ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 13 huhtikuu 2008 14:05

B-juniorit testissä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
B-juniorit valmiina lämmittelyjuoksuun ennen varsinaisia testejä. B-juniorit valmiina lämmittelyjuoksuun ennen varsinaisia testejä.

Rovaniemen Palloseuran B-juniorit viettivät testipäivää lauantaina Lapin Urheiluopistolla. Päivän tarkoituksena oli saada selville, miten talviharjoittelu on tehonnut ja mitä eväitä testitulokset antavat tulevaan harjoitteluun, kun RoPS:n kaksi B-juniorijoukkuetta valmistautuvat edessä oleviin pelikausiin. Tuleva kausi käsittää vanhemmalla ryhmällä B-poikien Ykkösen, nuorempi ryhmä puolestaan pelaa oman alueellisen sarjan.

Testausta ennen pojat saivat teoriataustaa testaukselle oppitunnin muodossa. Nuorten miesten on hyvä tietää, missä mennään ja miksi testausta tehdään.
Testauksesta vastaava Lapin Urheiluopiston kurssisuunnittelija Markus Memonen näkee B-junioreiden testauksessa paljon hyvää. Memonen painottaa mm tietojen vertailukelpoisuutta - verrokkiryhmänä toimivat muut saman lajin ja saman testin suorittaneet, saman ikäiset joukkueet. Tärkeimpänä seikkana hän pitää kuitenkin kehittymistä.
- Samat pojat ovat tehneet testit aiemmin syksyllä ja nyt nähdään, miten pojat ovat kehittyneet.
Testauksen pitkäjänteisyys on ehdottomasti yksi palkitsevimmista asioista, Memonen kertoo. Testit koostuvat ponnistus-, ketteryys-, nopeus- ja kestävyys osoista.

 Valmentaja Jouni Seppälä kertoo testattaville hyppytestin tuloksia.Poikien valmentajana toimiva Jouni Seppälä yhtyy Memosen mielipiteisiin. Lisäksi Seppälä on tyytyväinen tuoreeltaan näkemiinsä tuloksiin jo ennen syvempää analyysiä.

- Pojat ovat todella ottaneet harppauksia eteenpäin henkilökohtaisissa tuloksissa. Yksi hypyissä suoritettu tulos oli jopa kansallista huipputasoa, valmentaja kertoo ylpeänä suojateistaan.
Myös joukkueenjohtaja Jouni Karasti pitää testipäiviä erittäin tärkeänä asiana poikien kehittymiselle, kokonaisvaltaiselle ohjaukselle ja valmennukselle.

Myös pelaajat saavat välittömän palautteen, koska edellisen testikerran tulokset ovat muistissa.
Sami Poikela kertoo että on hyvä nähdä oma kehittyminen itse ja heti - palaute ohjaa oikeaan suuntaan. Joukkuekaverit mumisevat hyväksyvästi samansuuntaisia ajatuksia.
Vanhemman B-joukkueen jäseniltä kysyttäessä tulevan kauden haasteista, ei paineita näy, vaikka B:n Ykkönen on ennakkoon poikien mukaan kova sarja.
- Otetaan ottelu kerrallaan. Sarjassa on varmasti tiukkoja pelejä koko kauden verran mutta "kuvia ei kumarreta". Tavoite on minimissään oman paikan säilyttäminen ja kehittyminen, kertoo Saku Kiistala.
Lisäksi pojilla on selvästi hauskaa testauksen oheessa - pieniä sisäisiä, leikkimielisiä kisailuja syntyy hyvien, tuttujen pelikavereiden kesken ja vitsit lentävät hikipisaroiden oheessa. Ja kannustusta joukkuekavereille riittää, kun nuorista miehistä otetaan mittaa!

Pitkä, työpäivän mittainen päivä päättyy palauttavaan allasjumppaan ja saunomiseen. Tulokset ja analyysit antavat vielä hetken odottaa itseään. Analyysin paikka on seuraavan viikonlopun leirityksen yhteydessä.

Pasi Gynther
© 2008 RoPS 

Luettu 1331 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309