ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 04 syyskuu 2008 20:41

C-juniorit tavoittelevat Pohjois-Suomen Mestaruutta lauantaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS c-juniorit ovat yhdistäneet harjoittelussa musiikin ja jalkapallon näyttäväksi Sambafudis –esitykseksi. Monimuotoisen harjoittelun avulla tavoitellaan Pohjois-Suomen mestaruutta lauantaina. RoPS c-juniorit ovat yhdistäneet harjoittelussa musiikin ja jalkapallon näyttäväksi Sambafudis –esitykseksi. Monimuotoisen harjoittelun avulla tavoitellaan Pohjois-Suomen mestaruutta lauantaina.

RoPS:n C-juniorit saavat lauantaina 6.9. klo 11.00. Saarenkylän tekonurmelle vastaansa FC Raahen. Panokset ovat korkeat, RoPS:n C-junioreilla on mahdollisuus voittaa Pohjois-Suomen Mestaruus.

”Tähän asti on päästy määrätietoisella ja kokonaisvaltaisella työllä.”, kertoo joukkueen päävalmentaja Keijo Kurvinen. ”Aloitimme syksyllä 2006 kuusivuotisen projektin, jonka tarkoituksena on tuottaa pelaajia kansalliselle huipputasolle luomalla pelaajille mahdollisimman oikeat harjoittelu- ja kehittymisaikataulut henkilökohtaisesti räätälöityinä. Ensimmäisenä vuonna edettiin sekä henkilöinä, että joukkueena ja saavutettiin P-S-hopeaa. Tänä vuonna uskomme mestaruuteen.”, Keke jatkaa. Pelaajille on sisäistetty projekti luihin ja ytimiin ja huolimatta nuoresta iästä, pojat ovat oppineet mm. harjoittelemaan monipuolisesti ja itsenäisesti. ”Pojat harjoittelevat itse motoriikkaa ja esim. keskivartalon lihaksia. Näin pystymme keskittymään lajiharjoitteluun joukkuetreeneissä. Harjoitteiden määrä vuositasolla on lisääntynyt kovasti mutta pojilla on hyvä motivaatio. Lisäksi mm. koulussa ymmärretään poikien tavoitteet ja koulutyö mielestäni tukee poikien tavoitteita.” kertoo valmentaja Kurvinen. Poikien harjoittelua tukee lisäksi RoPS:n junioripäällikön Jouni Seppälän luoma Sininen Tie –harjoitusohjelma.

Meneillään olevalla kaudella joukkueen poikien harjoittelu on monipuolistunut entisestään. Fysiikkaharjoittelu on aloitettu, talvella on leireilty Ounasvaaralla, pelattu futsalia ja harjoituspelejä. Kesällä lajiharjoittelu on luonnollisesti lisääntynyt. Kokemusta ikäluokan kansallisesta pelitasosta haettiin kesällä kansallisesta ja kovatasoisesta Premier-Cup –turnauksesta. Kesän aikana pelikäsitystä on muokattu panostamalla pelin eri osa-alueisiin puolustuksesta lähtien – 13 ottelussa päästettyjä maaleja on vain neljä. Loppukaudesta joukkue on uskaltanut panostaa hyökkäyspelin teoreettisiin saloihin ja on onnistunut soveltamaan niitä käytäntöön ja laittamaan ”verkot tötterölle” – kahdessa viime pelissä tehtyjä maaleja on 10!

Jalkapallon lisäksi yhteishenkeen on kiinnitetty huomiota ja tehty muutakin, kuin pelattu futista. ”Pojat ovat käyneet mm. yleisurheilukisoissa, pelanneet rantalentopalloa ja käyneet yhdessä mm. elokuvissa. Talvella keksittiin lisäksi yhdistää musiikki ja jalkapallo – Pojat ovat pomppineet pallon kanssa musiikin tahtiin. Koordinaatio ja rytmitaju vievät Sambafudiksen avulla poikia eteenpäin jalkapalloilijoina.” Keke kertoo.

Voitto lauantain ottelusta varmistaa mestaruuden C-junioreille.

Sarjatilanne

Pasi Gynther
© 2008 RoPS

Luettu 943 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309