ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 12 touko 2006 14:53

RoPSin A-nuorilla oppivuosi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura palaa välivuoden jälkeen takaisin A-nuorten sarjatoimintaan. RoPS osallistuu A-nuorten Ykkösen pohjoislohkoon, missä on seitsemän joukkuetta.

3416297.jpg

RoPS putosi toissa kesänä kauden päätteeksi SM-sarjasta Ykköseen eikä saanut viime kesänä joukkuetta kasaan. Vaikeuksia oli nytkin, mutta B-nuorten joukkueesta tulleen pienen lisäavun turvin RoPS puolustaa lappilaista jalkapallomainetta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

- Jatkuvuuden kannalta tärkeintä on, että meillä ylipäätään on A-nuorten joukkue. Ketjua ei kärsi enää katkaista, valmentajat Pentti Majava ja Raimo Miettunen painottavat.

Valmentajien kannalta tilanne on hieman kimurantti, koska viidellä pelaajalla on sopimus myös edustusjoukkueen kanssa. Lisäksi kaksi pelaajaa kulkee Tervolasta harjoituksissa pari kertaa viikossa.

- Joukkuetaktisia kuvioita on päästy hiomaan niukanlaisesti, koska harvoin kaikki ovat yhtä aikaa harjoituksissa. Homma onkin ollut enemmän harjoittelun opettelemista, Majava kuvailee.

Harjoittelu on joka tapauksessa ollut monipuolista.

- Voima- ja nopeusharjoitteita on tehty paljon, mutta se ei välttämättä näy vielä tänä kesänä. Tätä tehdään pitkällä tähtäimellä, Miettunen muistuttaa.

Menestyspaineita joukkueille ei ole kasattu.

- Lähtötilanteesta johtuen joukkueelle ei ole asetettu sijoitustavoitetta. Haastetta Ykkösessä varmasti riittää, sillä vastassa on perinteisten palloilukaupunkien joukkueita, Majava toteaa.

A-nuorten pelaajarinki: Hemminki Olli, Inkeröinen Juha-Pekka, Karvonen Kimmo, Kiistala Jarno, Kiistala Joonas, Kiuru Anssi, Korkeakangas Juho, Matinlompolo Antti, Maaninka Arttu, Majava Juuso, Poikela Niko, Pulkkinen Eetu, Rytilahti Tapani, Sandberg Markus, Syväjärvi Kari-Pekka, Tervonen Joonas, Turpeenniemi Janne, Vaara Markus, Viitasaari Santeri, Vipusaari Aleksi, Vuoskulompolo Markus, Yrjänheikki Jukka.

Valmentajat: Majava Pentti, Miettunen Raimo

Jaarli Pirkkiö
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1733 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309