ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 17 huhtikuu 2009 11:06

B-junnuilla paikalliskamppailu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mika Lumijärvi on vetänyt RoPSin B-juniorijoukkuetta marraskuusta lähtien. Mika Lumijärvi on vetänyt RoPSin B-juniorijoukkuetta marraskuusta lähtien.

Rovaniemeläisestä juniorijalkapallosta kuuluu hyviä uutisia. Rovaniemen Palloseuralla on alkavalla kaudella divarijoukkue sekä A- että B-pojissa, ja FC Lynx aloittaa nousijajoukkueena pelit B-poikien toiseksi ylimmällä sarjatasolla.

B-poikien Ykkösessä on siis luvassa näillä leveysasteilla harvinainen paikalliskamppailu. RoPS ja Lynx pelaavat kevätkierroksen keskinäisen ottelun 18. kesäkuuta.

Molempien B-junnujoukkueiden kausi käynnistyy lauantaina. RoPSin vieraaksi Ounashalliin tulee FC YPA Ylivieskasta ja Lynx kohtaa Mustasaaren Botniahallissa Vaasan IFK:n.

Viime kaudella pohjoisimmassa lohkossa kahdeksanneksi sijoittunut RoPS on valmistautunut marraskuusta lähtien kauteen Mika Lumijärven valmennuksessa.

- Tilanne vaikuttaa näin kauden kynnyksellä varsin hyvältä. Meillä on ollut 22 pelaajan rinki sen jälkeen kun Keijo Kurvisen vetämästä 94-poikajoukkueesta nostettiin kahdeksan pelaajaa mukaan.

- Ykkönen on monelle pojalle uusi kokemus, mutta ihan luottavaisena tässä pelejä odotellaan. Kevätkierroksen vähimmäistavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen syyskierrokselle, Lumijärvi kertoo.

Joukkueen pelaajista Jerry Björkberg ja Marko Kiistala kuuluvat myös edustusjoukkueen ja A-junioreiden vahvuuteen. Pietari Holm ja Toni Vesala ovat tarvittaessa A-junnujen käytössä.

Avainpelaajien lisäksi kauden yllätyskortti voi Lumijärven mukaan olla keskikenttäpelaaja Ali Hajizadeh.

- Ali on lahjakas poika, jonka taitotaso on kovaa luokkaa, Lumijärvi kehuu.

Kehitystä tapahtunut

Myös nousijajoukkue Lynx on valmistautunut sarjakauteen uuden valmentajan komennossa.

- Kun lähdin syksyllä tähän mukaan, asetin tavoitteeksi yksilöiden kehittämisen. Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että kehitystä on tapahtunut, aiemmin Tuusulan Palloseuran juniorijoukkueita valmentanut Matias Turpeinen kertoo tyytyväisenä.

Turpeisen mukaan divarissa edetään maltillisesti peli kerrallaan.

- Ensisijaisena pyrkimyksenä on kehittää peliajatusta ja parantaa samalla joukkuepeliä, Turpeinen sanoo.

Lynxin harjoituksissa on käynyt 15-20 poikaa. Tällä hetkellä kokoonpanossa on vain yksi maalivahti, Juhani Hotti.

- Pelaajatilanne on ihan hyvä, vaikka yhdellä maalivahdilla mennäänkin, Turpeinen toteaa.

Lohkon suosikeiksi Turpeinen nimeää avausvastustaja VIFK:n ja Oulun Luistinseuran.

B-poikien Ykkönen pelataan kolmessa lohkossa. Kevätkierroksen yksinkertaisen sarjan jälkeen lohkojen voittajat nousevat syksyllä pelattavaan SM-sarjaan, ja 10:nneksi ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat Kakkoseen.

 Matias Turpeinen kaitsee Lynxin B-poikien joukkuetta. 

Jaarli Pirkkiö
© 2009 Lapin Kansa 

Luettu 1483 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309