ROPSKAUPPA.FI                              
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 10574
lauantai, 09 elokuu 2008 16:22

Nappulapäälliköllä kovempi laukaus kuin liigapelaajilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Uimaniemi seuraa tutkasta Mika-Matti Maisonvaaran potkunopeutta RoPSin nappulatapahtumassa Mäntyvaarassa. Antti Uimaniemi seuraa tutkasta Mika-Matti Maisonvaaran potkunopeutta RoPSin nappulatapahtumassa Mäntyvaarassa.

Rovaniemen Mäntyvaaran raviradan nurmella riitti vilskettä torstai-iltana. Rovaniemen Palloseuran nappulaliiga sai pelikierrokselle vieraakseen seuran edustusjoukkueen kummipelaajia. Antti Uimaniemi, Mika-Matti Maisonvaara, Chileshe Chibwe ja Nchimunya Mweetwa vierailivat nappuloiden iloksi kentällä taitojaan näyttämässä.

RoPSin nappulapäällikkö Jussi Lammi oli järjestänyt pelikierroksen yhteyteen oheistapahtumaksi tekniikkakisat. Nappulat ja pelimiehet kisailivat peliensä ohessa pujotteluradalla ja mittasivat potkunsa nopeutta pallotutkalla.

Edustusmiesten potkunopeudeksi mitattiin keskimäärin 90 km/h. Nappuloiden potkuissa nopeus vaihteli 30-70 km/h. Kovimman vauhdin pallolle antoi kuitenkin nappulapäällikkö Lammi, joka tykitti tutkaan peräti 118 km/h.

Pujotteluradalla paras vauhti nähtiin Antti Uimaniemeltä. Antti pujotteli radalla pallon kanssa 9,5 sekunnin verran. Miehet pärjäsivät toki nappuloille, mutta edustusjoukkueen Nchimunya Mweetwa kertoi, että lapset ovat tässä lajissa hyvin lähellä aikuisia.

- Isoa kroppaa on hankalampi hallita, joten ei olisi ihme, vaikka lapset jopa pärjäisivät, Mwetwa tuumi.

Vanhemmat mukaan

Jussi Lammi on onnistunut uudistamaan RoPSin nappulaliigaa mm. muuttamalla peluuttamista.

- Lapset tykkäävät kisailla asiassa kuin asiassa. Siksi on hyvä, että heille saadaan enemmän pelejä.

Lasten lisäksi heidän vanhemmat halutaan aktiivisesti mukaan peli-iltoihin.

- Tekniikkaradalle on omat sarjansa vanhemmille - äideille ja isille. Lasten toivotaankin haastavan omat vanhempansa mukaan kentän laidalta leikkimielisiin kisailuihin passiivisen seuraamisen sijasta. Tällaisessa tapahtumassa on kiva pystyä tarjoamaan aktiivista viihdykettä myös vanhemmille. Lapset saavat siten olla ylpeitä myös vanhemmistaan, eikä ainoastaan päinvastoin, Lami näki.

Sarjojen parhaat palkitaan kauden päätteeksi.

RoPSin nappulaliigaan ja -kouluun osallistuu tänäkin vuonna n. 350 lasta. Liigassa lapset on jaettu kahteen divisioonaan iän ja kaupunginosien mukaan. Nappuloissa opitaan jalkapallon alkeita ja hienouksia sekä tutustutaan uusiin kavereihin kasvattavassa ympäristössä.

Ohjaajina toimii eri jalkapallotaustan omaavia henkilöitä.

- Niin nuoria kuin vanhoja, junioreita ja entisiä SM-tason pelaajia, miehiä ja naisia. Vanhin ohjaaja nyt oli Reijo Seppälä, joka on osallistunut jalkapallon juniorityöhön eri muodoissa jo 1960-luvulta alkaen, Lammi kertoo.

Nappulatoiminta tekniikkakisoineen jatkuu syyskuun alkuun saakka. PG

© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1618 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309