ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 syyskuu 2004 03:00

Hongalta seitsemän maalin lähtöpassit RoPSin A-nuorille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran A-nuoret tekivät ranskalaisen visiitin ikäluokan jalkapallon SM-sarjaan. Sunnuntaina varmistui, että RoPS putoaa ensi kaudelle I divisioonaan. Sinetin RoPSin lähdölle kävi Rovaniemellä antamassa Honka Espoosta, joka murjoi peräti 0-7 (0-2) vierasvoiton.

380697
Honka vei ja RoPS vikisi, oli sunnuntain ottelun teema Susivoudissa. Espoolaiset saivat juhlia peräti seitsemää maalia isäntien kustannuksella.
RoPSin oljenkorsi säilymiseen katkesi, mutta Honka nousi voitollaan juuri putoamisviivan yläpuolelle, kun yksi kierros on pelaamatta. Espoolaiset kävivät jo aiemmin kesällä Rovaniemellä, mutta tuolloin ottelu keskeytettiin 2. puoliajan alussa kun Susivouti tulvi rankkasateen jäljiltä. Vettä tuli nytkin taivaan täydeltä, mutta pelaamista se ei sentään estänyt.

Honka oli eilen juuri niin paljon parempi kuin lopputulos näyttää. Vieraiden kaksinumeroinen voitto oli lähempänä kuin RoPSin ensimmäinen maali. Yhden osuman RoPS ottelussa teki, mutta senkin omaan maaliin. Hongan ykköspyssynä heilui Joel Perovuo, joka teki kaksi ja syötti kolme maalia.

Pelaajakaarti kävi ohueksi

- Kyllä meillä yhä on ihan tasokasta pelaaja-ainesta, mutta muutaman avainpelaajan loukkaantuminen kesäkuussa ja toipilaskauden jatkuminen elokuulle söi iskukykyä. Meidän pelaajakaarti oli yksinkertaisesti liian ohut SM-sarjaan. Tällaiseen joukkueen tarvitaan 30 pelaajaa ja meillä oli käytössä vain 20. Rovaniemen talousalue on suppeahko näin suuren joukkueen kasaamiseen, näki RoPSin puheenjohtaja Markku Hyvönen.

- Se ainakin selvisi kesän aikana, millä tasolla tämä ikäluokka Suomessa pelaa. Ensi vuonna on mahdollisuus nousta takaisin, vaikka joukkue muuttuu aika lailla. Yli-ikäiseksi tulee 12 pelaajaa. B-junioreista pitää joukkueeseen nostaa kymmenkunta poikaa, Hyvönen laskeskeli.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 986 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309