ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 huhtikuu 2005 03:00

Nappulakoulusta jalkapalloilijaksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen palloseura avaa tulevaisuuden jalkapalloilijoille oman nappulakoulun. Nappulaliigan pienimmille, vuosina 1998 -2000 syntyneille pikku pelaajille tarkoitettu nappulakoulu pistää pallot pyörimään toukokuun lopulla, samaan aikaan kun vähän isompien pallotaitureiden perinteinen nappulaliiga pyörähtää käyntiin Rovaniemen pallokentillä.

  Nappulakoulun myötä nappulaliiga saa hieman uutta ilmettä. Rovaniemen Palloseuran nappulaliiga on organisoitu uudelleen niin, että nappuloiden toimintaa lomitetaan tiiviimmin seuran muiden joukkueiden tekemisiin. Kuvaavaa uusille linjoille on se, että nappulatoiminnasta vastaa RoPSin edustusjoukkueessa pelaava Matti Kilpelä, joka suunnittelee käyttävänsä muitakin liigajoukkueen pelaajia mukana nappulajoukkueiden treeneissä ohjaamassa ja innostamassa aloittelevia pelaajia.

Samaa linjaa kuvaa sekin, että hieman vanhempien pelaajien, vuosina 1994 -1997 syntyneiden nappulaliigan 1- ja 2-divisioonan joukkueiden valmentajien rinkiin, kokeneiden aikuisten rinnalle tulee RoPSin B-junioreissa pelaavia nuoria. B-juniorit toimivat kesällä myös nappulaliigan viikoittaisten otteluiden tuomareina ja saavat siten arvokasta kokemusta omaan pelaamiseensa.

- Nappulakoulun perustaminen on kuitenkin se suurin muutos lasten jalkapallokesään. Nappulakoulun myötä esikouluikäisten tyttöjen ja poikien jalkapallon opetus keskitetään vain parille kentälle, jolloin voimme taata heille asiantuntevaa ohjausta, kertoo nappulakoulua ideoinut RoPSin junioripäällikkö Kari Hartikainen.

Esikouluikäisten - 5 - 7-vuotiaiden jalkapallokoulun keskittämisellä haetaan ennen kaikkea laatua ohjaukseen. Hartikainen myöntää kuitenkin, että osaltaan muutokseen on vaikuttanut ohjaajien vähyys - kaikille kaupungin kenttäalueille ei edellisvuosina ole ohjaajia löytynyt.

Nappulakouluun 100-120 pelaajaa

Uuden RoPSin nappulakoulun rehtorina aloittaa kokenut Markus Memonen, joka on valmentanut jo vuosia RoPSin juniorijoukkueita eri ikäryhmissä. Nappulakoulun vetäjänä hän vastaa keskitetysti esikouluikäisten jalkapallo-ohjauksesta - toki yhdessä apuohjaajien kanssa, joita todella tarvitaan, sillä nappulakouluun odotetaan noin 100 - 120 pientä riplaajaa.

Nappulakoulussa ei suinkaan istuta, vaan kirmataan pallon perässä kerran viikossa. Touko-kesäkuussa ja elo-syyskuussa kokoontumisia on yhteensä kymmenen, minkä lisäksi kumpaankin jaksoon kuuluu yhteensä neljä ottelupäivää, joten 60 euron hintaiselle nappulakoulun lisenssimaksulle tulee katetta.

-Tapahtumia on runsaasti ja sen lisäksi lisenssimaksulla pikku pelaajat saavat vakuutuksen, varmasti pätevän ohjauksen ja opetuksen, pelipaidat ja tietysti hyvän mielen, hehkuttaa RoPSin nuorisojaoston puheenjohtaja Matti Ruoho.

Vakuutuksen sisältävä lisenssimaksu on pakollinen ja lisäksi jokaisen pelaajan on käytettävä säärisuojia, mutta muita pakollisia varusteita ei ole. Nappulakengätkin ehtii hankkia sitten myöhemmin - nappulakouluun riittää, kun jalassa on mukavat ulkoilukengät.

Hieman vanhempien nappuloiden, eli 8 – 11 -vuotiaiden tulevaisuuden futaajien nappulaliigaa pelataan Rovaniemen palloilukentillä perinteiseen tapaan. Kun nappulakoululaiset kokoontuvat harjoituksiinsa vain parille - myöhemmin nimettäville kentille, nappulaliigan harjoitukset ja pelit pyörivät edellisvuosien tapaan lähikentillä; Pöykkölässä, Rommelin kentällä, Korkalovaaran pallokentällä, Ounasjoentien, Mikonkadun ja Rinteen kentillä.

Lisäksi haku on päällä Niskanperän ja Vennivaaran alueilla, jos sieltä löytyy tarpeeksi jalkapalloon innostuneita lapsia, näillekin alueille on mahdollista muodostaa omat joukkueet.

Ilmoittaudu mukaan keskiviikkona 4.5.

Rovaniemen palloseuran kesän nappulaliiga ja nappulakoulu kirjaimellisesti potkaistaan käyntiin keskiviikkona (4.5.2005) Ounasvaaran palloiluhallilla kello 18 - 20. Nappulaliigan ilmoittautumisen ohella luvassa on monenlaista mukavaa, palloiluun liittyvää tekemistä. Ja mukana ovat tietysti myös RoPSin edustusjoukkueen pelaajat tekemässä tuttavuutta tulevaisuuden seuraajiensa kanssa. Mukaan ovat tervetulleita myös jo ilmoittautuneet pelurit.

RoPSin nappulakouluun ja -liigaan voi toki ilmoittautua myöhemminkin, joko internetin kautta osoitteessa www.rops.fi/nappulaliiga tai vaikkapa liiga-RoPSin ensimmäisen kotiottelun aikana Keskuskentällä. Senkin jälkeen mukaan pääsee harjoitusten aikana millä tahansa palloilukentällä ilmoittautumalla harjoitusten vetäjälle. Lisenssimaksu maksetaan kotiin lähetettävällä maksulomakkeella.

Lisätietoja Rovaniemen Palloseuran nappulatoiminnasta antavat:

Nappulatoiminnan vetäjä Matti Kilpelä 050-535 0745
Nappulakoulun rehtori Markus Memonen 040-7441114
Junioripäällikkö Kari Hartikainen 040-5943865
Nuorisojaoston puheenjohtaja Matti Ruoho 040-841 6637

Luettu 1297 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309