ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 20 kesäkuu 2004 03:00

RoPSille kyseenalainen viime hetken tappio

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran pistesaldo ei täyttynyt lauantaina Lahdessa pelatussa A-nuorten SM-sarjan ottelussa. Sarjakärki Reipas kuittasi koko pistepotin viime hetken voittomaalillaan 2-1 (1-0).

 

RoPSin leirissä olivat tunnelmat kuumia pelin jälkeen. Lahtelaisten voittomaalia edelsi tilanne, josta RoPS olisi ansainnut rangaistuspotkun. Jopa Reippaan valmentaja oli ottelun jälkeen samaa mieltä.

Lahtelaispuolustaja roikkui Niko Peuran vyötärössä sillä seurauksella, että pallo karkasi RoPS-kärjeltä. Pelivälineen nappasi lahtelaisten vahti, joka avasi nopean vastaiskun. Sen päätteeksi Reipas viimeisteli 20 metristä alanurkkaan, maalivahti Risto-Pekka Söderlundin ulottumattomiin.

RoPS oli tasoittanut ottelun kahdeksan minuuttia ennen pelin loppua. Kimmo Karvonen voitti pääpallon, Antti Peura harhautti kaksi Reippaan pelaajaa ja Niko Peura iski Antin passista 1-1.

Reipas johti avausjakson jälkeen rangaistuslaukauksella, jonka RoPS-puolustus aiheutti kaatamalla lahtelaispelaajan takaa päin.

Kivikovalla ja muhkuraisella Kivimaan kentällä pelatun ottelun viimeinen puoli tuntia oli RoPSin hallintaa.

- Että voi joku ottelu harmittaa. En yleensä ota kantaa erotuomaritoimintaan, mutta nyt hän oli ilmeisesti ainoa, joka ei suostunut selvää rankkaritilannetta näkemään, murehti RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi.

RoPSilla on pelaamatta kevätkierrokselta enää ensi keskiviikon kotiottelu HJK:ta vastaan. Lahden tappio pudotti mahdollisuuksia lähtöpisteisiin syyskierrokselle, jolloin varsinaisesti mitaleista pelataan.

- Lähtöpisteet näyttävät nyt vähän epätodennäköisiltä. Yksi piste ei sinänsä merkitse mitään, mutta kaksi olisi jo asiaa, Lumijärvi totesi.

Syyskierros alkaa 18. heinäkuuta.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 585 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309