ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 kesäkuu 2005 03:00

RoPS C15 hakee haasteita valiosarjasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ottelut jatkuvat lähes kuukauden tauon jälkeen heinäkuun lopussa Pohjois-Suomen piirin valiosarjassa, jossa on mukana myös Oulun ja Kainuun joukkueita.

929731
RoPSin C15-pojat harjoittelivat maanantaina raviradan nurmella. Poikien harjoitusolosuhteet kestävät vertailun valtakunnallisella tasollakin.
Nousu valiosarjaan tuo joukkueelle uusia haasteita.

- Pelit ovat huomattavasti tiukempia kuin piirisarjassa, RoPSin joukkueenjohtaja Juha Maisonvaara tietää.

RoPSin C15-joukkue on kasassa ensimmäistä kautta. Ringissä on 18 poikaa, jotka pelasivat viime kaudella neljässä eri joukkueessa. Joukkueen valmentajana toimii Ville Ollila ja huoltajana Jouni Töyräs.

- Joukkue kasattiin Kanuunoiden, RoPSin, Lynxin ja KP-55:n pelaajista. Kaksi poikaa käy harjoituksissa Kemijärveltä.

- Porukka on hitsautunut hyvin yhteen, Maisonvaara toteaa tyytyväisenä.

Loppuviikoksi Piitimeen

RoPS osallistuu torstaina Ruotsin Piitimessä alkavaan kansainväliseen Piteå Summer Games -nuorisoturnaukseen, johon on tulossa 800 joukkuetta.

- Tasoa riittää, sillä meidänkin ikäryhmässä on lähes 70 joukkuetta. Pojat pääsevät toden teolla pelaamisen makuun, Maisonvaara ennustaa.

Hän toivoo, että Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri tekisi tulevaisuudessa uudistuksia poikien sarjoihin.

- Kaikkien kannalta olisi paras ratkaisu, että Oulun ja Lapin läänin joukkueet pelaisivat samassa sarjassa kauden alusta lähtien.

- Myös tauko keskellä kesää voisi olla lyhyempi. Sarjat ovat tauolla silloin, kun kentät ovat parhaassa kunnossa, Maisonvaara ihmettelee.

Parhaat pojat Pohjola cupissa

C15- ja C14-poikien piirijoukkueiden Pohjola cup pelattiin 15.-18. kesäkuuta Vaasassa. RoPSin C15-pojista Pohjois-Suomen joukkueisiin pääsi neljä pelaajaa Santeri Viitasaari, Tero Ollila, Mikko Ruokamo ja Mika-Matti Maisonvaara.

Pohjois-Suomen nuoremmat pojat sijoittuivat kuudenneksi ja vanhemmat pojat 12:nneksi.

- Piirisarjan tasoerot heijastuvat piirijoukkueiden valintoihin. Oulun seudun joukkueet saavat jo alkukaudesta lähtien pelata tasaisia ja kovia otteluita. Sen vuoksi valtaosa piirijoukkueiden pelaajistakin on Oulun seudulta, Maisonvaara arvelee.

Jaarli Pirkkiö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1503 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309