ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 heinäkuu 2004 03:00

Talkootyöt edellytys junioritoiminnalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kello 20.00 Rovaniemen keskuskentällä paistetaan illan viimeisiä makkaroita, kun Rovaniemen palloseuran kotipeliä on jäljellä viimeinen vartti. Juniorijoukkueiden pelaajista ja heidän vanhemmistaan koostuva talkooporukka pakertaa peleissä vapaaehtoisesti.

335719

 

993104
Pallopoikien vastuullisena tehtävänä on palauttaa kentältä ulos potkaistu pallo takaisin peliin.

Talkoolaisten tehtäviin kuuluvat lippujen myynti, myyntikojut, pallopoikina olo, mainosten laitto ja kentän siivous. Järjestysmiehinä toimivat poliisien urheilukerhon jäsenet, mutta muuten työt pelien aikana hoidetaan talkoovoimin.

Makkaramyyntivuorot kiertävät kesän aikana eri joukkueilla, mutta muut työt ovat tietyn joukkueen vastuulla koko kesän.

- Kesän aikana ehtii olla tusinan verran kotipelejä, joten myyntikojuvuoroja sattuu yhdelle joukkueelle keskimäärin 3-4 kertaa kesässä, kenttämyyntipäällikkö Marjo Huotari laskeskelee.

RoPSin edustusjoukkue maksaa juniorijoukkueille tehdyistä talkoohommista, minkä lisäksi makkarakojujen tuotto menee lyhentämättömänä juniorijoukkueille. Junioritoiminnalle talkootöistä saatavat rahat ovat ehdoton edellytys. Talkootöiden tuoton juniorijoukkueet käyttävät muun muassa turnauksiin osallistumiseen.

Myyntikojujen suosikkiartikkeli on perinteinen peliherkku makkara. Kahvin ja limun suosio taas riippuu säästä.

- Yhdessä pelissä menee noin 70 kiloa makkaraa, Huotari tietää.

Toistaiseksi vanhempien värvääminen talkootöihin ei ole ollut ongelma.

- Ensi vuoden alusta pakolliseksi tuleva hygieniapassi voi hankaloittaa myyjien saantia, kun kaikki tuoretavaraa myyvät on koulutettava, nuorisojaoston puheenjohtaja Tapio Kinnunen tuumaa.

Talkootöissä mielellään

Makkaranmyyntivuorossa olevat Soili Kiistala, Seija Aspi-Kiistala ja Eija Lippo talkoilevat mielellään. Heillä kaikilla on jo useamman vuoden kokemus talkootöistä.

- Mitäpä sitä ei tekisi lastensa harrastusten vuoksi, Aspi-Kiistala naurahtaa.

Makkarakojuilla suurin ryntäys on puoliajalla, mutta muulloin ostajia käy hiljakseen.

- Ehdimme pelin aikana puida oman juniorijoukkueen asiat, Lippo toteaa.

Itse pelin seuraaminen jää talkoolaisilla vähemmälle, eikä Veikkausliigan pelejä tule muuten seurattua.

- Sen sijaan omien lasten peleissä käydään, Kiistala sanoo.

Makkaroita ja kahvia myydään pelin viimeisille minuuteille asti, ylijääneet makkarat maistuvat pallopojille ja siivoukseen osallistuville junioreille.

D12-joukkuetta edustavat Eetu Kiistala ja Teemu Töyräs ovat ehtineet tänä kesänä olla pallopoikina jo kolmessa pelissä. Heidän mielestään pallopoikina oleminen on kivaa, kun samalla voi seurata peliä.

- Kyllä me tulisimme peleihin muutenkin, pojat tuumaavat.

Tulevaisuudessa heistä olisi hienoa päästä itsekin pelaamaan edustusjoukkueeseen.

Junioreiden tehtäviin kuuluu myös tulostaulun päivittäminen niin kotipelin kuin samaan aikaan pelattavien muiden Veikkausliigapelien osalta.

Eveliina Kutila
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 2270 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309