ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 syyskuu 2004 03:00

RoPS A tarrasi oljenkorteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura tarrasi kiinni oljenkorteen, joka pitäisi joukkueen jalkapallon A-nuorten SM-sarjassa myös ensi kaudella. RoPS voitti lauantaina Susivoudissa Lahden Reippaan komeasti 3-0 (1-0). Voitto oli rovaniemeläisille vasta toinen.

640807
Antti Peura piti yllä RoPSin säilymistoiveita kahdella maalillaan
RoPS säilytti mahdollisuutensa sarjasopimuksen uusimiseen, sillä Allianssi hävisi samaan aikaan HJK:lle 0-1. Joukkueilla on eroa neljä pistettä. RoPSilla on pelaamatta vielä kaksi ja Allianssilla yksi ottelu. RoPS tarvitsee käytännössä voitot molemmista jäljellä olevista otteluista ja Allianssin pitää hävitä viimeinen pelinsä.

RoPSin säilyminen on toistamiseen pelissä tänään, kun joukkue kohtaa espoolaisen Hongan Susivoudissa klo 14. Joukkueiden edelliskoitos keskeytettiin rankkasateen vuoksi ja ottelu joudutaan näin uusimaan. Honkakin taistelee sarjapaikastaan, joten ilmaisia pinnoja ei ole jaossa.

RoPSin iskukyky koheni tuntuvasti, kun valmentaja Jorma Turpeenniemi sai lauantaina pitkästä aikaa käyttöönsä parhaan mahdollisen kokoonpanon. Liigajoukkueen viettäessä vapaata viikonvaihdetta, sai Mika Hänninen komennuksen A-nuorten avuksi. Hän olikin keskikentän panoksellaan joukkueen ehdotonta eliittiä.

Hänninen pohjusti syötöllään isäntien avausjakson johtomaalin. Antti Peura ajoi röyhkeästi alueelle ja ampui pallon verkkoon.

Toisella jaksolla lahtelaismaalin verkkoa venyttivät Tuomo Kallio ja Peura toistamiseen. Kallio täräytti maalin Kimmo Karvosen esityöstä. Kallio puolestaan syötti Peuran viimeistelemän päätösosuman.

RoPSin A-junioreissa tällä kaudella useassa ottelussa pelannut Janne Turpeenniemi on valittu 15-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka kohtaa kahdesti Pohjois-Irlannin (21.9. Parainen ja 23.9. Eerikkilä). Viime syksystä lähtien maajoukkueleireillä kulkenut Turpeenniemi on joukkueen ainoa pelaaja Pohjois-Suomesta.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1128 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309