ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 11 lokakuu 2009 11:34

"Juniorityö on oikeaa RoPSia"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Toni Vesala palkittiin vuoden poikapelaajana Toni Vesala palkittiin vuoden poikapelaajana

Rovaniemeläisillä jalkapallojunioreilla oli lauantaina juhlapäivä, kun sekä RoPS että Lynx viettivät kauden päättäjäisiään. RoPSin juhla pidettiin Saaren koululla.

RoPSin kauteen mahtui sekä menestystä että pieniä pettymyksiäkin. B-pojat putosivat Ykkösestä piirisarjaan.

- Menestys sarjassa ei tyydyttänyt, mutta pojat kehittyivät ja se on tietenkin tärkeintä, valmentaja Keijo Kurvinen kertoi.

B-junioreissa pelasi enemmistönä vielä C-ikäluokkaan kuuluvia pelaajia.

C-15 pojat ottivat jo toisen peräkkäisen Pohjois-Suomen mestaruutensa, Petteri Karilan valmentamat D-97-pojat ottivat piirin hopeaa ja B-tytöt voittivat mestaruuden.

Suuri merkitys

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva korosti, että juniorityö on RoPSin tärkeintä toimintaa.

- RoPSin yhteydessä puhutaan liian paljon edustusjoukkueesta. Se on tietenkin seuran lippulaiva, mutta se todellinen ja tärkein RoPS-työ tehdään juniorijoukkueissa.

RoPSin junioreissa pelaa noin 300 junnua. Nappulaikäiset nostavat seuran harrastajamäärän lähelle 600 pelaajaa.

Nivan mukaan valmentajat ja seuratoimijat tekevät arvokasta työtä myös yhteiskunnallisessa mielessä.

- Kaikista ei voi tulla huippu-urheilijoita, mutta urheiluharrastus kasvattaa terveihin elämäntapoihin, ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Uskon urheilun ehkäisevän monia ongelmia nuoren elämässä.

Vuoden valmentajan palkinnon pokkasi C-tyttöjen valmentaja Janne Vainionpää. Hänen joukkueensa voitti Kokkola-Cupissa arvostetun Gentleman Trophyn, turnauksen fair play-palkinnon.

Vuoden poikapelaajaksi valittiin Toni Vesala, ja tyttöpelaajaksi B-tyttöjen Emma Autti. Emma ei itse juhlaan päässyt, ja palkinnon haki C-tytöissä pelaava sisko Ellinoora.

Vesala on pelannut sekä A- että B-joukkueessa ja osallistunut myös edustusjoukkueen harjoituksiin.

- Raskas kausi, mutta suuri pelimäärä kehitti minua yksilönä. Oli hienoa käydä myös edustusjoukkueen harjoituksissa, ja treenata yhdessä esikuvani Zeddy Sailetin kanssa, Vesala kertoi tyytyväisenä.

- Suurin ero omien treenien ja edustuksen välillä on tempossa ja taitotasossa.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1898 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309