ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 03 huhtikuu 2009 21:26

Jalkapalloilemaan esi-isien maille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Innokas Jenkki Malcolm Salov "naisvartioinnissa". Innokas Jenkki Malcolm Salov "naisvartioinnissa".

Keskitalvella RoPS:n 15-vuotiaiden poikien juniorijoukkue sai mielenkiintoisen yhteydenoton New Jerseystä, USA:sta. Nuori mies, Malcolm Salov kertoi halustansa tulla pelaamaan jalkapalloa Suomeen ja Rovaniemelle! RoPS vastasi: Tervetuloa!

Malcolm oli isänsä kanssa yhteydessä useisiin suomalaisiin suur-seuroihin Etelä-Suomessa, mm. Helsinkiin ja Tampereelle mutta RoPS tarjosi parhaimman vastauksen: Tervetuloa tutustumaan rovaniemeläiseen jalkapallokulttuuriin ja Lapin pääkaupunkiin. Yksi ”porkkana” Rovaniemessä olikin sijainnin tarjoama eksotiikka keskellä pohjoista napapiiriä.

Malcolmilla oli yksi porkkana lisää juuri Suomeen tuloon. Hänen isänsä isoisä lähti 104 vuotta sitten Tampereelta siirtolaiseksi Chicagoon: ”On hienoa tulla esi-isien maille.” kertoo Malcolm suomalaisista juuristaan. Hänen nimensä on myös suomalainen alkuperäisessä versiossaan – Salov on joskus vuosien saatossa lyhennetty Salovaarasta!

Malcolm on pelannut jalkapalloa jo pikkupojasta saakka. Tällä hetkellä hänen kotiseuransa on New Jersey Spiders. Jalkapalloa hän on kotimaansa lisäksi pelannut muun muassa Argentiinassa, jossa hän oli vaihto-oppilaana vuonna 2007. ”Kotikaupungissa New Jerseyssä meillä on eri tasoisia joukkueita, jotka pelaavat vertaistensa kesken. Sieltä sitten lahjakkaimmat pääsevät valituiksi eteenpäin. Täällä alueellinen piirisarja kaiken pohjalla on hiukan erilainen.” kuvailee Salov junioripelaamisen eroja Suomen ja USA:n välillä.

”Tänne oli hienoa tulla! Joukkue otti minut reippaasti ja ystävällisesti vastaan. Pääsin heti hyvin juttuun joukkuekavereiden kanssa ja olen saanut uusia ystäviä. Monet puhuvat tosi hyvin englantia!” Malcolm sanoo ja kertoo opetelleensa vähän suomea jo ennen matkaansa – Kiiitos ja hyvää päivää tulee ulos lähes ilman aksenttia! Harjoitukset viikon aikana sujuivat myös myös hyvin. ”Olen erittäin tyytyväinen valmennukseen. Etenkin liikkuvuuteen, sijoittumiseen ja pelin lukuun perustuva treenaaminen oli hiukan uutta mutta hyvällä tavalla. Kotona henkilökohtainen taito tuntuu olevan etusijalla.” On hieno huomata, että kaverit täällä ovat jo valmiiksi siellä, missä toivon heidän olevan, kun pallon kanssa touhutaan!” Malcolm kertoo myös joukkueen olevan kovatasoinen. ”Meidän parhaat taitaisivat juuri ja juuri mahtua tähän joukkueeseen. RoPS on todella hyvä joukkue. Jyri, Edu ja vaikkapa Ilari ja Mikael ovat tosi hyviä! Lisäksi esim. pienikokoiset kaverit ovat todella nopeita ja ketteriä!” Malcom jakaa kiitoksia uusille joukkuekavereilleen. Hän ei uskalla diplomaattisesti sijoittaa itseään ”paremmuusmittarilla” suomalaisten joukkoon Malcolm on mukana useiden treenien lisäksi myös harjoituspelissä RoPS:n Naisjoukkuetta vastaan. Pojille voitokkaassa pelissä hän teki kaksi maalia.

Malcolmilla on nyt meneillään lyhyt, viikon kevätloman mittainen visiitti, joka jatkuu kesällä. ”Tulen takaisin kesä-heinäkuussa ja pääsen pelaamaan. Palaan sitten elokuun paikkeilla takaisin Jenkkeihin. Tavoitteena minulla on kesällä kehittyä pelaajana RoPS:n avulla. Oikea jalkani on heikko, samoin pääpelitaitoni. Toivottavasti nämä taidot paranevat kesällä.” Mainittakoon, että RoPS C:n valmentaja Keijo Kurvinen toivoi Malcolmia takaisin niin nopeasti kuin mahdollista! ”Mukava, nopea ja taitava kaveri – tosi kova vasemman jalan veto!” kuvaili Keke ”Jenkkivahvistusta”.

Malcolm Salov ei kerro juuri muuta enää harrastavansa, jalkapallon lisäksi. ”Futis on hittilaji USA:ssa. Kavereista on ”cool” ottaa vaikkapa puistoon pallo mukaan ja näyttää taitojaan muille (vaikkapa tytöille).” Meillä on paljon siirtolaisia Etelä-Amerikasta ja Euroopasta, joten jalkapallolla on vahva rooli täälläkin. Soitin aiemmin rumpuja ja musiikilla on vieläkin iso merkitys minulle. Tunnen Suomesta mm. Pikku G:n ja Lordin! Heidän (Lordin) Euroviisuvoitto noteerattiin meilläkin ja biisi (Hard Rock Hallelujah) on hyvä. Täällä ollessaan Malcolm on lisäksi päässyt mm. hiihtämään ja moottorikelkkailemaan. ”Lumi ja talvi ovat hieno juttu!” hän sanoo. ”Haavena minulla on pelata ammatikseni jalkapalloa tai opiskella vaikkapa arkkitehdiksi ja harrastaa jalkapalloa jollain tasolla.” Malcolm haluaa tulla tänne tulevinakin vuosina, nyt kun tie on aurattu auki. ”2011 voisin olla täällä vaikka vuoden, opiskella ja pelata jalkkista! Mitä kouluja täällä onkaan? Ja miten miesten joukkueeseen oikein pääsee…?”, innokas nuori mies tiedustelee…

Pasi Gynther
© 2009 RoPS

Luettu 1465 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309