ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 24 syyskuu 2006 13:56

RoPSin nappulakausi päättyi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran vilkas nappulakausi päättyi lauantaina Korkalovaaran yläasteen tiloissa. Nappulatoiminnassa oli kesän aikana mukana peräti 295 tulevaisuuden jalkapalloilijaa.

3772812.jpg

- Kokonaismäärä on hyvä. Erityisen ilahduttavaa on se, että mukaan on tullut paljon uusia tyttöjä, nappulatoiminnan vetäjä Mira Nieminen kertoo.

Kenties Suomen naismaajoukkueen erinomaisen menestyksenkin myötä tyttöjen ryntäys jalkapallokentille merkitsee myös sitä, ettei heidän tarvitse enää välttämättä olla mukana samassa joukkueessa poikien kanssa.

- Tyttöryhmien toiminta keskittyi kesän aikana Korkalovaaran pallokentälle. Jos halusi jäädä omalle lähikentällä, pääsi pelaamaan poikien kanssa, Nieminen toteaa.

RoPS on tehnyt tiivistä yhteistyötä FC Lynxin kanssa.

- Sekä tytöt että pojat ovat pelanneet ystävyysotteluita lynxiläisiä vastaan. Otteluista tulee sopivasti lisämotivaatiota, Nieminen korostaa.

Nappulakoulu vakiinnutti paikkansa

RoPSin nappulaliigalla on pitkät perinteet. Ensimmäisen kerran sitä pelattiin Rovaniemellä jo 1950-luvulla.

Nieminen uskoo, että nappulatoiminnalla riittää imua tulevaisuudessakin.

- Nappulatoimintaa kehitetään tarpeiden mukaan. Kokeilumielessä aloitettu alle kouluikäisten nappulakoulu saavutti odotettua suuremman suosion ja vakiinnutti viimeistään kuluneena kesänä paikkansa.

- Taito- ja tekniikkakoulu ovat tuoneet uutta väriä nappulakoulun touhuihin, Nieminen tuumii.

Varsinaisessa nappulaliigassa pelaavat alle 11-vuotiaat lapset.

- Vanhimmat nappulaliigalaiset harjoittelevat nykyisin jo ympärivuotisesti. Tosin talvella on Ounashallissa vain yksi harjoitusvuoro viikossa, koska monet harrastavat talvella muita lajeja, Nieminen kertoo.

Jaarli Pirkkiö
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1289 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309