tiistai, 28 kesäkuu 2005 03:00

RoPS C15 hakee haasteita valiosarjasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ottelut jatkuvat lähes kuukauden tauon jälkeen heinäkuun lopussa Pohjois-Suomen piirin valiosarjassa, jossa on mukana myös Oulun ja Kainuun joukkueita.

929731
RoPSin C15-pojat harjoittelivat maanantaina raviradan nurmella. Poikien harjoitusolosuhteet kestävät vertailun valtakunnallisella tasollakin.
Nousu valiosarjaan tuo joukkueelle uusia haasteita.

- Pelit ovat huomattavasti tiukempia kuin piirisarjassa, RoPSin joukkueenjohtaja Juha Maisonvaara tietää.

RoPSin C15-joukkue on kasassa ensimmäistä kautta. Ringissä on 18 poikaa, jotka pelasivat viime kaudella neljässä eri joukkueessa. Joukkueen valmentajana toimii Ville Ollila ja huoltajana Jouni Töyräs.

- Joukkue kasattiin Kanuunoiden, RoPSin, Lynxin ja KP-55:n pelaajista. Kaksi poikaa käy harjoituksissa Kemijärveltä.

- Porukka on hitsautunut hyvin yhteen, Maisonvaara toteaa tyytyväisenä.

Loppuviikoksi Piitimeen

RoPS osallistuu torstaina Ruotsin Piitimessä alkavaan kansainväliseen Piteå Summer Games -nuorisoturnaukseen, johon on tulossa 800 joukkuetta.

- Tasoa riittää, sillä meidänkin ikäryhmässä on lähes 70 joukkuetta. Pojat pääsevät toden teolla pelaamisen makuun, Maisonvaara ennustaa.

Hän toivoo, että Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri tekisi tulevaisuudessa uudistuksia poikien sarjoihin.

- Kaikkien kannalta olisi paras ratkaisu, että Oulun ja Lapin läänin joukkueet pelaisivat samassa sarjassa kauden alusta lähtien.

- Myös tauko keskellä kesää voisi olla lyhyempi. Sarjat ovat tauolla silloin, kun kentät ovat parhaassa kunnossa, Maisonvaara ihmettelee.

Parhaat pojat Pohjola cupissa

C15- ja C14-poikien piirijoukkueiden Pohjola cup pelattiin 15.-18. kesäkuuta Vaasassa. RoPSin C15-pojista Pohjois-Suomen joukkueisiin pääsi neljä pelaajaa Santeri Viitasaari, Tero Ollila, Mikko Ruokamo ja Mika-Matti Maisonvaara.

Pohjois-Suomen nuoremmat pojat sijoittuivat kuudenneksi ja vanhemmat pojat 12:nneksi.

- Piirisarjan tasoerot heijastuvat piirijoukkueiden valintoihin. Oulun seudun joukkueet saavat jo alkukaudesta lähtien pelata tasaisia ja kovia otteluita. Sen vuoksi valtaosa piirijoukkueiden pelaajistakin on Oulun seudulta, Maisonvaara arvelee.

Jaarli Pirkkiö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1326 kertaa