ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 huhtikuu 2009 11:27

Kohti A-poikien SM-sarjaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran A-juniorit aloittavat sarjapelit Ykkösessä. Tavoitteena on nousta syyskierrokselle SM-sarjaan. Rovaniemen Palloseuran A-juniorit aloittavat sarjapelit Ykkösessä. Tavoitteena on nousta syyskierrokselle SM-sarjaan.

Rovaniemen Palloseuran A-pojat ovat valmistautuneet lauantaina alkavaan Ykköseen niin hyvin, ettei kauden tavoitteen asettamisessakaan tarvitse ujostella.

- Tavoitteena on voittaa Ykkösen C-lohkon kevätkierros ja sitä kautta nousta SM-sarjaan syyskierroksella, valmentaja Jouni Seppälä vakuuttaa.

2000-luvulla A-poikien edustusjoukkueiden kokoaminen on sujunut vaihtelevalla menestyksellä, mutta nyt rovaniemeläisessä juniorijalkapallossa on selvä tekemisen meininki.

- Kyllä tällaisella jalkapallopaikkakunnalla pitää ehdottomasti olla A-juniorijoukkue, jotta miesten edustusjoukkueessakin olisi jatkossa rovaniemeläisiä pelaajia. Toivottavasti homma saadaan nyt kertarykäisyllä jatkumoksi ettei toimintaan tulisi välivuosia, Seppälä pohtii.

Valmentaja uskoo, että alkavan kauden A-junnujoukkueella on menestymismahdollisuuksia.

- On aivan realistista todeta, että pojilla on nyt elämänsä mahdollisuus nousta SM-sarjaan. Koko talvikausi on treenattu hyvin, ja käytännössäkin on nähty että pojat ovat menneet pelillisesti eteenpäin, Seppälä sanoo.

A-poikien Ykkönen pelataan kolmessa lohkossa, joiden voittajat nousevat syksyllä pelattavaan SM-sarjaan.

- Pohjoisin lohko on varsin tasainen. Etukäteen pahin vastustaja taitaa olla kokkolalainen KPV, Seppälä arvioi.

Joukkueiden keskinäinen ottelu pelataan Saarenkylässä 16. toukokuuta.

Hyvä materiaali

Seppälä luonnehtii pelaajamateriaalia hyväksi. Edustusjoukkueen rinkiin ovat kuuluneet Mika-Matti Maisonvaara, Jerry Björkberg, Jarkko Lahdenmäki ja Marko Kiistala.

- Joukkueen ykkösnyrkki Mika-Matti Maisonvaara on ensisijaisesti edustusjoukkueen vahvuudessa. Lisäksi joukkueessa on muutama B-junnu. Heillä etusijalla ovat oman ikäluokan divaripelit, Seppälä kertoo.

Hän toivoo, että Maisonvaara pääsisi pelaamaan KPV:tä vastaan.

Edustusjoukkueella on peli seuraavana päivänä Valkeakoskella Hakaa vastaan.

Valmentajan mukaan pelaajien nykyinen harjoitusmäärä on riittävä SM-sarjatasollekin asti.

- Pojat ovat oppineet harjoittelemaan oikein. Joukkueen omia harjoituksia on viisi-kuusi kertaa viikossa. Lisäksi ovat olleet akatemian treenit kolmesti viikossa, Seppälä kertoo. Fakta

A-poikien Ykkönen

Lohkon C joukkueet: Gamlakarleby Bollklubb (Kokkola), Haukiputaan Pallo, Kaustisen Pohjan-Veikot, Kokkolan Palloseura, KPV:n juniorit (Kokkola), Oulun Palloseuran juniorit, Rovaniemen Palloseura, Siilinjärven Palloseura.

RoPSin ottelut kevätkierroksella: 2.5. HauPa-RoPS, 10.5. RoPS-SiPS, 16.5. RoPS-KPV, 23.5. OPS-j-RoPS, 7.6. RoPS-KPS, 13.6. GBK-RoPS, 27.6. RoPS-KP-V.

Jaarli Pirkkiö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1340 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309