torstai, 29 tammikuu 2009 10:01

RoPS A:n tauko jäi kahteen vuoteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuralla on kasassa A-juniorijoukkue parin vuoden tauon jälkeen. Rovaniemen Palloseuralla on kasassa A-juniorijoukkue parin vuoden tauon jälkeen.

Rovaniemellä pelataan tulevana kesänä jälleen jalkapallon A-juniorien Ykköstä, kun Rovaniemen Palloseuran A-juniorit ovat ilmoittautuneet mukaan huhtikuun lopulla alkavaan sarjaan.

Viimeksi RoPS:lla oli A-juniorijoukkue kesällä 2006, mutta silloin toiminta tyrehtyi pelaajien puutteeseen.

Nyt RoPS A:n kauteen valmistautuvassa ringissä on 23 pelaajaa, joista osa on vielä B-ikäisiä. A-juniori-ikäinen Mika-Matti Maisonvaara kuuluu myös liigajoukkueen rinkiin.

A-poikien valmentaja Jouni Seppälä uskoo, että nykyinen pelaajamäärä riittää hyvin kauden läpiviemiseen.

- Rovaniemelle tarvitaan ehdottomasti A-juniorijoukkue, sillä hyppäys B-junioreista miesten peleihin on liian suuri. Uskon, että tästä tulee hyvä A-junnuvuosi, Seppälä arvioi.

Seuralta tukea

A-pojat harjoittelevat viisi kertaa viikossa ja päälle tulevat vielä kahdet Kemijoki-akatemian harjoitukset. Joukkueen harjoituspelit alkavat vasta maaliskuun puolella, kun akatemian sarja on päättynyt helmikuussa.

Huhtikuun puoleenväliin on suunniteltu viimeistelyleiriä Luulajan turnaukseen.

Runsas matkustaminen tekee A-juniorien kauden läpiviemisestä myös taloudellisesti haastavan. A-poikien Ykkösen C-lohkossa on 12 joukkuetta, joista valtaosa Kokkolan ja Vaasan seudulta.

Toiminnan rahoitus tulee pelaajien vanhemmilta, sponsoreilta ja RoPS:lta.

- Seura lähti tukemaan meitä paremmin kuin odotettiin, Seppälä iloitsi.

Seura tulee vastaan etenkin kuljetuspuolella, sillä A-junioreilla on mahdollisuus käyttää RoPS:n edustusjoukkueen bussia, kun se on vapaana. Seuran tuki kattaa yli puolet suunnitelluista matkustusmenoista, jotka muodostavat arviolta puolet kokonaisbudjetista.

Joukkue ei ole vielä asettanut yhteistä tavoitetta sarjaan, mutta Seppälä luottaa menestysmahdollisuuksiin.

- Viime vuonna B-junioreissa oltiin vielä monia joukkueita jäljessä.

- Kesällä nähdään miten on saatu eroa kurottua kiinni.

RoPS A-juniorit

Maalivahdit: Teemu Jokelainen, Pauli Tuisku

Puolustajat: Jerry Björkberg, Valtteri Kumpuniemi, Juho Pernu, Joni Alatalo, Saku Kiistala, Antti Enbuske, Topias Kauhanen, Pietari Holm, Tero Ollila

Keskikenttäpelaajat: Mika-Matti Maisonvaara, Jarkko Lahdenmäki, Kalle Honka, Tomi Hartikainen, Zabi Yawari, Ville Määttä, Marko Kiistala, Toni Vesala, Roope Kivioja

Hyökkääjät: Joona Kortelainen, Sami Alajuuma, Tero Himberg

Valmentajat: Jouni Seppälä, Erkki Ollila

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1959 kertaa