Tämä pelaajien kehittyminen lisäksi kehittää paikallista jalkapallokulttuuria ja toimii esimerkkinä nuoremmille junioreille, jotta nämä näkevät, että heidän kotikaupunkinsa pystyy antamaan puitteet kehittyä pelaajana kotimaiselle huipulle asti!”

B-junioreiden päätavoite on luonnollisesti tulevassa ”oikeassa” jalkapallokaudessa. Tavoitteena joukkueella on päästä tulevaisuudessa aina SM-sarjaan saakka, sekä pelaajien kasvattaminen RoPS:n edustusjoukkueeseen kotikatsomon iloksi.

Pasi Gynther
© 2010 RoPS

Luettu 2103 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309