ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 14 lokakuu 2007 12:57

Jerry Björkberg vuoden junioripelaaja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Miesten ja naisten jalkapallomaajoukkueiden menestys näkyy edelleen juniorijalkapallon suosiossa Rovaniemellä. Erityisesti tyttöjen määrä on noussut reippaasti, samalla kun RoPSin väreissä pelaavien poikien määrä pysyy kiitettävän suurena. Päättyneellä futiskaudella RoPSin joukkueissa pelasi jo lähes 350 nappulan lisäksi 12 juniorijoukkuetta.

Klikkaa!

- Tulevaisuuden kannalta näkymät ovat valoisat, vaikka RoPS ei olekaan menestynyt valtakunnallisesti kuten joskus takavuosina. Erityisen mukavaa on, että lajin suosio kasvaa tyttöjen keskuudessa koko ajan, junioripäällikkö Jouni Seppälä toteaa.

RoPSin juniorit viettivät kautensa päättäjäisiä lauantaina Korkalovaaran yläasteen tiloissa. Perinteiseen tapaan kauden päättäjäiset olivat varsinainen palkintokavalkadi, jossa tavoitelluimman palkinnon, eli RoPSin vuoden pelaajan tittelin pokkasi B-junioreissa pelaava Jerry Björkberg.

Joukkuetovereitaan vuotta nuorempi Björkberg on tehnyt vaikutuksen teknisenä joukkuepelaajana, joka kotiutuu helposti erilaisiin rooleihin kentällä. Yleensä Björkberg pelaa laiturina, mutta hän viihtyy hyvin myös keskikentän pelinrakentajana ja tarvittaessa kärkimiehenäkin.

Lauantain päätöstilaisuudessa kruunattiin nyt toisen kerran myös vuoden tyttöpelaaja, joksi valmentajat valitsivat C-tyttöjen Linda Niemelän.

Iloinen yllätys

Molemmat palkitut pelaajat ovat aloittaneet jalkapallon 6-vuotiaana. Valinta vuoden pelaajaksi tuli kumpaisellekin iloisena yllätyksenä.

Jari Litmasta esikuvanaan pitävä Jerry Björkberg aikoo jatkaa jalkapallon saralla niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Suomen naismaajoukkuetta ihaileva Linda Niemelä puolestaan jättää tavoitteiden asettelemisen tulevaisuuteen; nyt tärkeämpää on se, että jalkapallon parissa on yhtä hauskaa kuin aina ennenkin.

Mukavimmaksi muistoksi kuluneesta kaudesta Jerry nostaa menestymisen divarissa ja lisäksi Jerryn mieltä lämmittivät tehdyt maalit, joita pakin paikalta pelattaessa ei aina välttämättä tule montaa.

Linda puolestaan kehui menneestä kaudesta Ruotsiin Piitimeen tehtyä turnausreissua ja kertoi muutenkin pitävänsä jalkapallossa eniten juuri peleistä ja pelireissuista. Pelikaverit ovat tärkeitä myös Jerrylle.

Lupaavan junioripelaajan palkinnon vastaanotti D13-joukkueen "monitoimimies" Antti Pussinen, jonka valmennusjohto voi sijoittaa huoletta niin puolustukseen kuin hyökkäykseenkin.

A-junioreista käyty keskustelua

RoPSilla ei ole tällä hetkellä A-juniorijoukkuetta. Sen tarpeellisuudesta on aika ajoin väännetty kättä seuran sisällä.

- Itse olen sitä mieltä, että seuralla pitäisi olla A-juniorijoukkue. Joukkuetta ei kuitenkaan kannata perustaa, jos sillä ei ole menestymismahdollisuuksia Ykkösessä. Joukkueen pitää olla niin hyvä, että se pääsee SM-sarjaan.

- Lisäksi joukkue pitää koota pääasiassa oikeanikäisistä pelaajista eikä B-junioreista, Seppälä pohtii.

Seppälän mielestä A-juniorijoukkuetta voisi vahvistaa muutamalla FC Lynxin pelaajalla.

- Lynx pelaa ensi kaudella miesten Kolmosta, joten ei ole aivan varmaa olisiko heillä mahdollisuus lainata pelaajia A-junioreiden peleihin. Eiköhän asiasta käydä vielä neuvotteluja, Seppälä arvelee.

D13 vuoden joukkue

Vuoden joukkueen mitalit ojennettiin Keijo Kurvisen valmentamalle D13-joukkueelle. Tasaisella pelillään joukkue ylsi D94-piirisarjassa hopealle. Tällä kertaa vuoden joukkueen valinnassa painoi kuitenkin lähes yhtä paljon se, että D13 on joukkueena järjestäytynyt ja toiminut koko kauden esimerkillisen hyvin.

Päättäjäisissä jaettiin seuraavat toimitsijapalkinnot: vuoden valmentaja Kai Montonen ja Arto Autti, vuoden erotuomari Jarno Kiistala, vuoden puuhahenkilö Reijo Soppela ja vuoden toimihenkilö Jouni Karasti.

Päättäjäisten yhteydessä pokkasivat mitalinsa myös kesän taitomestaruuskilpailuissa menestyneet ropsilaiset Emma Autti, Tomi Hartikainen ja Jerry Björkberg.

Tsemppipelaajan erikoispalkinnon saivat: E10: sininen joukkue Taneli Seppänen, valkoinen joukkue Esko Elo, E11: Jukka Pyykkönen, D-tytöt: Linda Poikela, D12: Arttu Härkönen, D13: Jyri Kokkonen, C14: Tuomas Sinisalo, C15: Mikko Kurttila ja Toni Vesala, C-tytöt: Saana Nevalainen, B16: Juuso Pitkänen, B-juniorit: Joni Alatalo, B-tytöt: Meri Säärelä.

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 2591 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309