ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 29 touko 2008 01:53

”15-vuotiaana vitsa väännettävä”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jerry Björkberg Jerry Björkberg

Jerry Björkberg on 15-vuotias rovaniemeläinen koululainen ja RoPS:n edustusjoukkueen nuorin pelaaja. Nuorin tällä kaudella jalkapallon Veikkausliigassa esiintynyt pelaaja lienee hänkin ropsilainen, 17-vuotias Mika-Matti Maisonvaara.

Nappaako Jerry tuon ennätyksen Mika-Matilta tänä kesänä, sen näyttää aika. Nuoruuden Suomen ennätys taitaa olla 14 vuotta. Valmiudet ja pelihalut ovat kovat, kertoo innokas nuorukainen. Peliaikaa on jo edustusjoukkueessa kertynyt Liigacupissa kevättalvella.

Jerryn jalkapalloura on alkanut RoPS Nappulaliigasta jo 5-vuotiaana. Sieltä tie on vienyt eri RoPS:n juniori-ikäkausijoukkueiden kautta RoPS:n Veikkausliigajoukkueen penkin päähän ja matkaa liiganurmelle on siis enää vain noin 4 askelman verran! Junnujoukkueiden lisäksi Jerry on käynyt esiintymässä Suomen Palloliiton Kykyleirillä ja talenttiakatemioiden SM-kisoissa 2006 ja hänet on valittu vuoden RoPS:n junioriksi 2007. Tällä hetkellä Jerry Björkberg pelaa edustusjoukkueen lisäksi B-junioreissa ja RoPS Farmissa.

Nuorukainen harjoittelee liigajoukkueen mukana ja joukkueen aikuiset eivät Jerryä ”säästele”! Jerry sanoo, että treeneissä pelataan omalla tavallisella, kovalla tasolla ja hänkin saa pelata kovaa, koska vastassa saattaa olla vaikkapa 30 kg enemmän painava, lähes kaksimetrinen kolossi, Alexandr Kulik! Joukkueen harjoitusten lisäksi Jerry käy omalla ajalla lenkillä ja vetää omia potkutreenejä, joissa hioo laukaustaan. Harjoitukset vievät aikaa n. 12 tuntia viikossa. Pelaajana Jerrylle mieluisin paikka on hyökkääjä. Paras muisto tähän astiselta pelaajauralta Jerrylle on kevään Liigacupista, kun hän pääsi pelaamaan vaihdosta Tampereen Unitedia vastaan.

RoPS:n joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi ei säästele hänkään kehuessaan miestä! ”Pimpe” kertoo Jerryn olevan poikkeuksellisen lahjakas, siksi hän on ykkösen ringissä saamassa parasta mahdollista ohjausta, mitä tällainen yksilö tarvitsee kehittyäkseen. Turpeenniemen puhuessa 15-vuotiaasta pojasta, hän käyttää kokoajan termiä ”mies”. Tämäkin kertoo omaa kieltänsä siitä, millaisesta kaverista on kyse! Joukkueen pelaajat suhtautuvat Jerryyn, kuin keneen tahansa – Loistavasti! Ketään ei tarvitse kumarrella ja kaikki ovat kavereita keskenään, isoistakin ikäeroista huolimatta, joukkueenjohtaja myhäilee tyytyväisenä. Joukkueen nestori, Mika Nurmela, on Jerryä 21 vuotta vanhempi. Jerry tunnustaakin ”Nuren” esikuvakseen. ”On hienoa saada pelata oman idolin kanssa!”, kertoo Jerry. Kapteeni Nurmela kehuu myös Jerryä. ”No onhan tuo Jerry aivan älyttömän taitava pallon kanssa! Hänestä huokuu iso peli-ilo ja on hauska nähdä, miten mies jaksaa aina hymyillä! Tämä (edustusjoukkueen paikka) on loistava tilaisuus nuorukaiselle!”. Nurmela kertoo lisäksi edustusjoukkueen poikien vitsailevan Jerryn B-junioreissa saamasta punaisesta kortista: ”Syy punaiseen taitaa olla se, että Jerry on hymyillyt liikaa kentällä!”

RoPS:n edustusjoukkue on kansainvälinen porukka, siinä missä kaikki muutkin Veikkausliigajoukkueet. harjoituksissa ja reissuissa puhutaankin paljon englantia. Jerry kertookin kielitaidon kohentuneen ”äijien” kanssa jutellessa. Jerry on vielä muutaman päivän verran peruskoululainen. Ysiltä päästyään hän toivoo pääsevänsä Ounasvaaran Urheilulukioon. Koulu on mennyt mukavasti ja lisäksi joustavasti! Jerry kertoo koulun antaneen vapaata pitkille pelireissuille.

RoPS:n juniorityö on vahvaa ja laaja-alaista. RoPS:n nuoret, Jerry mukaan lukien, ovat loistava esimerkki siitä, miten koulu, vapaa-aika, harrastukset ja jalkapallo voidaan niputtaa yhteen. Edustusjoukkueen valmentaja Valeri Bondarenko ei ole harvinainen näky junioreiden peleissä. Lisää palloiluhedelmiä on kasvamassa Rovaniemen kentillä. Valeri odottaa oikeaa hetkeä sadonkorjuulle. Satokausi on ympärivuotinen.

Pasi Gynther
© 2008 Uusi Rovaniemi

Luettu 1533 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309