ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 maaliskuu 2009 13:16

Hienoa isännöidä turnausta kotihallissa!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS 95 Pojat järjestivät Piirisarjaan valmistavan turnauksen 21.3. Ounashallissa. Vieraaksi saapuivat paikallinen FC Lynx, HauPa Haukiputaalta ja FC-88 Kemistä.

RoPS molemmat joukkueenjohtajat puhkuivat intoa ennen ensimmäistä ottelua: ”Hienoa saada järjestää kotiturnaus uusitussa hallissa. RoPS junioripäällikkö Jouni Seppälä oli isona apuna järjestelyissä kentän ja aikojen kanssa ja yhteistyö seurojen kanssa sujui loistavasti, jotta tämä saatiin aikaiseksi. Kenttäolosuhteissa on menty valovuosi eteenpäin viime vuoteen verrattuna, joten tämä palvelee meitä enemmän kuin hyvin valmistuessamme kauden tavoitteisiin, piirisarjaan ja Kai Pahman-turnaukseen. Lisäksi käymme kahdessa muussa turnauksessa kauden aikana, toinen Ruotsissa ja loppukaudesta jossain kotimaisessa turnauksessa. Pojille tulee hieno pelipäivä – ei ainoastaan meille vaan myös muille!”

14-vuotiaat pojat ovat jo pääsääntöisesti valintansa urheilijoina tehneet. Pojilla on 3-5 harjoituskertaa viikossa. ”Taitaa vain kahdella pojalla olla aktiivisempi harjoittelu jonkin toisen lajin osalta meneillään. Meillä on yksi kaukalopalloilija ja yksi alppinisti joukossa. Heidän lajiharjoittelu ei haittaa jalkapalloa. Pojat saavat hyvää harjoitusta omissa lajeissaan ja puolestaan jalkapallo kesälajina tukee varmasti poikien toista lajia, kertovat joukkueenjohtajat Mauri Härkönen ja Pentti Kormano.”

Turnaus myös toimii. Taustalla on vahva koneisto, jonka moottorina ovat 95 poikien vanhemmat. Kahvila on järjestetty omin voimin viimeisen päälle. Hallissa kaikuu menevä musiikki. Kuulutukset tulevat ammattimaisesti, kuin Keskuskentällä – Hallissa on hyvä tunnelma!

Ensimmäinen peli FC Lynxiä vastaan tuntuu olevan ylimääräistä latausta täynnä. RoPS 95 Pojat joukkue on perustettu keväällä 2006. Mutta nykyisessä muodossaan se on toiminut vasta 1v 4kk yhdistettynä RoPS:n ja FC Lynxin pojista. Pelaajien vähetessä molemmista joukkueista, päätimme yhdistää ne ja LYNX:n pelaajat siirtyivät Rops:aan. Niin muodostui nykyinen RoPS:n 95 ikäryhmä. Joukkue otti aikansa tullakseen joukkueeksi mutta prosessi on ollut kasvattava kaikille ja siinä on onnistuttu. Mm RoPS:n junioripäällikkö Jouni Seppälä kehuu joukkuetta: ”Joukkue on mennyt lyhyessä ajassa isoja harppauksia eteenpäin monella osa-alueella.”

Paikallisvastustajaa vastaan RoPS saa loisto alun! Muutaman minuutin pelin jälkeen Arttu Härkönen päättää kokeilla kaukaa ja onnistuu komealla vedolla. RoPS hallitseekin ottelua hienokseltaan koko ensimmäisen puoliajan. Virheistä kuitenkin rangaistaan: Loistavan pelin pelannut FC Lynxin Joonas Hakala yllättää RoPS puolustuksen. Pakit antavat taitavalle kaverille vähän tilaa ja potut maksetaan pottuina. RoPS:n maalissa Heikki Hiltunen on aseeton kun tasoitus roikkuu verkossa. RoPS ei lannistu, vaan jatkaa pirteitä otteita. RoPS meneekin ansaitusti johtoon Aung Byar Reh:n maalilla hyvän painostuksen päätteeksi.

Toisella puoliajalla ottelun painopiste muuttuu vaikka Juho Sieppi meinaa heti alkuun viedä isännät johtoon läpiajosta. Lynx-vahti on kuitenkin ratkaisevasti tiellä. Lynx ottaa tilanteen jälkeen enemmän otetta ja hallintaa kenttätilanteista ja se palkitaan. Joonas Hakala tekee toisen maalinsa hyvällä ja tarkalla laukauksella, johon hyvin mukana ollut Heikki Hiltunen ei aivan yllä. FC Lynxin Pekka Ylisuutari viimeistelee Lynxille vielä kaksi maalia ja Lynx voittaa maalein 2-4.

RoPS parhaimmistoa olivat joukkueen parhaana pelaajana palkittu Matti Sieppi, sekä Juho Sieppi, Arttu Härkönen ja vahvasti juossut Byar Reh Aung.

Pasi Gyhther
© 2009 RoPS

Luettu 1822 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309