ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 09 lokakuu 2005 03:00

RoPS:n junioreiden päättäjäisissä tupa täynnä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran nappula- ja juniorijoukkueiden päättäjäisiä juhlittiin sunnuntaina Korkalovaaran yläasteen tiloissa.

021283
Juuso Majava valittiin RoPSin vuoden juniorijalkapalloilijaksi. Juusolla on tavoitteena pelata isän ja veljen lailla RoPSin edustusjoukkueessa ja ylimmällä sarjatasolla.
Vauhdikkaan ja hyvin sujuneen juniorikesän jälkeen on RoPSin juniori- ja nappulatoiminnalla syytä tyytyväisyyteen. Kuluneen kesän aikana nappula- ja junioripelaajien määrä kasvoi rajusti. Nappulapelaajien määrä kasvoi viime vuoden 250 nappulasta 305.

Junioripelaajienkin määrä kasvoi 197 pelaajasta 265. Kuluneena kesänä RoPSilla oli yhteensä 564 lisenssipelaajaa ja tuolla luvulla RoPS on Pohjois-Suomen toiseksi suurin jalkapalloseura lisenssipelaajien määrällä laskettuna. Edellä on vain Oulun Luistinseura (OLS) 1074 pelaajalla.

Kolmanneksi suurin seura on Rovaniemen maalaiskunnan FC Lynx 557 pelaajalla, joka sekin kasvatti lisenssipelaajien määrä viime vuodesta 17 pelaajalla.

RoPSin nuorisojaoston puheenjohtaja Matti Ruoho onkin kehitykseen tyytyväinen.

- Lynxin kanssa ei ole tarkoitus kilpailla vaan tehdä yhteistyötä. Kulunut kesä oli tässä suhteessa ensimmäinen ja kehitys jatkuu edelleen, Ruoho sanoo.

Nappulakoulu menestys

Erityisen onnistunut ratkaisu on Ruohon mukaan ollut nappulakoulun perustaminen kaikista nuoremmille (5-7 -vuotiaille).

- Se on ollut menestys ja nappulakoulu jatkaa ensi kesänäkin. Toki sitä kehitetään.

Nappulakoulun rehtori Markus Memonen on Ruohon kanssa samoilla linjoilla.

- Palaute on ollut hyvää, vetäjiäkin riittävästi. Nappulakoulussa mennään leikin ehdoilla ja pelaaminen ja harjoittelu ei ole liian vakavaa, Memonen sanoo.

Nappulakoulussa on ollut toistakymmentä vetäjää ja joukossa muun muassa RoPSin edustusjoukkueen Matti Kilpelä. Memonen toivookin, että edustusjoukkueen pelaajia kävisi enemmän ja useamminkin nappuloiden harjoituksissa.

- Edustuksen pelaajat ovat nappuloiden esikuvia, joten sitä pitää hyödyntää enemmän.

”Isältä hyviä neuvoja”

Päättäjäisten ehkä tavoitelluimman pystin nappasi Juuso Majava.

16-vuotias Juuso opiskelee Rovaniemen ammattikoulussa talonrakennuslinjalla, mutta ei mieti hetkeäkään kumpi olisi mieluisampi ammatti talojen rakentaminen vai jalkapalloilija.

- Jalkapallo, vastaus tulee miettimättä.

Kuluneen kesän hän pelasi RoPSin B-junioreiden ykkösdivisioonajoukkueessa. Ensi vuonnakin hän on B-juniori-ikäinen, mutta vielä ei ole tietoa missä hän pelaa. Jos RoPS pistää A-juniorijoukkueen pystyyn, Juuso pelannee siinä.

- Tavoitteena on ensin päästä edustusjoukkueeseen ja pelata liigaa muutaman vuoden sisällä, Juuso summaa tavoitteitaan.

Juuso saa ”lähipiiristä” hyvää ja tarpeellista neuvontaa, sillä Juuson isä Pentti on pelannut RoPSin SM-sarjajoukkueessa ja velipoika Juha pelaa RoPSin tämän hetken Veikkausliigajoukkueessa.

- Isältä tulee ehkä paremmat neuvot, kuin velipojalta Juuso nauraa.

RoPSin junioripalkinnot

Vuoden joukkueena palkittiin Teijo Ollilan valmentama poikien C-15 joukkue. Joukkue voitti P90 -valiosarjan - eli piirisarjan puhtaasti ilman ainuttakaan tappiota - tasapelejäkin syyskierrokselle tupsahti vain kaksi.

Vuoden valmentajaksi RoPSin nuorisojaosto valitsi tänä vuonna uuden nappulakoulun rehtorina ja valmentajana sekä C-14 -joukkueen valmentajana uurastaneen Markus Memosen. Vuoden nappulavetäjänä palkittiin puolestaan Vesa Vanhatalo.

Vuoden tuomarina palkittiin Juho Korkeakangas. B-junioreiden alakerrassa pelaava Juho ehätti kesän aikana omien harjoituksiensa ja peliensä ohessa toimimaan pelinohjaajana nappulaliigan otteluissa sekä tuomitsemaan isompien junioreiden ja naisten otteluissa.

Vuoden puuhahenkilönä RoPS palkitsi todellisen monitoimimiehen, RoPSin nuorisotoiminnassa vuosia ahertaneen Arto Määtän. Hän on kuluneen lähes vuosikymmenen aikana tehnyt mittaamattoman määrän talkootunteja nuorisotoiminnan hyväksi. Talkootöiden lisäksi Määtällä on riittänyt tarmoa RoPSin nappuloiden valmentamiseen Niskanperällä.

Henkilökohtaisten valintojen lisäksi jokaisesta juniorijoukkueesta palkittiin kolme pelaajaa RoPSin nuorisojaoston erikoispalkinnolla. Erikoispalkinnon saivat:

E-11 : Mikko Kärkkäinen, Aleksi Lohela, Joona Springare

D-12 sininen:Ville Hyötylä, Antti Äärelä, Iiro Lehtoniemi

D-12 valkoinen: Aleksi Sutinen, Kristian Leppiniemi, Teemu Töyräs

D-12 vihreä: Ali Hajizadeh, Tuomas Sinisalo, Teemu ja Ville Rauhala

D-13: Marko Kiistala, Jerry Björgberg, Tuomas Jokelainen

C-14 sininen: Valtteri Kumpuniemi, Juuso Pitkänen, Mikko Piironen

C-14 valkoinen: Niko Mäkinen, Ville Määttä, Mikko Ruokamo

C-15: Joni Alatalo, Teemu Jokelainen, Juho Pernu

B-juniorit: Juuso Majava, Antti Matinlompolo, Jussi Inkeröinen

C-tytöt: Henna Valmari, Eliisa Tuisku, Tania Tahvanainen

A-naiset: Mira Majava, Anni Herranen, Kaisa Rova

Vuoden junioripelaaja: Juuso Majava

Jarno Lakkala
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 3082 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309