ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 heinäkuu 2007 16:29

Kemijoki Akatemia ei lähde Eerikkilään kumartelemaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemeltä on ensi kerran edustus jalkapallon talenttiakatemioiden SM-lopputurnauksessa, joka pelataan Eerikkilässä 9.-12. heinäkuuta. Rovaniemen Palloseuran ja FC Lynxin pelaajista koostuva Kemijoki Akatemia raivasi kevään aikana paikan mitalitaistoihin.

Klikkaa!

SM-jatkokarsinnan viimeisessä vaiheessa Kemijoki Akatemia pudotti jatkosta TP-Seinäjoki Akatemian rankkarikisan jälkeen.

Lopputurnauksessa pelaa maan kuusi parasta talenttiakatemiaa: FC KooTeePee Akatemia (Kotka), HJK Akatemia (Helsinki), TPS Akatemia (Turku), Pirkanmaa Akatemia (Tampere), JJK Akatemia (Jyväskylä) ja Kemijoki Akatemia.

Rovaniemeläiset pelaavat A-alkulohkossa, jonka muut joukkueet ovat TPS Akatemia ja Pirkanmaa Akatemia. Edessä on kolme ottelua, sillä kaikki sijoitukset pelataan.

- Meillä on avausottelu ensi tiistaina TPS Akatemiaa vastaan. Se on hyvä ellei paras mittari, sillä TPS:lla ei taida monta pelaajaa olla, jotka eivät olisi käyneet jossakin junnumaajoukkueessa. Me emme lähde turnaukseen häviämään vaan menestymään. Olemme siellä puolen Suomen edustajana, huomioi Kemijoki Akatemian valmentaja Jorma Turpeenniemi.

Valmentajan mielestä lopputurnaukseen pääsy on jo saavutus, jota tuskin on osattu tarpeeksi arvostaa.

- Meillä on jalkeilla yllättävänkin kokenut joukkue, sillä kaksi pelaa vakiomiehenä RoPSin edustusjoukkueessa, kahdeksan FC Lynxin kakkosdivarijoukkueessa ja loput B-junioreissa.

Turpeenniemi ja Mwaba mukana

RoPSin ykkösdivarimiehistön pelaajat ovat Janne Turpeenniemi sekä 18-vuotias sambialaislupaus Chanda Mwaba. Turpeenniemi pääsee turnaukseen tuorein voimin, sillä hän on pelikiellossa ensi sunnuntaina sarjaottelussa Jippoa vastaan.

Eerikkilään lähtee Rovaniemeltä 18 junioria. Kaikkiaan mukana on ollut kauden aikana 25 pelaajaa. Kemijoki Akatemian ikähaitarin vanhimmat ovat 1988 syntyneitä ja nuorimmat 1992 syntyneitä.

Eerikkilän turnaus käy myös näyteikkunasta jalkapallourallaan eteenpäin pyrkiville, sillä turnausta on seuraamassa liuta eri ikäryhmien maajoukkuevalmentajia.

- Talentit pääsevät nyt näyttämään taitojaan oikeassa ympäristössä.

Akatemia-toiminta tukee koulunkäyntiä

Kemijoki Akatemia on toiminut Rovaniemellä kolme vuotta. Jorma Turpeenniemen mielestä akatemia alkaa nyt olla oikeassa muotissa.

 - Ideahan oli, että mukana olevat nuoret pelaajat pääsevät kahdesti päivässä tasokkaisiin harjoituksiin opiskelun ohessa. Nyt tuo tasokas harjoittelu pitää viedä myös nuorempaan ikäluokkaan. Akatemia-toiminta tukee myös koulunkäyntiä, sillä jalkapallon jälkeistä tulevaisuuttakin on mietittävä, Turpeenniemi muistutti.

Akatemian toivotaan olevan hyvänä apuna myös sille, että RoPSin ja Lynxin edustusjoukkueisiin löytyisi pelaajia omasta takaa.

- RoPS ja Lynx ovat seuroina antaneet hyvää taustatukea meidän toiminnalle.

Sama pätee edustusjoukkueen valmentajiin (Kari Virtanen ja Matti Vikman) sekä manageriin (Jouko Kiistala), Turpeenniemi kiittelee.

Kemijoki Akatemia pelaajat Eerikkilässä: Janne Turpeenniemi,Chanda Mwaba, Juha-Pekka Inkeröinen, Joonas Kiistala, Juuso Majava, Arto Vikman, Aleksi Vipusaari, Timo Harvey, Santeri Viitasaari, Tero Ollila, Joona Kortelainen, Tomi Koski, Tomi Hartikainen, Mika-Matti Maisonvaara, Teemu Jokelainen, Marko Kiistala, Jerry Björkberg, Toni Töyräs. Valmentajat Jorma Turpeenniemi ja Matti Vikman, huoltaja Juha Maisonvaara

Luettu 1325 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309