ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 26 heinäkuu 2009 14:54

RoPSin A-pojat avasivat pistetilin SM-sarjassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Antti Enbuske (vas.) ja Mika-Matti Maisonvaara taistelivat pallosta Reippaan Joni Kaarlaa vastaan. RoPSin Antti Enbuske (vas.) ja Mika-Matti Maisonvaara taistelivat pallosta Reippaan Joni Kaarlaa vastaan.

Rovaniemen Palloseuran A-pojat saalistivat ensimmäisen SM-sarjapisteen 0-0-tasapelillä lahtelaisesta FC Reippaasta.

Molemmat joukkueet keskittyivät varjelemaan omaa maaliaan ja yrittivät iskeä vastahyökkäyksillä.

RoPSin Tero Himberg pääsi ensimmäisellä puoliajalla lähimmäksi maalintekoa, mutta ei onnistunut viimeistelyssä rangaistusalueella. FC Reipas vyörytti hyökkäyksiään oikealta laidalta. RoPSin puolustuksessa Olli-Pekka Piisilä ja Jerry Björkberg pelastivat monta tilannetta. Björkberg tuki hyvin RoPSin hyökkäyksiä.

Lappilaisittain kuumassa säässä pelatun ottelun erikoisuus oli juomatauko ensimmäisen puoliajan puolivälissä. Lahtelaispelaajat kävivät kuumina myös ottelun tuomarille ja saivat kaksi varoitusta suunsoitosta.

Toisella puoliajalla RoPSin Ville Kortelaisella oli erinomainen tilaisuus tehdä ottelun voittomaali. Ensin Kortelainen oli päästä yksin läpi, mutta lahtelaispelaaja kaatoi hänet keltaisen kortin arvoisesti ja RoPS tuhri vapaapotkun. Ottelun loppupuolella Tomi Hartikainen jatkoi pallon tyhjään tilaan Kortelaiselle, joka ohjasi pallon ohi Reippaan maalivahdin. Pallo ei kuitenkaan vierinyt yli maaliviivan.

Reipas sai ottelussa kuusi kulmapotkua, mutta ei pystynyt hyödyntämään erikoistilanteitaan.

Vierasjoukkueen valmentaja Mika Halmetniemi ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

- Luokaton peli meiltä. Kauden heikointa syöttöpeliä. RoPS taisteli hyvin.

RoPSin valmentaja Jouni Seppälä oli pisteeseen tyytyväisempi.

- Tiukka vääntö. Pojat näyttivät että joukkue pystyy pelaamaan tällä tasolla. Aikaa ja tilaa oli paljon vähemmän kuin Ykkösen peleissä.

RoPS tavoittelee A-poikien SM-sarjassa sijoja 1-4. Ensi lauantain kotiottelussa joukkueen taidot testaa HJK.

Miia Vatka
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1568 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309