ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 25 heinäkuu 2004 03:00

RoPS A loisti Turussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura hämmästytti ainakin turkulaiskatsojat voittamalla lauantaina jalkapallon A-nuorten SM-sarjan toisen kierroksen ottelussa isäntäjoukkue Turun Palloseuran peräti 4-0 (2-0).

604479
Antti Peura teki tuhoisaa jälkeä Turussa. Hattutemppu oli hänelle uran ensimmäinen A-junioreissa.
Viikko sitten sarja-avauksessa Rovaniemellä 1-5 -tappion Tampereen Ilvekselle rämpinyt RoPS hallitsi Kupittaalla ottelutapahtumia mielin määrin. TPS väsähti vieraiden kyydissä ja näytti ajoittain lähes statistilta. Vesisateen raskauttamat olosuhteet näyttivät sopivan rovaniemeläisille.

RoPSin ilotulitusta johti liigajoukkueessakin peliaikaa saanut hyökkääjä Antti Peura, joka pamautti hattutempun. Peura näytti etenkin toisessa ja neljännessä maalissa hallittua viimeistelyä pistäessään Tepsin puolustajia ”kahville”. Peuran sytytti osaltaan liigajoukkueesta lainassa ollut keskikenttämies Mika Hänninen, joka pohjusti kaikki kolme maalia ja teki itsekin yhden. Hänninen laukoi maalinsa komeasti vapaapotkusta.

- Tämä oli joukkueelta todellinen unelmapeli. Olimme kentällä selvästi parempia ja joka mies täytti hienosti paikkansa, kiitteli tyytyväinen valmentaja Jorma Turpeenniemi.

Jari Gröhn palasi tositoimiin

Vakavan oloista jalkavaivaa potenut toppari Jari Gröhn palasi myös Turussa kentälle ja RoPSin puolustus muuttui reikäjuustosta betoniksi.

- Jari oli jälleen mies paikallaan luunkovalla olemuksellaan ja nopeudella. Kun toinenkin toppari Petteri Hyvönen pystyi pelaamaan lähes koko ottelun ja Pauli Turpeenniemi saatiin kursittua pelikuntoon, oli kellari aivan uudessa uskossa. Se heijastui koko joukkueen tekemisiin, Turpeenniemi arvioi.

Mika Hännisen paluu rauhoitti keskikentän peliä.

- Suhdanteet vaihtelevat nopeasti, joten tämän voiton varassa ei voi leijua päivää pitempää. Ensi lauantaina kohtaamme Inter Turun Rovaniemellä. Siitä pelistä saattaa puuttua liigajoukkueessa pelanneita kavereita, Jorma Turpeeniemi aprikoi.

A-nuorten tasolla sai lauantaina tulikasteen myös C-juniori-ikäinen Janne Turpeeniemi. Hän pelasi viimeisen vartin ja täytti paikkansa hienosti. Hän pääsi kertaalleen myös maalintekopaikkaan.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1043 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309