ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 joulukuu 2009 08:08

RoPSin B-tytöt nousivat Ykköseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin B-tytöt voittivat viime kaudella piirinmestaruuden ja pelaavat ensi kaudella Ykkösessä. RoPSin B-tytöt voittivat viime kaudella piirinmestaruuden ja pelaavat ensi kaudella Ykkösessä.

Rovaniemen Palloseuran B-tytöille tuli joulukuun alussa mieluinen uutinen Suomen Palloliitosta. RoPS nousee Ykköseen sarjapaikasta luopuneen Vaasan IFK:n kolmosjoukkueen tilalle.

RoPS voitti syksyllä B-tyttöjen piirinmestaruuden ilman tappioita, ja nousu oli pelillisestikin lähellä Ykkösen karsinnoissa.

- Lähtökohta karsintoihin ei ollut paras mahdollinen, sillä meillä oli syyskierroksella vain kolme ottelua ja ennen karsintoja oli lähes kuukauden pelitauko. Pohjanmaan joukkueilla ei ollut niin pitkää taukoa, tyttöjen valmennustiimissä pitkään ollut Kai Montonen muistelee.

- Ja olihan nousu lähellä jo kevätkierroksella, B-tyttöjen valmentajaksi siirtynyt Raimo Miettunen lisää.

Syksyn karsintapeleistä Ykköseen nousivat lopulta vaasalainen Sundom IF ja Oulaisten Huima.

Rovaniemeläisen nais- ja tyttöjalkapallon tilanne näyttää varsin valoisalta. RoPSin edustusjoukkue jatkaa Kakkosessa, ja seuralla on eri ikäluokissa kaikkiaan kuusi tyttöjoukkuetta.

- Tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että naiset säilyttivät sarjapaikkansa, viime kaudella naisten joukkuetta valmentanut Miettunen muistuttaa.

Montonen tuntee nykyisen B-tyttöjen joukkueen hyvin, sillä hän on seurannut pelaajien kehittymistä koko 2000-luvun nappulaliigasta lähtien.

- Tytöt ovat menneet yksilöinä eteenpäin. Nykyisestä joukkueesta vain kaksi pelaajaa on vuonna 1992 syntyneitä, joten joukkueen runko pysyy kasassa myös seuraavalla kaudella.

- Lisäksi on merkittävää, että nyt divaritason jalkapalloa voidaan pelata Rovaniemellä. Toivottavasti se pitää tyttöjä pitempään kotikaupungissa, Montonen toteaa.

Viime kaudella Rovaniemeltä kävi kolme tyttöä pelaamassa kemiläisen Visan Pallon SM-sarjajoukkueessa. Tulevalla kaudella RoPS ja Visan Pallo ovat vastakkain Ykkösessä.

Haastava sarja

Vaasan seutu on ollut pitkään vahvaa aluetta tyttöjalkapallossa. Vaasasta jäi kolme joukkuetta Ykköseen, vaikka VIFK 3 luopui sarjapaikasta.

RoPSille sarjanousu tietää lisää otteluita ja pelimatkoja.

- Ykkösessä haasteet kasvavat, mutta kehittymisen kannalta tämä on oikea sarjataso tytöille. Lähdemme Ykköseen maltillisin tavoittein, ensisijaisesti varmistamaan sarjapaikan jatkossakin, Montonen ja Miettunen kertovat.

B-tyttöjen Ykkösen kevätkierros alkaa jo huhtikuun puolivälissä.

RoPSin B-tyttöjen joukkue: Emma Autti, Mira Hyötylä, Laura Kovala, Mari Kovala, Tiina Kovala, Tiina Lehtinen, Sanna Montonen, Sara Montonen, Saana Nevalainen, Linda Niemelä, Silja Pihlaja, Laura Pyykkönen, Anne Rautiainen, Katariina Salmi, Ria Sarre, Sara Stewart, Meri Säärelä, Julia Tervo, Riina Tervo, Janita Yliaska, Jenni-Maria Kupulisoja, Tiija Oivakumpu, Inka Kervinen ja Johanna Vainionpää.

Valmentajat: Raimo Miettunen, Arto Autti ja Kai Montonen.Ykkönen

B-tyttöjen Ykkösen joukkueet kevätkierroksella: FC Wimma (Kajaani), Football Club United (Pietarsaari), Gamlakarleby Bollklubb (Kokkola), Idrottsföreningen Kamraterna Vasa 2 (Vaasa), Kemin Into, Klubi-36 (Iisalmi), Oulaisten Huima, Oulun Naisfutis 2, Rovaniemen Palloseura, Sundom Idrottsförening (Vaasa), Vaasan Palloseuran juniorit, Visan Pallon juniorit (Kemi).

Jaarli Pirkkiö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 4028 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309