ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 16 lokakuu 2006 12:11

Maisonvaara vuoden junioripelaaja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Maajoukkueen menestyksen myötä jalkapallon suosio pysyy Suomessa korkealla. Rovaniemen Palloseura aikoo saada osansa lajin suosion kasvusta ja seura pyrkii ensi vuonnakin kasvattamaan juniorijoukkueissa pelaavien nuorten määrää.

3824743.jpgNäin siitä huolimatta, että päättyneellä kaudella RoPSin väreissä pelasi 295 nappulan lisäksi jo nyt 12 juniorijoukkuetta, eli vähintään yksi joukkue jokaisessa ikäluokassa.

Rovaniemen Palloseuran juniorikauden päättäjäisiä juhlittiin perinteiseen tapaan Korkalovaaran yläasteella sunnuntaina. Nappulaikäiset päättivät kautensa jo pari viikkoa sitten, joten juhlasali ei ollut ihan niin ääriään myöten täynnä kuin tavallisesti, mutta innostuneita palloilijoita riitti ruuhkaksi asti.

Jalkapalloharrastajien määrä harppasi Rovaniemellä selvään nousuun pari vuotta sitten. RoPSin junioripäällikkö Markus Memonen ei silti aio tyytyä nykyiseen, vaan asettaa seuran ensi vuoden tavoitteeksi saada lisää pelaajia juniorisarjoihin.

- Toki jo päättynyt kausi oli kohtalaisen hyvä, sillä RoPSilla oli vähintään yksi joukkue jokaisessa ikäluokassa ja näistä joukkueista kolme pelasi tänä vuonna Palloliiton alaisissa, valtakunnallisissa sarjoissa, mutta lisääkin pelaajia vielä mahtuu, Memonen naurahtaa.

Talviharjoitteluoloja parannettava rajusti

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva uskoo myös harrastajamäärien kasvuun. Omien kasvattien määrä on edustusjoukkueessa jo nyt kasvanut ja kasvaa edelleen, mikä tietysti innostaa nuoria. Pahimmat esteet harrastajamäärien kasvulle tulevat harjoitustiloista - keskusurheilukentän parantamisesta on Rovaniemellä puhuttu kiivaasti ja paljon, mutta samalla on unohdettu, että jalkapalloilijoiden talviharjoitusmahdollisuudet ovat Nivan mielestä suorastaan ”luokattomat”.

Pelillisesti RoPSin junioreiden kausi kului ”tavanomaisesti” sillä valtakunnan sarjoissa pelanneet A- ja B-nuoret sekä naiset säilyttivät sarjapaikkansa ja nuoremmissa ikäluokissa tuloksena oli Kari Hartikaisen valmentamien C-14 poikien piirinmestaruus.

Tavoitteena pelaajan ammatti

3824728.jpgRoPSin juniorikauden tavoitelluimman palkinnon pokkasi tänä vuonna B-.junioreiden Mika-Matti ”Miksu” Maisonvaara. Vasempana pakkina ja vasempana laitalinkkinä pelaavan Mika-Matti Maisonvaara kyvyt on tänä kesänä noteerattu useasti, sillä hänet poimittiin Palloliiton kykyleirille ja edelleen Pohjois-Suomen piirijoukkueeseen ja Pohjola Cuppiin.

Tulevaisuuden jalkapalloilija on saanut kokeilla osaamistaan myös itseään reippaasti vanhempien A-junioreiden vahvistuksena. Ei siis ihme, että 3-4-vuotiaasta lähtien jalkapalloa harrastaneen ”Miksun” tulevaisuuden suunnitelmat liittyvät vahvasti jalkapalloon.

- Paikka RoPSin edustusjoukkueessa on tietysti se ensimmäinen tavoite ja siitä sitten eteenpäin - ehkä pelaaminen voisi olla joskus ihan ammattikin, pohtii Mika-Matti Maisonvaara.

Ammattipelaajaksi tähyää myös Marika Vuoskulompolo, B-tyttöjen keskuspuolustaja, joka palkittiin sunnuntaina ensimmäisen kerran jaetulla Vuoden tyttöpelaajan palkinnolla.

Marika Vuoskulompolo on Maisonvaaran tavoin harrastanut jalkapalloa 5-vuotiaasta lähtien. Kiinnostus lajiin ehti jo välillä lopahtaa, mutta parin vuoden tauon jälkeen jalkapallo vei omansa. Nyt Marika Vuoskulompolo pelaa B-tyttöjen keskuspuolustuksessa, mutta muutaman kerran hänkin on saanut kokeilla kykyjään naisten joukkueessa, johon mieli tähyää kunhan ikää tulee hieman lisää.

Lupaavana junioripelaajana palkittiin C-15 joukkueen ärhäkkä hyökkääjä Marko Kiistala.

Vuoden joukkue RoPS C-14 Vuoden joukkueen mitalit ojennettiin Kari ”Karte” Hartikaisen valmentaman C-14 joukkueen pelaajille. Joukkue voitti piirisarjan varsin puhtaasti ilman ainuttakaan tappiota - tasapelejä tosin syyskierrokselle tupsahti kolme. Voittoisan joukkueen valmentaja Kari Hartikainen valittiin odotetusti myös RoPSin vuoden valmentajaksi.

Vuoden erotuomarina RoPSin nuorisojaosto palkitsi erotuomarikerhosta Aaro Ylitalon.

Joukkueiden taustavoimista tänä vuonna palkittiin D-12 joukkuetta yhdessä joukkueenjohtajina luotsanneet Tanja Rantala ja Juha Mikkola.Vuoden puuhahenkilön palkinto luovutettiin puolestaan Paula Kantolalle.

Henkilökohtaisten valintojen lisäksi jokaisesta juniorijoukkueesta palkittiin kolme pelaajaa RoPSin nuorisojaoston erikoispalkinnolla.

Erikoispalkinnon saivat:

E-10: Noora Määttä, Jukka Pyykönen, Lauri Kaakkurivaara.

E-11 : Mikael Kanto, Arttu Härkönen, Mikko Hyvönen.

D-tytöt: Tiina Lehtinen, Krista Karjalainen, Saana Nevala.

D-12: Mikko Kärkkäinen, Aleksi Lohela, Santeri Meriläinen.

D-13: Hussain Basim, Jesse Pirkkiö, Mika Tapio.

C-14: Ville Jokelainen, Marko Kiistala, Toni Vesala.

C-15: Tero Himberg, Matti Ollila, Juuso Pitkänen.

B-nuoremmat: Mikko Piironen, Joona Kortelainen, Henry-Petteri King.

B-juniorit: Henri Uusitalo, Sami Soppela, Timo Harvey

B-tytöt: Jonna Laine, Marika Vuoskulompolo, Jenni Maria Kupulisoja.

Naiset: Sonja Pohjanen, Anni Herranen, Saara Miettunen

A-juniorit: Kari-Pekka Syväjärvi, Antti Matinlompolo, Aleksi Vipusaari.

© 2006 Lapin Kansa

Luettu 2130 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309