ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 marraskuu 2007 20:37

RoPS -94 poikien projektin 2. vuosi vauhdissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran -94 poikien projektin toinen vuosi on pyörähtänyt vauhdikkaasti liikkeelle. Lokakuussa 2006 alkaneen projektin toinen kausi tuo uusia haasteita pojille siirryttäessä C14 ikäluokkaan.

Klikkaa!Lyhyen ylimenokauden jälkeen peruskuntokausi ykkönen on jo toisella jaksollaan täydessä vauhdissa. Ounashallin ollessa remontissa olemme hankkineet korvaavia harjoittelupaikkoja ja olemmekin pystyneet viemään läpi kolme, jopa neljäkin ohjattua harjoituskertaa viikossa henkilökohtaisten kotitreenien lisäksi. Kiitos kaupunkimme koulujen liikuntasalien käyttömahdollisuudesta. Myös Lapin Urheiluopiston palvelut ovat olleet kovassa käytössä ja yhteistyösopimus testi- ja leiripaketista on projektin toisen vuoden osalta jo tehty.

Piristävän ruiskeen pitkään talvikauden harjoittelujaksoon tuo osallistumisemme Palloliiton Pohjois-Suomen piirin järjestämään pojat C14 Futsal-piirisarjaan peräti kahdella ryhmällä, RoPS 94 sininen ja valkoinen. Näin saamme pojillemme mahdollisimman paljon arvokasta peliaikaa. Joukkueemme osallistuminen futsal-sarjaan takaa myös sen, että saamme tärkeitä pelikokemuksia talvikaudellakin.

Sarjaan osallistuu yhteensä 10 joukkuetta Oulun ja Lapin lääneistä. Piirinmestaruus ratkotaan neljän turnauksen voimin ja piirinmestari on selvillä ensi helmikuussa. Futsal tuo kivaa vaihtelua talvikauden harjoitteluun ja siitä on hyötyä myös tulevana kesänä isoilla kentillä.

Mitä on Futsal?

Monet kutsuvat sitä jalkapallon pikkuveljeksi. Pelaajia on jo useita kymmeniä miljoonia ympäri maailmaa. Futsal on vauhdikas sisäpeli, jota voi pelata myös ulkona. Jalkapalloa huomattavasti pienemmän kentän johdosta laji vaatii pelaajilta paljon taito-ominaisuuksia, nopeita oivalluksia ja vilkasta pelisilmää. Samoja asioita kuin jalkapallossakin, mutta vielä korostetummin. Monet jalkapallon entiset ja nykyiset supertähdet ovatkin oppineet hämmästyttävät taitonsa juuri futsalia pelaamalla.

Kentällä on kerrallaan 4 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Kentän koko on maksimissaan 42 x 22 metriä ja maalin koko 2 x 3 metriä. Pelitila suhteutettuna pelaajien määrään antaakin futsalissa pelaajille huomattavasti vähemmän aikaa reagoida tilanteisiin kuin jalkapallossa. Myös pallon pomppuominaisuuksia on vaimennettu, joka tuo oman mausteensa peliin. Siksi peli vaatiikin hyvää peliälyä ja joukkueen hyvää yhteispeliä. Taktiset oivallukset ja niiden noudattaminen korostuvat pelissä. Myös säännöt poikkeavat isoveljensä jalkapallon säännöistä mm. paitsion, rajaheiton ja vaihtojen osalta. Peliaika on 2 x 20 minuuttia.

Pienellä kentällä pelaajat oppivat reagoimaan nopeasti vaihtuviin tilanteisiin, jolloin myös pelisilmä kehittyy. Maalivahditkin hyötyvät futsalista, sillä etenkin lähitorjuntoja tulee pelin aikana paljon ja pallon pelaaminen jalalla kehittyy.

Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin. Pelin aikana kaikille tulee paljon kosketuksia palloon ja pelaajat oppivat hallitsemaan palloa ahtaassa tilassa. Futsalin avulla on helppo kehittää pallonhallintaa ja tekniikkaa.

Juha Mikkola
joukkueenjohtaja

© 2007 RoPS

Luettu 1168 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309