maanantai, 19 heinäkuu 2004 03:00

Ilves röykytti RoPSia 5-1

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloitti rumalla 1-5 (0-2) kotitappiolla jalkapallon A-nuorten SM-sarjan sunnuntaina Susivoudissa. Tampereen Ilves maksoi SM-karsintasarjan kotitappion korkojen kera ja oli kirkkaasti parempi joukkue.

913201
Samuel Kiistala (vas.) oli RoPSin harvoja valopilkkuja Ilves -ottelussa.

RoPSin ykköskurittaja oli nopea ja vahva Ilveksen kärkimies Miki Sipiläinen, joka rankaisi isäntiä puhtaalla hattutempulla ja syötti vielä joukkueen neljännen maalin. Neljännen viimeisteli Antti Savijoki ja päätösnumerot 1-5 puski maalivahti Risto-Pekka Söderlundin koppeilun seurauksena Markus Räikkönen.

RoPSin ainoan osuman teki harvinaisen näkymättömästi pelannut Antti Peura, joka puski Samuel Kiistalan keskityksestä 1-4 -numerot. Kiistala oli rovaniemeläisten harvoja ilopilkkuja. Vielä fyysisesti ”kevyellä” Kiistalalla on selvät pelimiehen oireet.

RoPS hävisi ottelun ennen muuta puolustuspään putsauspelissä. Siinä kun Ilveksen topparikapteeni Tero Lamminen katkoi lähes kaikki keskityspallot, RoPSin vastaava osasto hävisi liian monta kaksinkamppailua. Esimerkiksi avausmaalissa Sipiläistä ei kyennyt pitämään kukaan.

Jari Gröhn pois koko loppukauden?

Syy hataraan puolustuspeliin löytyy pitkälle loukkaantuneiden listalta. Varsinkin luottomies Jari Gröhnin poissaolo näkyi kentällä. Pois oli myös toinen vakiotoppari Petteri Hyvönen.

- Jari Gröhnillä on reiden lähentäjälihaksessa repeytymä eikä se ole parantunut. Voi olla, että hänellä on edessä leikkaus ja loppukausi on ohi. Jarin poissaolo tuntuu myös henkisesti joukkueessa, arvioi ensimmäisen ottelun RoPSin valmentajana toiminut Jorma Turpeenniemi.

- Päätä on kuitenkin turha panna pensaaseen. Nyt mietitään uusia ratkaisuja puolustuspäähän. Ehkä joudumme turvautumaan myös muutamaan B-junioriin, sillä myös Niko Aho on jatkossa syrjässä, Turpeenniemi pohti.

RoPSin kausi jatkuu ensi viikonvaihteen Turun Palloseuran vieraana.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1386 kertaa