ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 maaliskuu 2009 13:10

Harjoitusottelu RoPS B – FC Lynx B 4-2 (3-0)

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS:n ja FC Lynx:n B-juniorit ovat valmistautumassa reilun kolmen viikon päästä alkavaan B-junioreiden Ykköseen. B-poikien Ykkösen kolme lohkoa pelataan 12 joukkueella. Lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja keväällä. Lohkojen voittajat nousevat syksyllä pelattavaan SM-sarjaan ja 10. ja sitä huonommin sijoittuneet putoavat B-poikien piirisarjaan (Kakkoseen). Rovaniemeltä sarjaan osallistuu RoPS ja Lynx.

Valmistavassa harjoitusottelussa RoPS näytti kaapin paikkaa paikallisesti veljesseuralleen numeroin 4-2. RoPS:n kokenut valmentaja Mika Lumijärvi oli tyytyväinen joukkueen edesottamuksiin koko joukkueen osalta. ”Hyvä peli meiltä! Taktiikka toimi, pojat pelasivat suunnitellusti, yksilöt onnistuivat.”

Ottelun alussa Lynx sai hyvillä keskityksillä luotua tilanteita mutta RoPS rankaisi heti tilaisuuden tullen Pietari Holman maalilla. Lisää painetta aikaan saivat Jerry Björkbergin ja Sami Hosseinin osumat. ”Ensimmäisen puoliajan teema oli prässäys. Vastustajalle ei anneta tilaa, jokaiseen palloon mentiin hanakasti kiinni ja sitten oma peli pyörimään. Numerot eka puoliajan jälkeen kertovat taktiikan onnistumisesta.” totesi valmentaja Lumijärvi.

”Toisella puoliajalla saimme pari kertaa takkiin kulman jälkitilanteesta ja pikkuisesta prässistä tai puolustuksen virheestä mutta hyvä peli silti. Vaihdoimme kentälle toki 6 pelaajaa ja mukana oli useita nuoria, C-junioreista nostettuja pelaajia mutta homma toimi joka tapauksessa.” kertoo Lumijärvi. Kaikille pelaajille haluttiin antaa mahdollisuus pelaamiseen. ”On tärkeää että jokainen pelaaja saa tuntumaa oikeaan peliin ennen kauden alkua, jotta tuntuma ei karkaa viime syksyyn.” Lumijärvi hehkuttaa myös vuotta suurempiin saappaisiin nousseita C-junioreita. B-junioreissa on ollut vähän pelaajamarkkinatrafiikkia mutta C-nuorista on löytynyt lahjakkaita paikkaajia ilmenneisiin aukkoihin. ”Mm Jyri Kokkonen, Eetu Kurvinen, Mikko Rantala ja Ilari Mikkola ovat olleet loistavasti esillä treeneissä ja nyt pelissä”, kehuu valmentaja ’natiaisiaan’. ”Pojat eivät häviä muussa kuin iässä. Ehkä vähän kovuudessa mutta sekin karsiintunee pois, kun kesää kohti mennään. Hienoa että paikkaajia löytyy läheltä ja pojille annetaan mahdollisuus näyttää kynsiään jo nuorena. Uudet haasteet auttavat näitä poikia kehittymään pelaajina.” Lumijärvi mainitsee erityisesti kaksi pelaajaa isosta, hyvästä ryhmästä: Sami Hossein ja Ali Hajizadeh ovat lahjakkuuksia, joista vielä kuullaan. Ali on rovaniemeläinen ”brasilianen”, taituri, joka on velho pallon kanssa ja Samilla puolestaan on hyvä ja nopea kosketus palloon kovassakin vauhdissa.

B junioreiden varsinaisen sarjan osalta joukkueen pojat eivät ole vielä kertoneet valmentajalle omaa tavoitettaan. Valmentajalle se on sarjapaikan varmistaminen jo kevätkierroksella. Tuleva sarja on kovatasoinen ja etenkin esimerkiksi Kokkolan ja Vaasan kohdalla myös isokokoinen. ”Jotkin joukkueet ovat todella jo lähes miehen mittaisia. Meillä on valttina nopeus, ketteryys ja taito. Sarjapaikka on hyvä tavoite meille – Pojat saattavat asettaa rimansa jopa korkeammalle. Joukkueesta löytyy kunnianhimoa.”

Mika Lumijärvi näkee RoPS:n nuorisotyön olevan hyvällä pohjalla. ”Tästä joukkueesta kouliintuu kova nuorisoryhmä. Lisäksi välittömänä taustana on todella hyvä C-juniorijoukkue Kurvisen Keken luotsaamana. Parin vuoden päästä RoPSilla on kova A-junnuporukka, josta on kovasti nälkäisiä pelaajia tyrkylle edustusjoukkueseen. Mika antaa kiitosta myös RoPS:n junioripäällikölle, Jouni Seppälälle, joka on luomassa ropsilaista Sinistä tietä junioreille. tarkoituksena Sinisellä tiellä on kasvattaa junioreista liigakelpoisia pelaajia.

Edustusjoukkueen valmentaja Bondarenko seuraa tiiviisti junioreiden edesottamuksia. edustusjoukkueen manageri Jouko Kiistala seurasi ottelun paikan päältä. Omavarainen tulevaisuus näyttää RoPSlle ”sinistä” valoa.

Pasi Gynther
© 2009 RoPS

Luettu 1315 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309