ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 14 maaliskuu 2009 01:30

RoPS panostaa junioreiden maalivahtiharjoitteluun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Miikka Isosalo panee kroppansa likoon näyttäessään lapsille mallia. Miikka Isosalo panee kroppansa likoon näyttäessään lapsille mallia.

Miikka Isosalo on Ylivieskasta kotoisin oleva nuorimies joka opiskelee ensimmäistä vuottaan Lapin Yliopistossa. Miikka on jalkapallomiehiä. Hän on pelannut kotikonnuilla 2. divisioonan FC Ypan maalivahtina ja nyt talvella hän on torjunut palloja rovaniemeläisen Futsal-joukkueen,  Kanuunoiden maalilla. Sieltä RoPS:n junioripäällikkö Jouni Seppälä bongasi hänet ohjaamaan RoPS:n juniorijoukkueiden maalivahtilupauksia.

Maalivahdiksi Miikka päätyi vahingossa. ”Kaikki kelvolliset kaverit oli kerran 16-ikäisenä poissa pelistä ja minä jouduin tolppien väliin. Vahingossa sitten meni hyvin ja tässä ollaan!” kertoo Isosalo hymy huulilla. Hän ei ole vielä juuri maalivahtivalmennusta opiskellut – valmentamista kyllä. ”Minulla on oikeastaan aina ollut valmentajia, joilla on ollut maalivahtitausta. Heiltä oppia on tullut automaattisesti. Vanhat moket osaa kyllä opettaa niksejä.

RoPS maalivahtiharjoituksiin tulee tällä kertaa maalivahteja 9 joukkueesta, sekä tyttöjä, että poikia. Ikähaitaria löytyy 9-15 väliltä, joten mm. lasten taitotaso asettaa omat haasteensa treenien läpivientiin. ”Me keskitytään täällä ihan perusjuttuihin näin alussa. Opitaan liikkumaan, ottamaan palloa vastaan, heittäytymään, sijoittumaan. Siitä sitten mennään jokaisen kohdalla pienin askelin eteenpäin.” Miikka panee treeneissä kroppansa likoon. Hän käyttää itseään ”testinukkena” näyttäessään, miten maalivahti ottaa palloa vastaan ja heittäytyy oikein. Nuoremmilla on sormi mennä suuhun, kun hän pyytää hyppäämään pallolle. ”Hei! Laitetaanko tytöt pallo eka lähemmäs ja mennäänpä polvilleen…” Isosalolla tuntuu olevan luontainen ote ohjaamiinsa nuoriin. Lasten luottamus on heti ansaittu. Miikan mielestä onkin tärkeää, että harjoituksissa lapsilla on hauskaa. ”Positiivisuus auttaa kummasti oppimisessa ja siten lapsi myös mielellään muistelee ja miettii oppimiansa harjoitteita ihan itsekseen. Näin harjoitteiden oppiminen tehostuu!” tuumii Miikka.

1996 syntyneiden tyttöjen maalivahti, Minja kehuu harjoituksia: ”Nämä on ihan erit kun joukkueen kanssa. Täällä oppii paljon!” Minja kertoo ja jatkaa poikien vetojen torjumista. 97-poikajoukkueen Jarkko tykkää selvästi myös treenien tunnelmasta. ”Onhan näitä vielä lisää”? kysyy tunnollisesti harjoitteleva nuori mies?

Jalkapallossa maalivahti kantaa suurta vastuuta joukkueensa menestyksestä. Siksi on tärkeää että myös maalivahtivalmennukseen kiinnitetään huomiota jo nuorena. Erikoisharjoituksissa päästään keskittymään pelkästään maalivahtityöskentelyyn. Tähän ei aina ole aikaa tavallisissa harjoituksissa. ”Nuorelle veskarille on tärkeää oppia ja uskaltaa. Tätä ei opi kuin tekemällä.” miettivät Miikka ja junioripäällikkö Jouni Seppälä. Miikan työsarka kattaa keväällä kaikille RoPS:n juniorimaalivahdeille 10-12 harjoituskertaa. Kesällä opit joutuvat koetukselle ja treenit jatkuvat taas syksyllä.

Pasi Gynther
© 2009 Uusi Rovaniemi

Luettu 2720 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309