ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 tammikuu 2009 21:44

RoPS:n C:llä tasaväkinen Suomi-Ruotsi "maaottelu"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS:n C-juniorit ovat valmistautumassa tämän kauden päätavoitteeseensa - Kai Pahlman turnaukseen, joka käyttännössä toimii 94 ja 95 ikäluokkien SM turnauksena. Karsinta turnaukseen on kaksivaiheinen - ensin käydään läpi aluellinen karsinta kevään aikana ja tämän perusteella päästään varsinaiseen karsintaturnaukseen, josta tie aukenee toivottavasti lopputurnaukseen.

Harjoitusvastuksena RoPS C sai vieraakseen hieman eksoottisempaa seuraa. Lauantaina 17.1. kahteen harjoituspeliin saapui vieraaksi Ruotsista Luulajan/Norrbottenin aluejoukkue, jonka pelaajat on koottu neljästä Luulajan ja Norrbottenin alueen joukkueesta. Vastus on todella kovatasoinen. Mm Lira BK:n viime vuoden tilasto osoittaa, että joukkue voittaa n. 8 peliä kymmenestä. Jäljelle jäävistäkin suuri osa on tasureita joten Ropsin pojilla on iso työ selvitä ruotsalaisten vierailusta kunnialla.

RoPS:n C:n vastuuvalmentaja Keijo Kurvinen ja joukkueenjohtajat Tanja Rantala ja Juha Mikkola ovat mielissään saadessaan kovatasoisen vastustajan harjoitusvastustajaksi. Tanja Rantala kertoo että poikien harjoituskausi on kovasti kesken eikä varsinaista pelituntumaa ole vielä tuoreeltaan taustalla. "Hyvä saada kova vastus heti alkuun niin valmentaja voi siitä sitten tehdä omia muutoksiaan ja ohjata pelaamista ja harjoittelua oikeaan suuntaan." Mikkola puolestaan viittaa ottelun Suomi-Ruotsi -tunnelmaan: "Mukavaa saada vieraita Ruotsista, onpa sitten laji mikä tahansa!"

Ensimmäisessä ottelussa RoPS laittaa kovalle vastustajalle tiukasti kampoihin mutta häviää ottelun 0-2 numeroin. Valmentaja tuumasi ensimmäisestä ottelusta että ”Ei oltu paljon jäljessä mutta ei oikein päästy hyökkäämään hallitusti.” ”Toinen peli on sitten se oikea peli jossa näytetään.”

Norrbottenin aluejoukkueen valmennustiimistä Kenneth Pääjärvi kertoo olevan iloinen että sai tulla joukkueensa kanssa Suomeen ja Rovaniemelle pelaamaan. Motiivi joukkueen Suomeen tulolle oli yksinkertanen: Pitkä talvi tahtoo käydä tylsäksi. Soitimme Ouluun ja Rovaniemelle, löytyisikö kiinnostusta harjoituspeleille ja RoPS:n C oli heti valmis ”maaotteluun”! Pari kovaa peliä palvelee joukkueen tarkoituksia hyvin ja pojille kv-pelit – etenkin Suomea vastaan ovat aina oma lukunsa.”

Joukkueiden toinen kohtaaminen on tasoltaa mukavaa katseltavaa. Isokokoinen ruotsalaisryhmä hallitsee näennäisesti ja rakentaa peliä enemmän mutta ei saa todellisia tilanteita aikaiseksi. RoPS ei myöskään pääse vaarallisiin tilanteisiin. Toisen puoliajan aluksi RoPS tekee selkeän rytminvaihdoksen – nopeampi tempo ei selkeästi sovi Norrbottenin alujoukkueelle ja RoPS saa useita hyviä tilanteita nopeasti aikaiseksi. Kulmatilanteesta yritys palkitaankin kun puolustaja Eetu Kurvinen osuu pitkien ruotsalaisten keskeltä täydellisesti puskullaan palloon ja tekee 1-0. Lähes heti perään joukkueen tuore pelaaja Kay Reh Klaw potkii pallon yhtä näyttävästi puoli-volleystä maalin perukoille. "Kadi" on ollut joukkueen ringissä vasta noin kuukauden ajan eikä hänellä juuri ole aikaisempaa jalkapallotaustaa. Kahden maalin turvin RoPS:n juoksuvoima hetkeksi laantuu ja Ruotsi pääsee tekemään kavennuksen. Pelin lopussa Ilari Mikkola tekee komean vaparin jälkitilanteesta loppunumerot 3-1.

Molempien joukkueiden valmentajat kehuvat omiaan ja pelattuja pelejä. Pelien tunnelma ja etenkin Ruotsi-Suomi -asetelman tuoma extra-lataus näkyi molempien joukkueiden otteissa. Toisella puoliajalla otteet olivat hetkittäin sellaiset että omia värejä puolustettiin oikeinkin kovasti, esim. Ruotsin kavennusmaalin aikana RoPS:n pelaaja oli maannut kentällä noin minuutin verran. "Oli hieno reissu ja mahtava tunnelma! tahdomme ehdottomasti tulla Rovaniemelle uudestaan. Halli on hyvä ja vastus vielä parempi. Etenkin RoPS:n kurinalaisuus puolustuksessa on ihailtavaa. Toivottavasti RoPS pääsee vastavierailulle Luulajaan jo pian!" kertoi Kenneth Pääjärvi Norrbottenin valmentajista.

Pasi Gynther
© 2009 RoPS

Luettu 1006 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309