ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 13 helmikuu 2007 10:23

Kemijoki Akatemia alkulohkosta jatkoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kemijoki Akatemia pudotti JJK:n talenttiakatemioiden jalkapallon SM-alkulohkon kärkipaikalta voittamalla jyväskyläläiset lauantaina kotihallissaan maalein 4-2. Rovaniemeläiset sijoittuvat alkulohkossa kolmanneksi tai neljänneksi ja jatkavat kaksisosaiselle pudotuspelikierrokselle, josta otteluparien voittajat selviytyvät heinäkuiseen SM-lopputurnaukseen.

Klikkaa

Valmentaja Kari Hartikainen korostaa kovien otteluiden merkitystä nuorille pelaajille.

- Nämä pelit ovat palvelleet meitä todella hyvin. Yhtä tasokkaita ja tasaisia otteluita ei talvikaudelle saataisi, mikäli akatemioiden sarjaa ei olisi. Systeemin suurimpana etuna ovat kovat pelit ja tottakai niitä halutaan heinäkuulle lisää, hän viittaa Eerikkilässä pelattavaan lopputurnaukseen.

Kemijoki Akatemia voitti alkulohkon otteluistaan viisi ja pelasi yhden tasan. Molemmat tappiot tulivat 1-0 -numeroin. Joukkueen tehomies on ollut RoPSin edustusjoukkueen rinkiin kuuluva Juuso Majava.

- Alkulohkon 14 maalista Majava teki ainakin puolet, valmentaja laskee.

Avainpelaajia on toki muitakin. Valmentaja mainitsee erikseen Janne Turpeenniemen ja Santeri Viitasaaren panoksen.

- Koko joukkueelta alkulohkon menestys on todella hyvä tulos. Pojat ovat kehittyneet kelvollisiksi pelimiehiksi ja jotkut ovat pelanneet jopa yli odotusten, Hartikainen iloitsee.

Tuloksista huolimatta RoPSin junioripäällikkönä toimiva valmentaja on huolissaan.

- Nykyisten talviharjoitteluolosuhteiden vuoksi jäämme taidollisesti jälkeen etelän joukkueista. Ounashallin kenttä tarvitsee uuden pinnan, enkä panisi pahakseni erillistä junioritoiminnalle varattua halliakaan, sillä koulujen saleilta saamme harjoitusaikoja hyvin vähän.

- Emme me mitään monumenttia tarvitse, pieni sisähalli riittäisi. Haukiputaalla tehtiin vanhasta kuplahallista onnistunut ratkaisu ja asiaan satsannut seura sai kahdessa vuodessa rahansa takaisin hallin vuokratuloina, Hartikainen pohtii.

Kemijoki Akatemian todennäköisin vastustaja taistelussa lopputurnauspaikasta on TP-Seinäjoki Akatemia. Alkulohkot pelataan loppuun helmikuun aikana. Vuonna 1988 tai myöhemmin syntyneistä pelaajista koostuvia joukkueita oli lohkovaiheessa mukana 21. (MK)

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1068 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227