torstai, 10 touko 2007 20:06

RoPS 94 poikien projekti käynnistynyt

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran v. 1994 syntyneiden poikien jalkapalloilun kehittymiselle on suunniteltu 4-6 vuotta kestävä projekti.  Projekti sisältää harjoittelun kokonaisvaltaisen suunnitelman ja toteuttamismallin, jonka tavoitteena on kehittää poikia Rovaniemeltä kansalliselle tasolle ja luoda mahdollisimman oikeat henkilökohtaiset harjoittelu- ja kehittymissuunnat mukana oleville.

Klikkaa!

Lokakuussa 2006 alkaneessa projektissa on tällä hetkellä 25 poikaa, joista perusrunko on harjoitellut ja pelannut yhdessä jo muutaman vuoden.  Ensimmäisellä kaudella ohjataan pelaajia ison kentän hallintaan ja valmistellaan pelaajat harjoittelemaan tavoitteellisesti.  Henkilökohtaisella tasolla harjoittelu tähtää pelikäsityksen ja lajitaitojen kehittämiseen, sekä fyysisesti monipuoliseen liikkumiseen. Tulostavoitetta ei projektin ensimmäiselle kaudelle aseteta, mutta määrätietoisella harjoittelulla voidaan jo 3-4 vuoden sisällä saavuttaa tuloksiakin.

Projektin rivakka käynnistyminen on saanut potkua juuri valmennuksen ja taustavoimien monipuolisesta kokemuksesta ja innokkaasta osallistumisesta projektin kehittämiseen. 

Valmennuksesta vastaa neljän hengen ryhmä. Päävalmentaja Keijo Kurvinen vastaa projektin kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja muita valmentajia apuna käyttäen myös harjoitusten vetämisestä. Lajivalmentajana toimii jo 2 vuotta ryhmää valmentanut Tapani Peura. Fysiikkavalmennuksesta vastaa Pentti Salminen ja maalivahtiharjoittelusta Sauli Rantala.

Juha Mikkolan ja Tanja Rantalan vetämä taustatoiminta onkin saanut hyvän tukiryhmän pelaajien vanhemmista. Taustaryhmän toiminta kattaa kaiken valmennuksen ulkopuolisen tekemisen.  Merkittävää on toimintaa tukevien osuus, joiden kanssa yhteistyössä voidaan kehitellä uudenlaisia jalkapalloilua tukevia toimintamuotoja.  Projektin rahoitus perustuu talkootöihin, myyntituloihin, mainostuloihin, kannatusmaksuihin ja ennen kaikkea innostuneeseen työhön projektin ja poikien eteen.

Takana on talvi tehokasta harjoittelua ja vähitellen joukkueella alkaa olla näkemystä kokonaisvaltaisen harjoittelun merkityksestä. Lyhyessä ajassa on laajennettu harjoittelun tehoa sekä panostettu omatoimiseen treenaamiseen, jolloin 4-5 kertaa viikossa on kehitetty pallollisen tekemisen lisäksi keskivartaloa ja liikkuvuutta, samoin on korostettu venyttelyn merkitystä. Yksilöiden kehittyessä myös joukkueen pelillinen tekeminen kehittyy.

Tulevan kauden aikana joukkue osallistuu D-13 -ikäisten piirisarjaan ja mm. Piteån kansainväliseen jalkapalloturnaukseen sekä 2-3 kotimaiseen turnaukseen.   Piteå Summer Games on yksi Ruotsin suurimpia turnauksia ja esimerkiksi vuoden 2006 turnaukseen osallistui 671 joukkuetta yhdeksästä eri maasta.  Tänä vuonnakin kaukaisimmat joukkueet poikien D-13 sarjaan tulevat aina Argentiinasta ja Perusta saakka.  Pojat odottavatkin innokkaasti tulevaa turnausta ja siitä voimme raportoida myöhemmin kesällä.

© 2007 Lapin Kansa
Luettu 1630 kertaa