ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 lokakuu 2008 14:00

Mika Lumijärvi palaa RoPS:n töihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mika Lumijärvi Mika Lumijärvi

Mika Lumijärvi palaa valmennustehtäviin Rovaniemen Palloseuraan päätehtävänään B-juniorijoukkueen valmentaminen.

Hiljattain paikallisvastustaja FC Lynx esitteli vahvan B-junioreiden valmennuskaartinsa, joten ainakin valmentajista päätellen ensi kaudella ikäluokan ykkösdivisioonassa nähdään kovia ja tasokkaita paikalliskamppailuja.

Päätehtävänsä ohella Lumijärvi toimii edustusjoukkueessa Bondarenkon ja Zeddy Sailetin apuvalmentajana.

"Rinki turhan kapea"

Lumijärvi on entinen huippujalkapalloilija ja valmentajana hänellä on kokemusta aina liigatasolta RoPSin peräsimessä.

- Monipuolinen toimenkuva juniorityön parissa houkutteli. Päätoimeni lisäksi valmennan RoPSin parhaista A- ja B-ikäisistä pelaajista koottua RoPS-akatemiaa, joka osallistuu jalkapalloakatemioiden SM-turnaukseen, Lumijärvi kertoi.

- Minulle tarjoutui hieno tilaisuus palata kasvattajaseuraani valmentamaan. Junioreiden valmentaminen on palkitsevaa, sillä oman työn hedelmät näkyvät nopeasti. Joukkueen menestys on tietysti tärkeää, mutta sitäkin tulee vain, jos yksilöiden taitoa ja osaamista kehitetään.

- B-juniorijoukkueemme rinki on turhan kapea, Lumijärvi kertoi ja toivotti kaikki uudet ja innokkaat pojat mukaan harjoituksiin.

Rukkaset Lynxille

RoPS panostaa juniorivalmennukseen nyt aiempaa voimakkaammin.

- Junioritoimintamme on ollut hyvätasoista, mutta tällainen ammattilaisten tuoma piristysruiske kehittää toimintaa edelleen. B-juniorijoukkue on erityisen tärkeä ikäryhmä edustusjoukkueen tarpeita ajatellen, toimitusjohtaja Jouko Kiistala kertoi.

- Lumijärvi on nuori, mutta jo varsin kokenut valmentaja, jolla on paljon annettavaa. Hän saa apua edustusjoukkueen Valeri Bondarenkolta, joka vetää harjoituksia erityisesti talvikaudella, joten kyseessä on juniorivalmennukseen melkoisen kova ryhmä.

- Yhteistyö ja yhteinen joukkue Lynxin kanssa oli aluksi meidänkin tavoitteena, mutta sitten nuorisojaostomme viestitti, että sillä olisi halu jatkaa puhtaasti omalla joukkueella. Lähdin luonnollisesti seurajohtajana tukemaan tätä hanketta, Kiistala valotti projektin taustoja.

Nuorisojaoston puheenjohtaja Matti Ruoho on innostunut seuran satsauksista.

- Meillä on kova halu menestyä ja pyrimme tosissamme aina SM-sarjaan asti. Paikalliskilpailu Lynxin kanssa kehittää molempia seuroja ja vie lajia eteenpäin. Toiminnan kehittäminen ammattimaiseen suuntaan vaatii myös taloudellisia satsauksia, mutta olemme niihin valmiita, Ruoho kertoi.

Kuka?

Mika Lumijärvi
Syntynyt: 1970.

Pelaajaura: liigassa RoPS 115 ottelua/14 maalia, Ykkösessä AC Vantaa, Kakkosessa Visan Pallo, Rovaniemen KANUUNAT, Rovaniemen Lappi, FC Lynx.

Valmennusura: B-valmentajatutkinto 2004, RoPS A-juniorit 1. divisioona ja SM-sarja 2003-2004, RoPS liiga 2004-2005, AC Kajaani Kolmonen 2007-2008 (pelaajavalmentaja).

Markku Saukko
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1323 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309