ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 07 lokakuu 2009 08:12

Paikallistaisto päättyi pistejakoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lynxin Viljami Kerola ja RoPSin kapteeni Toni Vesala pääsivät tositoimiin Keskuskentän iltavaloihin. Lynxin Viljami Kerola ja RoPSin kapteeni Toni Vesala pääsivät tositoimiin Keskuskentän iltavaloihin.

B-poikien Ykkösen syyskierroksen ottelu Lynxin ja RoPSin välillä Rovaniemen herruudesta käytiin uudella Keskuskentällä. Lämpötila oli pakkasen puolella, mutta lämmitetty tekonurmi tarjosi hyvät puitteet kauden toiselle derbylle.

Ottelu oli liukkaasta kentästä huolimatta hyvätasoinen ja päättyi tasatulokseen 1-1. Lynxin maalin teki Matti Ollila ja RoPSin osuman Jerry Björkberg. Tasapelillä Lynx varmisti sarjapaikan myös ensikaudeksi, kun taas RoPSin putoaminen piirisarjaan oli ratkennut jo aiemmin.

Molempien joukkueiden valmentajat kiittelivät pelaajiaan hyvistä otteista.

- Etenkin pallollinen peli toimi, Lynxin Vesa Tauriainen kertoi.

RoPSin Keijo Kurvinen kehui joukkueen taisteluilmettä..

- Pelimme parani kauden loppua kohden, valitettavasti sarjapaikan kannalta liian myöhään.

Ottelun alku oli varovaista peliä ja molemmat välttelivät riskejä. Erikoistilanteet olivat kummallakin joukkueella vaarallisia. RoPSin parhaisiin kuulunut Jukka-Pekka Syväjärvi antoi useita hyviä kulmapotkuja, ja Matti Ollila piti vapaapotkuillaan ja kaukolaukauksillaan RoPSin maalivahdin Joonas Juopperin hereillä. Ottelun hahmoja olivat lisäksi Lynxin laituri Teemu Töyräs ja RoPSin toppari Toni Vesala.

Ottelun maalit nähtiin toisella puoliajalla. Syväjärven kulmapotku tavoitti Björkbergin, joka puski pallon hienosti ohi Ville Koivukankaan. Lynxin tasoitus syntyi komealla tavalla. Ollila ampui vapaapotkun noin 25 metristä RoPS-maalin ylänurkkaan.

- Se oli niin laadukas laukaus, ettei maalivahdilla ollut mahdollisuuksia, Kurvinen jakoi kehuja vastustajalle.

Kehittävä kausi

Vesa Tauriainen oli tyytyväinen.

- Nuorten pelaajien kehittäminen aikuisten edustusjoukkueisiin on tavoitteenamme. Olen siksi tyytyväinen syöttöpeliimme, johon olemme harjoituksissakin satsanneet.

Myös Keijo Kurvinen koki kauden kehittäneen pelaajia.

- Sarjapaikka meni avainpelaajien loukkaantumisiin, mutta menestystä tärkeämpää on se, miten pojat kehittyivät kauden aikana.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 2029 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309