ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 syyskuu 2004 03:00

Kemijoki-akatemiasta potkua Rovaniemen jalkapalloiluun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemellä on perustettu Kemijoki-akatemia, johon on valittu 23 juniorijalkapalloilijaa. Tarkoituksena on luoda olosuhteet, joissa Rovaniemen alueen pelaajalahjakkuudet voivat yhdistää jalkapalloilun ja opiskelun.

248097
Joonas Kiistala, Antti Matinlompolo, Janne Turpeenniemi ja Eetu Parpala kuuluvat Kemijoki-akatemian valioryhmään.
- Tavoitteena on kasvattaa urheilijoita, jotka ovat esimerkillisiä kentällä, kentän ulkopuolella, koulussa ja kotona, akatemian rehtori Jorma Turpeenniemi evästi keskiviikon avaustilaisuudessa olleita pelaajia.

Kemijoki-akatemia on Rovaniemen alueen oma talenttiakatemia. Samantyyppisiä Suomen Palloliiton ja opetusministeriön organisoimia toimintamalleja, joissa on huomioitu sekä opiskelu että huippu-urheilu, on käytössä eri puolilla Suomea. Lähin on Kemin-Tornion seudun talenttiakatemia.

- Talenttiakatemioiden toimintakausi huipentuu heinäkuussa Eerikkilässä pelattavaan valtakunnalliseen lopputurnaukseen, Turpeenniemi kertoi.

Alkavan kauden valmennusryhmä on valittu 1987-1989 syntyneistä pelaajista, joista 21 on Rovaniemen Palloseurasta ja kaksi FC Lynxistä.

Turpeenniemen aisaparina toimii Olavi Tammimies. Heidän lisäksi valmennustoiminnassa on mukana alan pätevimpiä rovaniemeläisiä valmentajia. Palloliiton nimeämänä tutor-valmentajana toimii Hannu Haverinen.

- RoPSin organisaatio on vahvasti mukana, mutta akatemia ei ole mitenkään seurasidonnainen, Turpeenniemi korosti.

Poikkeuksellisen suuri ryhmä

Kemijoki-akatemian pelaajamäärä on poikkeuksellisen suuri verrattuna muualla toimiviin talenttiakatemioihin.

- Yleensä ryhmässä on 5-8 pelaajaa, mutta me halusimme perustaa ison ryhmän, tiedottaja Pekka Söderlund totesi.

Akatemian sisällä on tosin valioryhmä, johon kuuluvat Harri Hirvelä, Juha-Pekka Inkeröinen, Joonas Kiistala, Antti Matinlompolo, Pekka Kurttila, Eetu Parpala ja Janne Turpeenniemi.

- Valioryhmän pelaajien kanssa tehdään alustava sopimus mahdollisuudesta pelata RoPSin edustusjoukkueessa, Söderlund kertoi.

Kemijoki-akatemian pelaajilla on yksi yhteisharjoitus viikossa.

- Tavoitteena on, että pelaajat voisivat tehdä yhteisharjoituksen aamupäivällä. Ainakaan alkuvaiheessa se ei vielä onnistu, sillä nuoret opiskelevat eri kouluissa ja yhteisen harjoitusajan löytäminen on hankalaa.

- Pyrimme siihen, että voisimme toteuttaa aamupäiväharjoittelun ensi syksynä, Söderlund sanoi.

Akatemian rehtori Jorma Turpeenniemi painotti omassa puheenvuorossaan, etteivät koululäksyt saa jäädä tekemättä jalkapalloilun vuoksi.

- Akatemian toiminta on suunniteltu siten, että urheiluharrastuksen ja koulunkäynnin välille löytyy oikea tasapaino. Läksyille jää varmasti aikaa. Ideana on nimenomaan kasvattaa miehiä, jotka pärjäävät myös myöhemmässä elämässä, Turpeenniemi viestitti.

Turpeenniemen mukaan talenttiakatemioiden valmennuksessa keskitytään entistä enemmän taitoharjoitteluun.

- Se on selkeästi kansainvälinen suuntaus. Yhteisissä harjoituksissa annetaan vinkit, jotka jokainen sitten toteuttaa henkilökohtaisissa treeneissään, Turpeenniemi kertoi.

Kemijoki-akatemian pelaajat kaudella 2004-2005: Heikki Hartikainen, Harri Hirvelä, Kimmo Karvonen, Anssi Kiuru, Jani Majava ,Kari-Pekka Syväjärvi, Juha-Pekka Inkeröinen, Sami Jaukkuri, Joonas Kiistala, Juho Korkeakangas, Arttu Maaninka, Antti Matinlompolo, Niko Poikela, Kalle Ylinampa, Jukka Yrjänheikki, Juha Bergman, Timo Harvey, Pekka Kurttila, Juuso Majava, Eetu Parpala, Janne Turpeenniemi, Arto Vikman, Aleksi Vipusaari.

Jaarli Pirkkiö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 2427 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309