ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 29 tammikuu 2009 10:01

RoPS A:n tauko jäi kahteen vuoteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Rovaniemen Palloseuralla on kasassa A-juniorijoukkue parin vuoden tauon jälkeen. Rovaniemen Palloseuralla on kasassa A-juniorijoukkue parin vuoden tauon jälkeen.

Rovaniemellä pelataan tulevana kesänä jälleen jalkapallon A-juniorien Ykköstä, kun Rovaniemen Palloseuran A-juniorit ovat ilmoittautuneet mukaan huhtikuun lopulla alkavaan sarjaan.

Viimeksi RoPS:lla oli A-juniorijoukkue kesällä 2006, mutta silloin toiminta tyrehtyi pelaajien puutteeseen.

Nyt RoPS A:n kauteen valmistautuvassa ringissä on 23 pelaajaa, joista osa on vielä B-ikäisiä. A-juniori-ikäinen Mika-Matti Maisonvaara kuuluu myös liigajoukkueen rinkiin.

A-poikien valmentaja Jouni Seppälä uskoo, että nykyinen pelaajamäärä riittää hyvin kauden läpiviemiseen.

- Rovaniemelle tarvitaan ehdottomasti A-juniorijoukkue, sillä hyppäys B-junioreista miesten peleihin on liian suuri. Uskon, että tästä tulee hyvä A-junnuvuosi, Seppälä arvioi.

Seuralta tukea

A-pojat harjoittelevat viisi kertaa viikossa ja päälle tulevat vielä kahdet Kemijoki-akatemian harjoitukset. Joukkueen harjoituspelit alkavat vasta maaliskuun puolella, kun akatemian sarja on päättynyt helmikuussa.

Huhtikuun puoleenväliin on suunniteltu viimeistelyleiriä Luulajan turnaukseen.

Runsas matkustaminen tekee A-juniorien kauden läpiviemisestä myös taloudellisesti haastavan. A-poikien Ykkösen C-lohkossa on 12 joukkuetta, joista valtaosa Kokkolan ja Vaasan seudulta.

Toiminnan rahoitus tulee pelaajien vanhemmilta, sponsoreilta ja RoPS:lta.

- Seura lähti tukemaan meitä paremmin kuin odotettiin, Seppälä iloitsi.

Seura tulee vastaan etenkin kuljetuspuolella, sillä A-junioreilla on mahdollisuus käyttää RoPS:n edustusjoukkueen bussia, kun se on vapaana. Seuran tuki kattaa yli puolet suunnitelluista matkustusmenoista, jotka muodostavat arviolta puolet kokonaisbudjetista.

Joukkue ei ole vielä asettanut yhteistä tavoitetta sarjaan, mutta Seppälä luottaa menestysmahdollisuuksiin.

- Viime vuonna B-junioreissa oltiin vielä monia joukkueita jäljessä.

- Kesällä nähdään miten on saatu eroa kurottua kiinni.

RoPS A-juniorit

Maalivahdit: Teemu Jokelainen, Pauli Tuisku

Puolustajat: Jerry Björkberg, Valtteri Kumpuniemi, Juho Pernu, Joni Alatalo, Saku Kiistala, Antti Enbuske, Topias Kauhanen, Pietari Holm, Tero Ollila

Keskikenttäpelaajat: Mika-Matti Maisonvaara, Jarkko Lahdenmäki, Kalle Honka, Tomi Hartikainen, Zabi Yawari, Ville Määttä, Marko Kiistala, Toni Vesala, Roope Kivioja

Hyökkääjät: Joona Kortelainen, Sami Alajuuma, Tero Himberg

Valmentajat: Jouni Seppälä, Erkki Ollila

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 2558 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309