ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 touko 2004 03:00

Hakasta tulppa RoPS:n A-nuorten voittoputkelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran A-junioreiden triumfi SM-sarjassa päättyi helatorstaina, kun taktisesti viisaasti pelannut Valkeakosken Haka haki vieraspisteet numeroin 0-1 (0-1).

903477
Haka oli puoli päätä RoPS:n yläpuolella niin kuin valkeakoskelaispelaaja tässä kotijoukkueen Niko Ahon.

RoPS-valmentaja Mika Lumijärvi ei turhia selitellyt tappiota.

- Haka pelasi paremmin ja vei meiltä tilan pois. Meillä ei ollut käytännössä tänään keskikenttää ollenkaan. Emme yksinkertaisesti saaneet kahta syöttöä peräkkäin omille. Siihen peli ratkesi.

RoPSin tuttu ase, laitojen käyttö, oli eilen täysin kateissa. Pallo pomppi ja poltti pelaajien jaloissa, eikä valmista meinannut syntyä millään. Rehellisesti sanottuna RoPSilla ei ollut ensimmäisellä jaksolla yhtään maalintekopaikkaa.

Ottelun ainoa maali syntyi 14. minuutilla, kun Hakan Jarno Hyökyvaara toimitti pallon tolpan kautta sisään. Tilannetta edelsi korkea keskitys, jonka Hyökyvaara otti rinnalla haltuun. Epäonnistunut laukaus yllätti myös RoPS-maalivahti Turo Jänkälän, joka seurasi tilannetta katseellaan.

”Hyvää oppia”

Mika Lumijärvi sotki palettia tauolla ja suoritti muutamia pelaajavaihtoja. Heti jakson alkuun RoPS sai vyörytyksen Hakan maalille, mutta lähemmäksi kuin maaliviivaa joukkue ei päässyt. Tuolloin asialla oli Jari Gröhn päineen.

RoPSilla oli myös vahva painostus ottelun loppupuolella, mutta onni ei ollut joukkueelle myötä. Paras paikka siunaantui Antti Peuralle, mutta kuin ihmeen kautta pallo ei pomppinut sisään.

- Tämä oli hyvää oppia meille. Emme ole kuolemattomia. Tilanne täytyy analysoida ennen sunnuntain Helsingin matkaa. Tuolloin vastaamme juoksee aina vaarallinen Malmin Palloseura, Lumijärvi tuumi. (JH)

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1265 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309