ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 19 touko 2007 13:04

RoPSin nappulaliiga aloittaa maanantaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran perinteinen nappulaliiga potkaistaan käyntiin jälleen maanantaina 21. toukokuuta Rovaniemen lähikentillä. Perinteeksi on jo muodostunut myös pienemmille, nyt vuosina 2000-2002 syntyneille pikku pelaajille tarkoitettu nappulakoulu, joka jatkaa tänäkin kesänä nappulaliigan kainalossa.

Perinteisen nappulaliigan suosio on säilynyt Rovaniemellä tasaisena vuodesta toiseen. Rovaniemen Palloseuran nappulatoiminnassa on kesäisin mukana lähes 350 lasta. Kun mukaan lasketaan eri ikäkausijoukkueissa pelaavat nuoret, nousee RoPSin juniorijalkapalloilijoiden määrä tulevanakin kesänä reilusti yli 500 pelaajaan.

RoPSin nappulaliiga on tarkoitettu 8-11-vuotiaiden tulevaisuuden futaajille - ei vain pojille, vaan myös tytöille, joiden määrä jalkapallokentillä on kasvanut vuosi vuodelta. Nappulaliigan I-divisioonaan voivat tänä vuonna ilmoittautua vuosina 1996-1997 syntyneet pallotaiturit.

Hieman nuoremmat, vuosina 1998-1999 syntyneet pelaajat treenaavat II-divisioonan joukkueissa.

Nappulaliigaa pelataan Rovaniemen palloilukentillä tuttuun tapaan; kun ihan pienimmät nappulakoululaiset kokoontuvat harjoituksiinsa vain yhdelle kentälle, nappulaliigan harjoitukset pyörivät edellisvuosien tapaan maanantaisin ja tiistaisin lähikentillä; Pöykkölässä, Rommelin kentällä, Korkalovaaran pallokentällä, Ounasjoentien, Mikonkadun ja Rinteen kentillä.

Englannin liigan joukkueiden mukaan nimettyjen nappulaliigan joukkueiden keskinäistä paremmuutta ratkotaan tänä kesänä torstaisin. Juhannukseen asti ottelut pelataan Korkalovaaran pallokentän hiekalla, mutta juhannuksen jälkeen liigan viikoittaiset ottelut järjestetään Mäntyvaaran raviradan keskinurmella.

Nappulakouluun 100-120 pelaajaa

Nappulaliigan pienimmille, vuosina 2000-2002 syntyneille pikku pelaajille tarkoitettu nappulakoulu pistää pallot pyörimään aivan toukokuun lopulla, keskiviikkona 30. toukokuuta Korkalovaaran pallokentällä.

RoPSin nappulatoiminnan vetäjänä toimii Markus Memonen, jolla on jo useamman vuoden kokemus Rovaniemen Palloseuran nappula- ja junioritoiminnasta. Memosen rinnalla nappulakoulun rehtorina on siviilissäkin rehtorin tehtäviä hoitava Jorma Turpeenniemi, joka vastaa keskitetysti pienten nappulakoululaisten jalkapallo-ohjauksesta - toki yhdessä apuohjaajien kanssa, joita todella tarvitaan, sillä pelkästään nappulakouluun odotetaan noin 100-120 pientä riplaajaa.

- Tapahtumia on runsaasti ja sen lisäksi lisenssimaksulla pikku pelaajat saavat vakuutuksen, varmasti pätevän ohjauksen ja opetuksen, pelipaidat ja tietysti hyvän mielen, hehkuttaa RoPSin nuorisojaoston puheenjohtaja Matti Ruoho.

Vakuutuksen sisältävä lisenssimaksu on pakollinen ja lisäksi jokaisen pelaajan on käytettävä säärisuojia, mutta muita pakollisia varusteita nappulakoulussa ei ole. Nappulakengätkin ehtii hankkia sitten myöhemmin - nappulakouluun riittää, kun jalassa on mukavat ulkoilukengät.

Nappulaliiga-ikään ehtineillä lisenssimaksu on tänä kesänä 85 euroa, mikä tarjoaa pelaajille paitsi pätevän ohjauksen, harjoitukset ja ottelumaksut sekä vakuutuksen ja nyt myös pelipaidan ja oman pallon. Katetta lisenssimaksulle tuo myös erillinen taitoleiri, joka järjestetään heinäkuussa, viikon 30 aikana.

RoPSin nappulakouluun ja -liigaan voi ilmoittautua internetin kautta osoitteessa www.rops.fi/, nappulaliiga tai harjoitusten aikana millä tahansa palloilukentällä ilmoittautumalla harjoitusten vetäjälle. Lisenssimaksu maksetaan kotiin lähetettävällä maksulomakkeella.

Lisätietoja Rovaniemen Palloseuran nappulatoiminnasta antavat nappulatoiminnan vetäjä Markus Memonen 040-744 1114 tai nuorisojaoston puheenjohtaja Matti Ruoho 040-841 6637.

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 2129 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309