ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 14 elokuu 2008 22:45

Kaupungin 97-tytöt tiiviissä yhteistyössä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemellä pelaa kaksi 97 ikäryhmän tyttöjoukkuetta: Fc Lynx Tytöt E97 (FC Santa Justa) ja RoPS E97 Tytöt. Joukkueet ovat olleet jo kauan tiiviissä keskinäisessä yhteuistyössä harjoituspelien muodossa. Harjoituspelien lisäksi molemmat joukkueet osallistuvat piirisarjassa samoihin turnauksiin, joten yhteisiä pelejä tulee kaudessa todella paljon.

Yhteistyö syntyi sattumalta - alku kaikelle taisi sattua yhteisen työpaikan kahvipöydässä, muistelee RoPS:n tyttöjen tiedottaja Soili Kiistala. "Olemme työkavereita Lynxin tyttöjen joukkueenjohtajan kanssa ja tuumimme, että mitäs jos vähän pelattaisiin yhdessä? Se taisi olla Maarit, kun sitä ehdotti..." Heinäkuun lopussa oli menossa 4. ottelu, jonka RoPS voitti. Aiemmista otteluista on tilastoissa tasapeli ja voitot RoPS:lle ja Lynxille, joten tilasto on tasainen. "On hyvä että joukkueet ovat suht' tasaisia." kertoo Maarit Pekkala Lynxistä. "Koskaan ei tiedä miten käy ja se säilyttää mielenkiinnon lajiin. Eikä tule kylläisyyden tunnetta!"

Maarit Pekkala Lynxistä miettii jo tulevaakin. "Syksy saapuu pian ja talviharjoittelu alkaa. Se tuo lisää mahdollisuuksia. Harjoituspelejä jatketaan varmasti ja kaikenlaiselle muullekin yhteistyölle on täydet mahdollisuudet olemassa. Varmastikin kummallakin joukkueella on hyviä ehdotuksia tulevaisuuden varalle." Pekkala tuumailee. "Pitää jutella valmentajien kanssa - Ja varmaan RoPS:n ihmisten kanssa..."

Kumpikin joukkue pelaa myös omaa Nappulaliigaa, Lynxillä on keskiviikkoisin kaksi peliä, RoPS:n tyttöjen nappulapelit pelataan torstaisin. Yleensä ainakin toinen peli on samanikäisiä tyttöjä vastaan ja toinen poikia vastaan. FC Santa Justalla ja RoPS:n E97 Tytöillä ei ole lähellä muita piirisarjavastustajia. Lynxille tulikin pyyntö Oulun kupeesta. "Sieltä valmentaja soitti ja halusi tulla Saarenkylään asti pelaamaan harjoitusottelua meitä vastaan!" Onkin hyvä että tytöt saavat pelata paljon keskenään, kertoo Soili Kiistala RoPSista. Se palvelee tyttöjen kehittymistä ja täydentää harjoittelua. Moni tytöistä on lisäksi kavereita keskenään ja varmasti monet tutustuvat paremmin toisiinsa urheilun välityksellä. RoPS:n tyttöjä valmentaa kaksikko Heikki Hannola ja Pertti Harju. Lynxin vastaava kaksikko on Jukka Heino ja Tuija Ylipeura. Valmentajat molemmista seuroista pitävät myös tiivistä peluuttamista hyvänä asiana. Pelaaminen on lajin suola, tuntuu olevan molempien kaksikkojen yhteinen miete, kun ajatuksia pelin tiimellyksessä utelee...

Yhteistyötä syntyy helposti, kun on rohkeutta ottaa asioita esille. Tyttöjen pelit ovat siitä hieno esimerkki.

Pasi Gynther
© 2008 RoPS

Luettu 1982 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309