ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 17 lokakuu 2009 10:25

Akatemia kokoaa kaupungin A-juniorit

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin puheenjohtaja Risto Niva (vas.) ja Lynxin puheenjohtaja Asko Saarelainen ovat tyytyväisiä uuden yhdistyksen syntymiseen. Jalkapalloakatemian taustahenkilöihin kuuluvat myös Erkki Rapakko (tak. vas.), Aapo Honka ja valmentaja Ville Karsa. RoPSin puheenjohtaja Risto Niva (vas.) ja Lynxin puheenjohtaja Asko Saarelainen ovat tyytyväisiä uuden yhdistyksen syntymiseen. Jalkapalloakatemian taustahenkilöihin kuuluvat myös Erkki Rapakko (tak. vas.), Aapo Honka ja valmentaja Ville Karsa.

Rovaniemeläisen jalkapalloväen pitkäaikainen haave kaupungin parhaiden A-junioreiden kokoamisesta yhteen joukkueeseen toteutuu vihdoin, kun vahvaa juniorityötä tekevät FC Lynx ja Rovaniemen Palloseura perustivat uuden yhdistyksen, Rovaniemen Jalkapalloakatemia ry:n.

- Yhdistyksen ensisijaisena tavoitteena on koota sellainen A-ikäisten all stars -joukkue, jolla on mahdollisuuksia menestyä valtakunnallisestikin, yhdistyksen puheenjohtajana aloittava Risto Niva kertoo. Niva toimii myös RoPSin puheenjohtajana.

Rovaniemen Jalkapalloakatemia perii RoPSin paikan A-poikien Ykkösessä.

- Tavoitteena on nousta kevätkierroksen jälkeen SM-sarjaan, Niva toteaa.

Yhteinen ymmärrys

Niva ja Lynxin puheenjohtaja Asko Saarelainen ovat tyytyväisiä, että kahden seuran välillä löytyi yhteinen ymmärrys.

- Tämäntyyppiselle yhteistyölle on ollut tarvetta jo pitemmän aikaa. Vuosi sitten tapetilla oli yhteinen B-juniorijoukkue, Saarelainen muistelee.

Jalkapalloakatemia keskittyy ainakin alkuvaiheessa pelkästään A-junioreihin, ja seurat pyörittävät muita juniorijoukkueita entiseen malliin.

- Pelaajarinki on iso (yli 30 poikaa), ja valmennustiimistäkin löytyy tietotaitoa, Niva myhäilee tyytyväisenä.

Valmennuksesta vastaavat Ville Karsa, Vesa Tauriainen, Jari Alamäki ja Matti Poikajärvi.

- Tämä on pelaajille hyvä ponnahduslauta kohti tulevaisuutta, Saarelainen muistuttaa.

Molemmat jalkapallojohtajat ovat luonnollisesti tyytyväisiä jokaisesta Jalkapalloakatemian kasvatista, joka nousee tulevaisuudessa RoPSin edustusjoukkueeseen.

Valmentaja Tampereelta

Jalkapalloakatemian päävalmentaja Ville Karsa on lähtöisin Tampereelta, mutta opiskelee liikunnanohjaajaksi Rovaniemen ammattikorkeakoulussa. Karsa tuntee jo monen pelaajan taustan, sillä hän on vetänyt Vesa Tauriaisen kanssa Lapin Urheiluakatemian aamuharjoituksia.

- Tarkoituksena on tarjota pelaajille mahdollisimman laadukkaita harjoituksia ja viedä sitä kautta rovaniemeläistä jalkapalloa eteenpäin, TPV:n kasvatti Karsa tuumii. Karsalla on omaa pelikokemusta Ykkösestä lähtien ja valmentajataustaa Ilves-Akatemiasta.

Karsan ensimmäinen haaste on reilun viikon kuluttua käynnistyvä try out, missä kuukauden aikana pelaajarinki supistuu hieman yli 20 pelaajaan.

- Kilpailu pelipaikoista on kova, Karsa vakuuttaa ja uskoo joukkueen menestysmahdollisuuksiin.

Jalkapalloakatemian budjetti on 40 000 euroa, mikä kerätään sponsorisopimuksilla ja pelaajamaksuilla.

- Toivomme, että vanhemmat osallistuvat mahdollisimman aktiivisesti tähän projektiin, viime kaudella RoPSin A-poikien joukkueenjohtajana toiminut Aapo Honka kertoo.

Joukkue osallistuu A-poikien Ykköseen Jalkapalloakatemian nimellä, mikä voi tarvittaessa vaihtuakin.

- Nimi on myynnissä, Risto Niva vihjaisee pilke silmäkulmassa.

Fakta

Rovaniemen Jalkapalloakatemia

Lynxin ja RoPSin yhteistyönä perustettu yhdistys, joka alkuvaiheessa keskittyy A-nuorten jalkapallotoimintaan

Yhdistyksen johtokunnassa on edustajia Lynxistä ja RoPSista. Puheenjohtajana toimii Risto Niva.

Jalkapalloakatemia osallistuu A-poikien Ykköseen, talenttiakatemioiden SM-sarjaan ja miesten Suomen cupiin.

Jaarli Pirkkiö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 3219 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309