ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 13 helmikuu 2008 13:18

RoPS:n Juniorit Panna Jalkapalloa testaamassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kuva: Lappset / copyright Lappset Kuva: Lappset / copyright Lappset

Rovaniemen Palloseuran junioreista E11- ja B-junioreiden joukkueet kävivät testaamassa rovaniemeläisen Lappsetin Suomessa lanseeraamaa Panna-Jalkapalloa viime perjantaina. Ideana tässä jalkapallopelissä on tehdä maali vastustajan jalkojen välistä. Toki tavalliset maalitkin lasketaan mutta panna-maalin tehnyt joukkue voittaa heti.

Peliä pelataan korkeilla laidoilla varustetussa ja 6 metriä halkaisijaltaan olevassa kaukalossa. Maalien koko on n. 110 * 50 cm. Pelivälineenä käytetään mitä tahansa jalkapalloa mutta parhaiten tarkoitukseen sopii futsal-pallo pienen kokonsa ja hyvien kimmoisuusominaisuuksiensa ansiosta, kertoo Mika Järvinen Lappsetista. Peliä pelataan yksi tai kaksimiehisin joukkuein.

Panna-Futiksessa pelataan lyhyitä pelejä - yksi peli kestää esim. vain 3 minuuttia. Siksi se sopii hyvin myös isojen ryhmien pelattavaksi. Tauot ovatkin tarpeen, koska laji on erittäin nopeatempoinen. E- ja B-juniorit pelasivat omat sarjansa ja voittajiksi selvisivät E-junioreista Iiro Anttila ja Santeri Rapakko ja B-junnuista Sami Poikela ja Janne Turpeenniemi. RoPS:n junioripäällikkö Jouni Seppälä piti lajia sopivana pienpelin treenimuotona junioreille. Samaa mieltä oli E11-joukkueen valmentaja Petteri Karila, joka myös kokeili lajia itse.

 Kuva: Lappset / copyright Lappset

Junioreiden jälkeen oli aikuisten vuoro. Omista treeneistään paikalle Telen luolaan Korkalovaaraan saapui 6 pelaajaa RoPS:n edustusjoukkueeasta, mm. uudet vahvistukset Aleksandr Kulik ja Nikolai Pavlenko. Joukkueen valmentaja Tom Saintfiet ja joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi olivat myös mukana tutustumassa lajiin ja pelasivat "isällisesti" omiansa vastaan. Niin vain kävi, että "Pimpe" teki panna-maalin ja pelaajat hävisivät joukkueenjohdolle!

Lappsetin älylelujen kehittelystä vastaavat Asko Alanen ja Mika Järvinen kertovat, että Panna-Jalkapalloa ja muita älyleluja saavat eri ryhmät testata huhtikuun loppuun. Paikalla oli myös Nuori Suomi ry:n projekstipäällikkö Petteri Laine, joka muistetaan Suomen uintimaajoukkueen päävalmentajana. Laine tyskentelee projektissa, jossa yritetään innostaa teini-ikäisiä nuoria liikkumaan. Hän näki lajille hienoja mahdollisuuksia innostavana liikuntamuotona.

Pasi Gynther
Tiedottaja
Nuorisojaosto
© 2008 RoPS

Luettu 1611 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309